Prva liga
Koper
Finančni dolgovi so pokopali Koprčane. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Koper dokončno brez licence, v prvi ligi Aluminij in Ankaran

Odločitev je dokončna
1. junij 2017 ob 10:34
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije je zavrnila pritožbo Kopra kot neutemeljeno, kar pomeni, da Primorci niso dobili licence za nastopanje v prvi ligi za naslednjo sezono.

Koper licence ni dobil zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti. Odločitev licenčne komisije NZS-ja je dokončna.

To pomeni, da odpadejo tudi dodatne kvalifikacije za popolnitev prve lige med Ankaranom Hrvatini in Aluminijem. Prva tekma bi morala biti danes, povratna pa v nedeljo. Obe moštvi bosta tako naslednjo sezono igrali v prvi ligi.

Pravkar končano sezono je Koper končal na šestem mestu in je edini med deseterico klubov, ki ni izpolnil pogojev za pridobitev licence NZS.

Luka Koper odšla že pozimi
Februarja je klub izgubil glavnega pokrovitelja Luko Koper, ki je s klubom predčasno prekinila petletno sponzorsko pogodbo. V Luki Koper so takrat za Primorske novice pojasnili, da so se za prekinitev pogodbe odločili, ker je bil njihov sponzorski denar namenjen razvoju koprskega nogometa in s tem dvigu ugleda luke, ne pa plačevanju dolgov društva FC Koper upnikom.

Klub v prisilni poravnavi
Klub je v prisilni poravnavi. Potem ko je višje sodišče v Ljubljani tik pred koncem lanskega leta razveljavilo postopek prisilne poravnave nad nogometnim prvoligašem z Obale FC Koprom, je okrožno sodišče v Kopru 1. februarja klub znova poslalo v prisilno poravnavo, ki jo vodi Matija Vičar. Nogometni klub svojim upnikom ponuja zmanjšanje navadnih terjatev za 95,5 odstotka, poplačilo preostanka pa postopno v treh letih od pravnomočnosti potrjene prisilne poravnave.

Dolžni tudi Mandariću
Upniki s skupaj 3,7 milijona evrov navadnih terjatev lahko torej v treh letih pričakujejo poplačilo v višini 167.118 evrov. V to številko je všteto tudi nekaj manj kot 997.000 evrov posojila poslovneža Milana Mandarića, ki je zapadlo junija lani, zaradi česar so klubu tudi zablokirali račun.

