Na prvi tekmi še ni pričakovati odločitve o polfinalistu. Povratna tekma bo v sredo, 27. februarja, v Ljudskem vrtu. Foto: Rene Gomolj
Na prvi tekmi še ni pričakovati odločitve o polfinalistu. Povratna tekma bo v sredo, 27. februarja, v Ljudskem vrtu. Foto: Rene Gomolj
Marcos Tavares: "Dobro smo se pripravili, cela ekipa že nestrpno čaka. Najboljše je sezono začeti z derbijem, in naredili bomo vse, da bomo v Ljubljani zmagali." Foto: BoBo
Derbi Olimpije in Maribora za uvod v nogometno pomlad

Nogometaše Maribora čaka v soboto prva tekma četrtfinala slovenskega pokala, derbi z Olimpijo. Povratna tekma bo že prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu, za zdaj pa so pogledi v obeh taborih usmerjeni predvsem v nebo, saj gre v sobotnih večernih urah pričakovati obilico snega. Znani so že trije polfinalisti - Triglav, Aluminij in Celje.

Kaj, če bo res 20 cm snega?
Vremenoslovci za soboto napovedujejo obilico snežnih padavin, prav v času tekme ob 20. uri zvečer naj bi padlo prek 20 centimetrov snežne odeje. Ogrevanje igrišča v Stožicah sicer dovoljuje igranje, a le, če je padavin nekje do 10 centimetrov. Najbrž bo tudi zato nogomet v soboto zvečer nekaj povsem drugega, malodane tudi loterija.

Videoanaliza morda ne bo imela učinka
Trener vijoličastih Darko Milanič ima v moštvu na voljo vse nogometaše z izjemo Timoteja Dodleka, zato bo lahko precej izbiral. "Fantom smo pokazali, kako igra Olimpija, a menim, da bo vse to padlo v vodo zaradi razmer. To bo nek drug nogomet, a tudi na tega smo pripravljeni. Tekmece poznamo, ogledali smo si vse njihove pripravljalne tekme, tri v Španiji in zadnjo proti Hajduku."

S Fajićem nova razsežnost igre vijoličastih
"Videl sem zelo napadalno Olimpijo, torej ne veliko novega - to, kar smo pri njih gledali že lani. Če bodo razmere slabe, se ne bojim. Treba se bo prilagoditi, in tudi to je kakovost ekipe, če se zna prilagoditi okoliščinam, nasprotniku ali igrišču. Skušali bomo biti drugačni, a nič manj zmagovalni, nevarni prek prekinitev, kjer smo z Nusmirjem Fajićem zdaj dobili defenzivni in ofenzivni skok."

Tavares meni, da je forma že prava
Kapetan Mariborčanov Marcos Tavares že težko čaka prvo "pravo" tekmo leta 2013. "Sneg ni dober za igranje, a drugih možnosti ni. Dobro smo se pripravili, cela ekipa že nestrpno čaka. Najboljše je sezono začeti z derbijem, in naredili bomo vse, da bomo v Ljubljani zmagali. V pripravah smo naredili ogromno. Mislim, da smo fizično in mentalno v pravi formi. Čutimo, da smo tehnično močni in da bomo prikazali svojo najboljšo igro."

Prenos tudi na MMC-ju
Tekma v Stožicah bo v soboto na sporedu ob 20. uri, glavni sodnik bo Matej Jug. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju. Ekipi se bosta na povratni tekmi pomerili v sredo, 27. februarja, ob 18.30, tekmo bo sodil Damir Skomina.

Pokal Slovenije, četrtfinale, 1. tekma

Sobota ob 20.00 (prenos TV SLO 2/MMC):
OLIMPIJA - MARIBOR

Verjetni postavi:

Olimpija:
Šeliga, Delamea Mlinar, Zarifović, Mitrović, Salkić, Lovrečič, Gerić, Trifković, Omladič, Šporar, Valenčič.

Maribor: Handanović, Viler, Potokar, Rajčević, Mejač, Mertelj, Cvijanović, Mezga, Ibraimi, Berić, Tavares.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Povratna tekma bo v sredo ob 18.30.

V polfinale so se že uvrstili Aluminij, Triglav in Celje.

Derbi Olimpije in Maribora za uvod v nogometno pomlad