Prva liga

Poudarki

  • Tekma preložena na sredo ob 18.30
  • Povratno srečanje najbrž 6. ali 13. marca
Stožice
Delavci so morali v 12. minuti očistiti črte, ki označujejo igrišče. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor
Pogled na mariborsko klop, kjer je bilo malo bolje kot na zelenici. Športni direktor Zlatko Zahovič celotnega dogajanja ni želel komentirati. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
VIDEO
Sibirske razmere v Stožic...

Dodaj v

Foto: Po 25 minutah v Stožicah zmagal sneg

Olimpija po prekinitvi tekme opravila še trening
23. februar 2013 ob 19:56,
zadnji poseg: 23. februar 2013 ob 22:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

Prva četrtfinalna tekma nogometnega Pokala Slovenije med Olimpijo in Mariborom je bila po 25 minutah (izid 0:0) prekinjena in odpovedana zaradi močnega sneženja.

Kljub "sibirskim" razmeram je sodnik Matej Jug skupaj z delegatom dal znak za začetek tekme. Obe ekipi sta v uvodnih minutah skušali kombinirati, a si resnejših priložnosti seveda nista priigrali.

Prva prekinitev v 12. minuti
Tekma je bila v 12. minuti prvič prekinjena za štiri minute, tako da so lahko delavci očistili črte, ki označujejo rob igrišča in kazenski prostor. Srečanje se je nato nadaljevalo, a le do 25. minute, ko je Jug presodil, da razmere niso več regularne.

Srečanje v sredo ob 18.30
Tekma se bo odigrala od začetka v sredo ob 18.30, to je v terminu, ki je bil sprva predviden za povratno srečanje v Mariboru. Datum slednjega bo Nogometna zveza Slovenija še določila, neuradno pa naj bi bilo na sporedu ali 6. (ko bi moral sicer Maribor odigrati preloženo tekmo Prve lige proti Rudarju) ali 13. marca.

V polfinale so se že jeseni uvrstili Aluminij, Triglav in Celje.

Izjave po prekinitvi tekme

Danilo Kacijan, delegat tekme: "Danes sem bil že zgodaj v Ljubljani. Ob 15.00 je bilo igrišče idealno, gostitelji so se res potrudili. Še eno uro pred tekmo, ko je že začelo snežiti, je kazalo, da bo vse normalno. Ob samem začetku tekme nato razmere niso bile najbolj primerne za nogomet. Razmišljali smo, ali je primerno, da začnemo ali ne. Sodnik je poskušal tekmo izpeljati, toda ni šlo. Ugotovil je, da je na prvem mestu varnost igralcev. Glede na to, da je bilo vreme vedno slabše in ni nič kazalo na to, da bi se kaj izboljšalo, je ocenil, da nima smisla, da nadaljujemo. Takega mnenja sem bil tudi sam."

Aleš Mertelj, nogometaš Maribora: "S sodnikom smo se pogovorili že pred tekmo. Povedal je svoje mnenje in da bodo delavci poskušali čistiti črte. Mogoče bi se zadeve normalizirale, toda ko smo videli, da sneženje ne poneha, je bila prekinitev tekme neizbežna. Vztrajati v takšnem vremenu ni bilo smiselno. Delavci so morali hitro čistiti črte, ki jih je nato znova zakril sneg, pa tudi nam igralcem ni bilo prijetno stati pri miru v tistih trenutkih. Ko se je sneg začel nabirati, je bilo tudi tveganje za poškodbe preveliko, saj so nekatere nepredvidljive situacije v takšnih razmerah lahko zelo nevarne. Sodnik se je ob prekinitvi pogovoril še z organizatorji in se odločil tako, kot se je. Poleg tega si vsi skupaj seveda želimo, da pridejo tudi gledalci na svoj račun in da odigramo tako, kot si želimo."

Darko Milanič, trener Maribora: "Razmere so bile neregularne, tako da so se sodniki dobro odločili. Tekmo je bilo treba začeti, vendar ni bilo nekega upanja, da se bo stanje popravilo. Fantje so se sicer dobro znašli na tem igrišču, lahko bi tudi zadeli. Toda odločitev sodnika je bila popolnoma na mestu. Dva prekrška sta bila takšna, ko se igralci enostavno niso mogli ustaviti. V zadnjem tednu imamo težave in si belimo glavo, kaj bomo delali naslednji dan. Vprašanje je, kaj bo jutri. Normalnega, kakovostnega treninga verjetno ne bomo mogli opraviti. Prej ali slej pa bomo imeli tudi dobre razmere, tako za igro kot za trening."