Največji upnik koprskega kluba je sicer družba Swiss Sport Agency s sedežem na Maršalovih otokih, ki je v prvem postopku poenostavljene prisilne poravnave lani poleti prijavila terjatev v višini 2,12 milijona evrov. Račun v tej višini je FC Kopru izstavila za svetovanje, pogajanja in sklenitev pogodb s 15 nogometaši, ker pa je bil izstavljen šele nekaj dni pred vložitvijo zahteve za poenostavljeno prisilno poravnavo, so se pojavila ugibanja, ali ne gre le za navidezen dolg.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
Primus Rochwald
# 01.06.2017 ob 10:36
To pa je še en velik udarec za slovenski nogomet. Hvala Popo! Hvala tudi vsem tvojim volilcem!
bugattiveyron
# 01.06.2017 ob 10:40
Bravo Popovic! Sramota!
Gravesen
# 01.06.2017 ob 10:51
Popo bo zrihtau da se bo NK Ankaran naslednjo sezono preimenoval v NK Koper-Ankaran...
jackoneill
# 01.06.2017 ob 10:42
zalosten sem po svoje za koper, ampak mislim da se je nekaj takega moralo zgoditi da se klub ocisti golazni. zelim jim cimprejsnji ponovni vzpon. zelo, zelo pa sem vesel za ankaran, ki zadnja leta dela odlicno z mladimi in dela uslugo slovenskemu nogometu. komaj cakam da vidim, kaj bodo pokazali v prvi ligi!
Semedelčan
# 01.06.2017 ob 11:08
Popo. Hvala za Champions league. V prihodnji sezoni bomo imeli kar nekaj spektaklov. Koper - Dekani, Koper - Sežana, itd..... Upam pa, da je jasno, da Popo ni nič kriv. Krivi so Luka Koper, 2. tir, Cerar, Mandarič, Matoz, ozonska luknja in leščurji,.....
nordnung
# 01.06.2017 ob 10:42
Amaterji!
machinethebigguy
# 01.06.2017 ob 10:58
Popo, ce bi se ta svinjarija dogajala v Mariboru, hehe gotof bi bil...tako pa v Kopru skoraj da, ni vec pravih domorodcov, mix balkan pa ti zagotavlja glasove, da pocnes, kar pocnes, pamti pa to, KARMA je ena velika prasi.. Koprcani, vzemite se v roke!, prav tako ostala Slovenija, Goricani so dobili veliko klofuto, a je primorska trma zmagala, Celjane so tudi dobro scat peljali...
Se pravi, bo Koper igral v 2snl naslednjo sezono ali nizje??
morček
# 01.06.2017 ob 10:53
Žalostno kaj ena peščica kriminalcev lahko naredi še bolj pa bo, ko bodo uničili še Ankaran saj se bo ta golazen zdaj preselila tam. Ankaran nima igrišča in nima mlajših kategorij tako da so žal odvisni od te Popovičeve bande. Takim kot je to vodstvo FK Koper bi morali doživljensko prepovedati opravljanje vseh funkcij v športu.
tomjaz11
# 01.06.2017 ob 10:52
Riera je že vse povedal o Popoviču oziroma njegovem vodstvu.
bugattiveyron
# 01.06.2017 ob 10:50
Samo upam, da bo imel Ankaran samostojno pot, brez kakrsnegakoli vpliva FC Koper. Ceprav vemo, da nekaj povezave bo ze bilo, ker je dosti mladih igralcev slo na posojo v Ankaran.
DAbears
# 01.06.2017 ob 10:59
Sozale navijacem kopra
Upam da vzamete stvari v svoje roke in nardite red
Jaz zelo pogresam tekme primorja gorice in kopra vedno je bil super fuzbal pa mam zeleno kri sam pogresam te primorske derbije
wesley90
# 01.06.2017 ob 11:04
Kako lopovi pridejo v tradicionalni slovenski klub, ki je slovenskemu nogometu in reprezentanci dal ogromno in porušijo vso tradicijo. Brez posledic, kakopak. Sramota.
forhand
# 01.06.2017 ob 10:53
Ne glede na vse je to velika škoda za primorski in slovenski nogomet. Pri vsaki stvari pa ni vse samo slabo. Takim kot župan Popović, ki deluje vedno na meji kriminala pa upam da ne bodo nikdar več prisotni v nogometu. Prizadetih je veliko mladih pa tudi poštenih nogometnih delavcev. Upam, da se bodo v Kopru kmalu postavili na noge in se hitro vrnili v SNL.
oblaktom
# 01.06.2017 ob 10:53
Elegantna poteza NZSja.
Koper aut in Ankaran v prvi ligi.

Dolga ni vec.
1liga ostaja v Kopru.
In v kratkem bo klub Ankaran zdruzen s Koper 2017!

Sramota NZSja!
krumpek
# 01.06.2017 ob 11:15
Ma ni panike.

V 1.ligi bo tako nastopala B ekipa FC Kopra ( Nk Ankaran) , oba kluba se lahko združita v NK Drugi tir Obala ali pa FC 2TDK . Ankaran že tako ali tako igra na Bonifiki , verjetno “nov” klub pripelje nekaj preverjenih kadrov ( Guberac , Andy Bara... ) pa kakšnega investitorja iz Marshallovih otokov
, Badžim je že itak trener pa bo vse kot v dobrih starih časih. Liga prvakov bo tako postala stalnica na Obali.

