Ivan Firer je zadnje tri sezone preživel v Velenju. Foto: Aleš Fevžer
Ivan Firer je zadnje tri sezone preživel v Velenju. Foto: Aleš Fevžer

Firer je zadnje tri sezone igral za velenjskega Rudarja, za katerega je v 101 nastopu dosegel 18 ligaških zadetkov.

Vesel sem vrnitve v Celje, kjer je nedvomno izredno organizirano in urejeno okolje. Prav vsi v klubu so željni napredka, na treningih se dobro dela, moštvo pa je sicer izredno obetavno in ima tako še veliko možnosti za nadaljnji razvoj. Klub ima zdrave ambicije, v kratkem se nam obeta tudi igranje v Evropi, tako da odločitev za vnovičen prihod na Areno Petrol ni bila težka,“ je za klubsko spletno stran povedal Firer.

Firer je za reprezentanco zbral en nastop, in sicer je zaigral lansko poletje na prijateljski tekmi proti Argentini.

Zadovoljen je tudi trener Simon Rožman: “Iskali smo igralca, ki bi za nas predstavljal absolutno dodano vrednost. Ivan to nedvomno je, saj v naše okolje poleg nesporne kakovosti prinaša tudi obilo izkušenj, raznovrstnost in veliko borbenosti. Izredno sem vesel, da se nam je uspelo dogovoriti, saj verjamem, da bo ta poteza zelo dobra za obe strani.“

Dve okrepitvi Luke Koper
Luka Koper je po Daliborju Radujku v svoje vrste pripeljala še dve novi okrepitvi. V prihodnji sezoni bosta za kanarčke igrala Kristijan Kahlina in Josip Ivančić. 22-letni vratar Kahlina je s Koprčani sklenil dvoletno pogodbo, Ivančić pa je posojen napadalec Rijeke. Ivančić je pod vodstvom Matjaža Keka v zadnji sezoni zabil zgolj zadetek, Kahlina pa je nazadnje igral v drugi hrvaški ligi pri Lučkem.