Andrej Razdrh, trener Olimpije: "Že pred tekmo smo bili za to, da sploh ne stopimo na igrišče, toda sodnik se je pač odločil, da je treba poskusiti. Mislim, da je bila prekinitev tekme pravilna odločitev, ne glede na to, da smo že "padli noter". Tako zaradi varnosti igralcev kot zaradi gledalcev. Bolje je, da se tekma ponovi v regularnih razmerah. Kako naprej? V četrtek je tudi v Novigradu, kjer naj ne bi snežilo že osem let, zapadlo 10 cm snega. Ne moremo se samo seliti. V zadnjem mesecu smo konstantno po hotelih in v avtobusih. Zdaj bomo najbrž morali na umetno travo, saj te tudi potovanja fizično in psihično izmučijo. Oboji se moramo prilagajati, toda to je del profesionalizma. Že zdaj bomo tu opravili trening, jutri pa bodo imeli igralci prosto."

POKAL SLOVENIJE
ČETRTFINALE, prva tekma

OLIMPIJA - MARIBOR

Olimpija: Džafić, Salkič, Zarifović, Mitrović, Delamea Mlinar, Lovrečič, Omladič, Trifković, Nikezić, Šporar, Valenčič.

Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Rajčević, Milec, Filipović, Mertelj, Cvijanović, Ibraimi, Smrekar, Berić.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

A. V., M. R., foto: Sandi Fišer
Stožice
Prijavi napako
Komentarji
MIRNČAN
# 23.02.2013 ob 20:00
Nepotrebno forsiranje tekme v takih razmerah.
infostriker
# 23.02.2013 ob 20:01
Trava je zelena, sneg je bel - kje je Olimpija?
Insider
# 23.02.2013 ob 20:47
Čemu se igrajo tekme pozimi ob tako poznih urah? Naj meni to nekdo razloži. A zato, da se pol razkazujejo novi reflektorji? V Angliji in Nemčiji igrajo tekme večinoma popoldne, zelo poredkoma ob večerih, še posebej Angeži. Ti igrajo zvečer le med tednom, kar je edino logično. Zakaj?
Kot prvo je lažje nadzorovati razgrete navijače.
Kot drugič, pa kdo vam bom hodil na stadione, ko je zunaj -1 stopnja Celzija (povzeto po rtvslo). Podnevi je vsaj nekaj stopinj višje oz. nad lediščem.
Kot tretjič, a ni smešno, da klubi jočejo, da ni denarja za plače itd., po drugi strani pa se razmetavajo z denarjem za reflektorje. S kartami se ne pobere niti za kritje elektrike, kaj šele varnostno službo in ostalo (ne)potrebno navlako.
Kot četrto, če je res težava v RTVSLO pol se tudi naj tej vaši tzv. "načrtovalci" programa zamislijo nad sabo. Tri programe imamo, tri...Pa jaz razumem, da so bili skoki popoldan in da se to mora prenašati. A da ne morete enkrat tekme vrčti na TVSLO3 pa mi tudi ne gre v glavo. Ker na TVSLO3 moram še 500ič videt faco JJa ali pa Bratuškove oz. kateregakoli poljubnega pos(r/l)anca.
Arsenal_fan1
# 23.02.2013 ob 20:05
Je pa nekaj dobrega v vsem skupaj,valal se pa ne bo nihce po tleh 5 minut ob kaksnem "prekrsku" :D.
Toni77
# 23.02.2013 ob 20:31
HVALA RTVSLO, ki je glavni krivec, da se je tekma morala začet ob osmi uri zvečer.
Senna-Maze 28
# 23.02.2013 ob 20:29
Najbolj žalujejo pa huligani na stadionu, ker jim je ostala tona nepotrošene pirotehnike.
Zufer
# 23.02.2013 ob 20:43
Tukaj gor so pametnjakoviči, ki nimajo pojma o ničimer, še najmanj pa o talnem gretju. Talno gretje normalno deluje in je do 15h stopilo popolnoma ves sneg, čeprav ga je v Ljubljani skoraj pol metra. Travnata površina je bila kot iz prospekta. Vendar talno gretje na naravni površini kot je trava ne more delovati tako kot doma v kopalnici, ker bi na tak način uničili travnato rušo za vekomaj. Tukaj ne govorimo o temperaturah +30 ali podobno, temveč nekaj stopinj nad ničlo. Ob tako močnem sneženju, ko ga mede za 15 ali 20 cm na uro, nobeno talno gretje na svetu na fuzbalskem igrišču ne more stopiti snega.
nikita1970
# 23.02.2013 ob 20:09
Samo tole ni fer....Olimpija igra v maskirnih uniformah, lahko se skrijejo na igrišču...
nikita1970
# 23.02.2013 ob 20:30
Samo sranje, vedlo se je da se tekma ne more odigrati, že cel dan se je vedlo! Samo so naredili stroške navijačem kateri so se pripeljali v Stožice. Lahko bi tekmo prestavili že vnaprej. Idiotizem organizatorja - pa ne mislim na Olimpijo, saj niso oni organizatorji.
Toni77
# 23.02.2013 ob 20:15
"Objektivni" Stare pravkar razlaga kako derbija med Olimpijo in Jesenicami ni več v obliki kot je nekdaj bil, zaradi propada železarjev. Po drugi strani pa mirno razlaga o vseh tekmah med Olimpijo in Mariborom iz časa Jugoslavije. Smehi..
hosta
# 23.02.2013 ob 20:03
Komentator: dr. Andrej Stare, najpametnejši človek na svetu.
Toni77
# 23.02.2013 ob 20:32
Eee, moj Jerkoviću. Pa ti si en velik razgrajač. Ko se bakle palijo po avstrijskih smučarskih središčih pa to le popestri celotno dogajanje v snežni karavani.
Danger_Mouse
# 23.02.2013 ob 20:27
Stare, lahko greš na 2 dcl. Tekme ne bo...
badi27
# 23.02.2013 ob 20:05
Sibid vidim vašo talno gretje, niste sposobni niti za lopato
Senna-Maze 28
# 23.02.2013 ob 20:30
Juga je zazeblo, če bi se pisal Sever, bi igrali.
Spiritus
# 23.02.2013 ob 20:42
Talno gretje greje prospekte že od projektiranja stadiona naprej, finta je, da so ga izvajalci "pozabili" vgraditi...
kenguru27
# 23.02.2013 ob 20:33
Jerković ga je pil danes
martin112
# 23.02.2013 ob 20:33
"Čimprej ugasnimo kamere..."