Zadnjič, so na Bonifiki po tekmi z Olimpijo nabivali “ Nemože nam niko ništa”... zgleda , da res, nek župan si pa že mane roke...
tomyy
# 01.06.2017 ob 11:14
Žalostno, koprčani moji, kaj si dovolite, da vam skupinica amaterjev s PR na čelu Popovičem uniči klub, ki je bil ponos obale: Jagoda se obrača v grobu! Seveda bodo krivci mandarič, luka koper, predsednik uprave Luke Matič, 2. tir, Polka Boškovič, sodišče, nzs,.... (Malenič, Škerlič, Valenčič, Popovič, Mišič - to je koprska elita, ki je uničila klub).
juve91
# 01.06.2017 ob 10:54
v katero ligo pa koper?
tomyy
# 01.06.2017 ob 11:09
ankaran že nekaj časa trenira na bonifiki in igra domače tekme. Bližnja prihodnost: igralce iz FC (fudbalski cirkus) Koper bodo preregistrirali v NK ankaran in slednji bo nadaljeval na bonifiki, igralci NK ankaran pa bodo šli v FC kopar, ki bo po vsej verjetnosti igral v primorski ligi. prav tako se bodo mlajše selekcije preregistrirale v nk ankaran (ni mi pa jasno kje oz v kateri ligi bodo igrali, ker tega na spletni strani NZS ne piše). Grobar NK Koper Popovič s svojo ekipo amaterjev in Murkom (se opravičujem Damjanu) - beri Valenčiču; so zamenjali grb, drese in sedaj še pokopali NK Koper, ki je umrl v 97. letu starosti. RIP
mike81
# 01.06.2017 ob 10:51
POPE POVEDI NAS....
domn333
# 01.06.2017 ob 11:23
Že vidim scenarij.. Koprska mafija se bo preselila v nov klub brez dolgov, stadion bo tako ali tako isti, v roku 2 let se še preimenujejo v FC Koper in mutni posli se nadaljujejo... Popo res bravo, ratal vam je z*ebat še en slovenski klub
taddei23
# 01.06.2017 ob 12:27
Dokler je bil Guberac v klubu je vse potekalo normalno. Plačevalo se je vse, od posojila do igralcev... Potem je prišel Popovič z politiko v klub... On bo zgradil MEGA Koper in sedaj vidi kje je mega Koper... Vse zasluge za propad ima Popovič in mafia via Bara! Luka Koper je edino pametno storila da je odstopila od sponzorstva. Denar naj dajejo lopovom? enako je v celju, cinkarna odstop ker so Ukrajinci vodili klub... in tudi vse propada!
slamič
# 01.06.2017 ob 10:58
Pričakovano in glede na licenčne kriterije tudi edino pravilno. Edino vprašanje je, v katero ligo jih bi jih bilo potrebno vreči.
Semedelčan
# 01.06.2017 ob 13:14
Sem vedel, da bodo v Kopru še pogrešali Guberca (Anteja ne Ivice, da ne bo pomote). Človekl se je spoznal na fuzbal in bil zraven z glavo in srcem. Ko je on vodil klub so bili v štirih letih viceprvaki, ko je bil Maribor v Champions league. Osvojili so pokal, superpokal in bili 2x v Evropi. Poleg tega pa imeli odličen skavting. V klub so pripeljali Šmeja, Lotriča, Pučkota, razvili Palčiča in Črnigoja. Škoda da tega niso znali nadgraditi in se je pojavil pajac Popo in uničil vse.
moj komentar
# 01.06.2017 ob 12:36
Zakaj se v Sloveniji ne dovoli privatizacije nogometnih klubov?
Klubi bi lahko postali profitabilna podjetja s svojimi lastniki (navijači-delničarji, lastniki-posamezniki, delniške družbe, itd.) in tako poslovali transparentno v skladu z vsemi delovnopravnimi zakoni. Poleg tega bi veliko lažje našli močne sponzorje, sa ji bi slednji imeli trda zagotovila, da se v klubih dela profesionalčno in pošteno. Vedelo bi se kdo pije, za koliko pije in kdo vse plača....
Očitno "podganam" iz NZS takšno mafijozno stanje zelo odgovarja in so v ozadju njihovi osebni interesi.
montebuba
# 01.06.2017 ob 12:34
olimpija, primorje, drava, nafta, mura, zavrč, koper who's next?
domn333
# 01.06.2017 ob 12:09
snportal piše, da je NK Ankaran svoj sedež že premaknil v Koper, saj občina Ankaran ne želi sponzorirati prve lige
topogiggio
# 01.06.2017 ob 13:44
za nas koprčane:
nikoli FC KOPER, ampak NK KOPER
nikoli KOZLIČKI, ampak KANARČKI

