Celjani so v lanski sezoni (resda še z izjemnim Benjaminom Verbičem) presenečali v Prvi ligi, letos pa jim ne gre po načrtih. Foto: Twitter @NKCelje
Celjani so v lanski sezoni (resda še z izjemnim Benjaminom Verbičem) presenečali v Prvi ligi, letos pa jim ne gre po načrtih. Foto: Twitter @NKCelje

"Zavedam se, da sem prišel v izredno velik klub, zato sem še toliko bolj počaščen, da se nam je z vodstvom uspelo dogovoriti. Čaka me odgovorno delo, a se močno veselim izziva. Vsekakor si čim prej želim dvigniti mentalno moč ekipe, igralcem pa bom dal že na nocojšnjem treningu vedeti, da jim zaupam in da verjamem v njihovo nesporno kakovost in igralski potencial. Časa nimamo veliko, saj nas prva tekma čaka že v sredo, ko se bomo v pokalnem tekmovanju pomerili z Muro. V teh uvodnih treningih se bomo osredotočili predvsem na disciplino v fazi branjenja, v napadalnem segmentu igre pa bomo skozi trenažni proces skušali čim prej udejanjiti znanje in kreativnost tega moštva," je povedal Kapušin.

41-letni trener iz Brežic je v zadnjih sezonah uspešno deloval na Hrvaškem. Trenersko pot je začel pri Krškem, kjer je deloval med letoma 2003 in 2008. Sledila je selitev k novomeški Krki, kjer je ostal dve sezoni. Zatem je vodil moštvo Ivančne Gorice, njegova naslednja postaja pa je bila hrvaška Bistra, kjer je tamkajšnjega tretjeligaša senzacionalno popeljal v drugo hrvaško ligo. Letošnjo sezono je začel pri drugoligašu Hrvatskem Dragovoljcu, s katerim je v uvodnih petih krogih prikazal zelo spodbudne predstave. V Celju bo moral zavihati rokave, saj je bil začetek sezone zelo neposrečen - Celje je po osmih krogih s petimi točkami zadnjeuvrščena ekipa Prve lige.

Vodstvo kluba si lahko zdaj oddahne. "Izredno sem vesel, da lahko predstavim tako obetavnega, a obenem že izkušenega trenerja. Iztok je v svoji karieri že vodil kar nekaj klubov, preizkusil se je tudi v tujini. Je strokovnjak, ki prihaja iz lokalnega okolja, tako da nedvomno pozna razmere v našem klubu. V preteklih dneh smo se prepričali, da poseduje pravo miselnost za naš klub, saj nam je predstavil velikopotezen načrt, s katerim sem prepričan, da bo naše rezultate kmalu dvignil na višjo raven," je povedal predsednik kluba Stevan Đorđević.

Kapušinu bo v vlogi pomočnika trenerja pomagal Aleš Kačičnik.