hahaha
oildome
# 23.02.2013 ob 20:09
kaj ni v stožicah talnega gretja? zakaj pa je uporabno potem, če ne za taljenje snega? za gretje vode?
yeyo85
# 23.02.2013 ob 20:03
pa kaj našteva to stare neke podatke
tiste olimpije ni več
vtakni si jo nekam
rondži
# 23.02.2013 ob 21:48
@rokin nihče ni žgal stolov, prižigale so se samo baklje, noben stol ni zagorel ker niti ne more, ker baklja nima toliko moči

Kot drugo pa ja, Dragonsi smo začeli tako kot Viole z 15 minutnim molkom v znak protesta. Že pred tekmo je bila debata na tribuni o tem, da tudi če bi vsi mi Dragonsi čistili igrišče, ne bi mogli speljati tekme.

Upam, da v sredo tekma vendarle bo, v normalnih pogojih, sicer ne vem zakaj niso dali tekme že ob 5ih popldne ali pa celo ob 3eh, ko je bilo igrišče še čisto.

Velik minus organizatorjem.
Toni77
# 23.02.2013 ob 20:41
Talno gretje bi se moralo aktivirati par ur pred tekmo in nebi bilo tezav.

Gretje je neprestano delovalo od četrtka naprej. Ob takšnih padavinah talno gretje ne pomaga in glavni namen tega gretja je ta, da trava pozimi ne zmrzuje in ne za kidanje snega.
Ples
# 23.02.2013 ob 20:23
Lahko bi jim še kape dali k opremi :)
Dirty_Harry
# 23.02.2013 ob 20:08
iščem kakšen link za vse nas (ne)srečneže, ki smo morali zapustiti lastno grudo. Ampak očitno je ta naš kranjski el klasiko preveč dobičkonosen, da bi RTV SLO odblokirala tuje IP-je. Medtem pa moram še vedno na lastni grudi plačevati RTV prispevek, čeprav nisem prižgal TV-ja že pol leta.

