Domžale so jesen sklenile šele na 7. mesto Prve lige si, kar je prenizko za domžalske ambicije. Foto: Aleš Fevžer
Domžale so jesen sklenile šele na 7. mesto Prve lige si, kar je prenizko za domžalske ambicije. Foto: Aleš Fevžer

Na drugi strani Domžale do konca sezone zapušča 19-letni Jure Balkovec, ki se seli na posodo h Krki iz Novega mesta. Mladi vezist je v jesenskem delu le štirikrat zaigral za Domžale v Prvi ligi si in pri tem odigral 201 minuto in prispeval eno podajo za remi v 5. krogu Domžale - Zavrč 1:1. "Verjamem, da bo v Krki igral pomembno vlogo in se tako kot Saša Aleksander Živec v Domžale vrnil še boljši," so prepričani ob Kamniški Bistrici.

Otrok Čelika krpa luknjo v obrambi
Horić je otrok Čelika, ki je v članski konkurenci za klub iz Zenice odigral 88 prvenstvenih tekem in dosegel dva gola. "V jesenskem delu sezone smo imeli kar nekaj težav pri branjenju, zato je bilo mesto centralnega branilca eden izmed položajev, kjer smo v tem prestopnem roku iskali okrepitve. Želja je, da v nadaljevanju prvenstva Saša Aleksander Živec prinese nekaj več ustvarjalnosti v napadu, medtem ko računamo, da bo Kenan Horić pripomogel predvsem k stabilnosti v obrambi," je odločitev za nekdanjega mladega reprezentanta BiH-a pojasnil športni direktor domžalskega kluba Matej Oražem.

Bosenski nogometaš se bo varovancem Luke Elsnerja na treningih predvidoma priključil v sredo, svoj debi v rumenem dresu pa bi lahko doživel že v petek na prijateljski tekmi proti Radomljam.

Gorica: osem odhodov in pet prihodov
V taboru štirikratnih so predstavili kadrovske spremembe. Trener Luigi Appoloni v nadaljevanju sezone ne bo več računal na nekatere igralca, ki so v jesenskem delu prvenstva razpolagali s skromno minutažo. Vasji Simčiču in Fabiu Lebranu so se na seznamu odhodov tako pridružili še Nicolas Šumsky, Jorman Aguilar, Nabil Taider, Sebastien Ihrig-Farkas, Floriano Vanzo in Bright Addae.

Poleg že znanih okrepitev, Marshala Mfona Johnsona, Yvesa Benoita Bationa, Francesca Finocchia in Gonzala Mastrianija, prihaja v mesto vrtnic na posodo iz partnerske Parme tudi Ivan Cacchioli, 24-letni vratar, ki je nazadnje branil za Gubbio.