To, dajmo še mal janšat narod!
nikita1970
# 23.02.2013 ob 20:04
Dajte komentatorju povedat da Olimpija nima lovorik, posebej ne iz prejšnje države, saj ni obstajala. OK za navijače, oni gledajo drugače, vendar komentator je plačan in mora vedet kaj govori....
Črnibog
# 23.02.2013 ob 23:45
Čestitke NZS in tistemu bedaku, ki je dal tekmo sredi zime na večeren termin, ob tem da so opozarjali na take vremenske razmere. Zaslužite si nagrado za bedak leta!
Tekma bi z lahkoto bila odigrana v zgodnjem trminu, in znova se je pokazalo, da NZS nima pojma o nogometu!
Zufer
# 23.02.2013 ob 23:17
A bi lahko debili nehali primerjati zimske športe z letnimi?
aniika
# 23.02.2013 ob 20:07
Kdor bo danes dal gol, bo junak!!!
mojster89
# 23.02.2013 ob 20:05
ne se zajebavat...ne moreš po takem vremenu igrat tako pomembne tekme.To bo loterija.
aniika
# 23.02.2013 ob 20:05
Kak je pa to smešno gledat (v pozitivnem smislu), prav smilijo se mi. :)
Pinta999
# 23.02.2013 ob 20:35
tekmo bi dal popoldne al pa jutr pa bi blo, cel tedn so vedl kašn vreme bo. bumbarji..
daryankoff
# 23.02.2013 ob 20:34
Točno se je vedelo, kake bodo razmere danes, ampak ne, treba z glavo skozi zid.
medic
# 23.02.2013 ob 20:34
Ampak v teh 20 minutah smo videli Dragonse zažgati neverjetno število bakel, medtem tudi katero vrgli na igrišče in spustili kar nekaj topovskih. Varnost na višku. Ko bodo igrali proti drugemu nasprotniku, pa jih itak ne bo več kot 20. Za konec, pa so se še greli nekateri z zažiganjem tujega premoženja. Fajn se je začel spomladanski del.
Toni77
# 23.02.2013 ob 20:01
Močno sneženje, ki daje izjemno priložnost domači ekipi katera je sposobna premagati Maribor le ob izrednih razmerah.
alfonsodifaloza
# 23.02.2013 ob 21:28
Na SLO TV 1 so pa vse popoldne vrteli ponavljanke! Imamo tudi tretji kanal kjer ves dan vrtijo teden dni stare politične floskule. Če bi televizijci hoteli ni nobenega problema.
Danger_Mouse
# 23.02.2013 ob 20:14
A spet Jug sodi Mariboru? Čeferinjada je očitno padla na glavo. A ni bila ena Šmarna gora dovolj za slovenski nogomet?
Toni77
# 23.02.2013 ob 20:13
Nesposobni organizatorji. Vnaprej je bilo znano kateri dan in ob katerih urah se obetajo močne snežne padavine in so se z televizijo dogovorili za termin v soboto ob 20h.
KosmataPazduha
# 23.02.2013 ob 20:03
Tole mislim, da nebo dolgo trajalo.
MIRNČAN
# 23.02.2013 ob 20:32
Zakaj se je sploh začelo.
Insider
# 23.02.2013 ob 20:22
Jaz ne razumem Stareta. Ko Kranjec dobi 0,5 točk manj kot nek tuji skakalec, se malo, da ne posere. Sedaj, ko bi pa prvi moral govoriti o neregularnih razmerah pa "nikom ništa". Čakam samo, da bo Maribor zadel gol, takrat bo najverjetneje prvič omenil, da bi trebalo tekmo mogoče prestaviti.
Ples
# 23.02.2013 ob 20:18
Hm, uni skavti z Milana in Chelsea so se tud zeznili, saj nič ne vidijo
Ples
# 23.02.2013 ob 20:15
Stare se je zeznu danes, bi moral skoke komentirat
Senna-Maze 28
# 23.02.2013 ob 20:11
A za prijateljsko tekmo z Bosno so pa imeli čas skidati? Bi bilo bolje, če takrat nebi kidali, bi nam vsaj sramoto prihranili. Da pa nocoj, ko se igra pokalna tekma med večnima rivaloma, niso mogli najeti nekaj delavcev, ki bi očistili igrišče, je pa zares sramota brez primere.
KosmataPazduha
# 23.02.2013 ob 20:11
'Vremenkoti'?
alkum
# 23.02.2013 ob 20:08
žabari lajko iščejo svojo priložnost le v današnji loteriji,ker v normalnih razmerah bi jih povozili....
Rokobaroko
# 24.02.2013 ob 08:42
Nekaterim se stvari enostavno ne da dopovedati! Talno gretje je bilo vklopljeno že nekaj dni pred tekmo, če pa kdo misli, da se lahko na ta način losaš 15 cm snega, ki ga namede v dveh urah, potem pa vam ni pomoči. Isto sranje bi bilo, če bi se igralo na Alianz areni. Bomo pa v sredo guzili štajerce, v regularnih razmerah...
Bakazzy
# 24.02.2013 ob 03:08
ohhh se spravim gledat tekmi in kaj vidim...v vlogi 4. sodnika človek, ki nemore normalno odsodit tekme 2. gorenjske lige...kako je lahko človek, ki neve kok more bit živi zid oddaljen od mesta kjer je se izvaja prosti strel, sodnik v 1.SNL oz četrtfinalu slovenskega pokala?!
FAIRPLAYER
# 23.02.2013 ob 22:06
Tekma bi morala biti v terminu pred smučarskimi skoki. Tako ali tako so prireditelji vedeli, da bo zvečer snežilo in vremenska napoved je bila zelo natančna. Najbrž so upali, da padavine ne bodo tako močne. Popoldne je bila travnata površina v redu in dobro izsušena. Nikjer na svetu pa nimajo na stadionu talnega gretja, ki bi sproti topil sneg. Zakaj ne, pa je opisal že nekdo malo pred menoj. Predstavljajte si vso paro, ki bi iz tal sukljala v zrak in travo, ki bi bila skuhana.
Urko
# 23.02.2013 ob 20:39
Talno gretje bi se moralo aktivirati par ur pred tekmo in nebi bilo tezav.

Sicer pa, glede na to, da je zaw zvecer bil napovedan sneg, zakaj se ni tekma odigrala na primer ob 15h?
zamudnik
# 23.02.2013 ob 20:36
Tekma registrirana 3 : 0 za snežake!
LESTVICA
1. MARIBOR 36
2. OLIMPIJA 32
3. MURA 22
4. GORICA 22
5. DOMŽALE 21
6. ALUMINIJ 21
7. CELJE 20
8. RUDAR 15
9. TRIGLAV 15
10. KRŠKO 12
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

17. KROG

Petek, 23. novembra, ob 20.15:
OLIMPIJA - MURA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Sobota, 24. novembra, ob 14.45:
CELJE - RUDAR

Ob 17.00:
MARIBOR - KRŠKO

Nedelja, 25. novembra, ob 13.00:
TRIGLAV - DOMŽALE

Ob 15.00:
GORICA - ALUMINIJ

 

STRELCI in PODAJALCI

10 golov
Rok Kronaveter (Olimpija)
Rok Sirk (Mura)

8 golov
Dino Hotić (Maribor)
Rudi Požeg Vancaš (Celje) 


7 golov

Jan Mlakar (Maribor)    
Andres Vombergar (Olimpija)
Luka Zahović (Maribor)


5 golov

Andrija Filipović (Gorica) 
Senijad Ibričić (Domžale)
Rok Kidrič (Aluminij)
Jucie Lupeta (Olimpija/Celje) 
Jasmin Mešanović (Maribor) 
Luka Majcen (Triglav Kranj)
Shamar Nicholson (Domžale)
Bede Amarachi Osuji (Gorica)
Marcos Tavares (Maribor)
Milan Tučić (Rudar)
 


   
9 podaj
Amir Dervišević (Maribor)

      
8 podaj

Asmir Suljić (Olimpija)

6 podaj
Luka Bobičanec (Mura)

5 podaje
Senijad Ibričić (Domžale)

4 podaje
Dejan Petrovič (Aluminij)
Denis Klinar (Maribor)

IZIDI/SPORED SEZONE 2018/19

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2018/19

IZIDI SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

Kazalo