župan pa je imbecil!!!!
ala-persk
# 01.06.2017 ob 12:41
Ha ha ha. Sem vedel da bo Manda kriv :)
Kjer Manda stopi nam ne raste vec trava. :)
Za njim je ze veliko uspesnih zgodb...

Če se zakreditiras za avto inne odpacujes dolga. Kaj se zgodi?
Prokleta banka! Avto mi je vzela. Ane?
damjannoo
# 01.06.2017 ob 11:49
to bo spet vrhunska liga. Tretji iz druge lige je uvrščen v prvo ligo. Že prvi in drugi bodo nekonkurenčni. Ne vem kje je tukaj kakšen smisel. Samo na kvaliteti lige se gubi. Bo pa vsajzanimivo na podnu lestvice. Triglav, Aluminij, Ankaran, Krško... derbijev iz dna lestvice bo kar nekaj.
Drncl
# 01.06.2017 ob 11:29
Novi prvoligaš Ankaran je zadnjo tekmo v drugi ligi izgubil s 4:0 proti Veržeju, ki je iz druge lige izpadel -> http://bit.ly/2sqNFaB >
Remix
# 01.06.2017 ob 11:18
upam, da bo sedaj konec tudi s finali pokala v kopru! koper druga liga!
Micesar
# 01.06.2017 ob 12:09
Sledi združitev klubov Ankara-Hrvatini Fc Koper. Tako se šušlja po obali.
royayers
# 01.06.2017 ob 11:53
Ankaran v 1. ligi, Koper v 2., Popotu se bo odpeljalo, cist.
Paperino
# 01.06.2017 ob 14:55
topogiggio # 01.06.2017 ob 13:44

za nas koprčane:
nikoli FC KOPER, ampak NK KOPER
nikoli KOZLIČKI, ampak KANARČKI

župan pa je imbecil!!!!


Se strinjam ;)
miket
# 01.06.2017 ob 14:09
Ne razumem, kaj je tu kriv Mandarič. Dolg je bil, Popo ga je priznaval, tudi sam je podpisal pogodbo o vračilu ..... nato pa je s poslovno goljufijo (kar je v Sloveniji kaznivo, a nobene obtožnice ni bilo vloženo) poskušal doseči izbris dolga. Ko so ga dobili, je začel govoriti o teorijah zarote. Klub je pokopal Popo in na podlagi vseh zbranih dokazov, bi morala biti proti njemu vložena kazenska ovadba. Ima to srečo, da očitno pozna prave ljudi in tega ni bilo storjenega.
Rui
# 01.06.2017 ob 12:45
Mogoe me bo kdo demantiral tisti ki ste blizu tam, ampak takole od daleč mislim da se vse skupaj odvija po vnaprej pripravljenem scenariju. Ve se kaj in kako je z licenco in verjetno bodo zdajšnji FC Koper admnistrativno ubili ustanovili novega ki se bo začel nekje od iz nižjih lig napredovati....

V praski pomeni da bodo samo imena zamenjali......
mike1968
# 01.06.2017 ob 12:22
Kvaliteta se vsako leto niža in niža.....
Paperino
# 01.06.2017 ob 14:47
royayers # 01.06.2017 ob 11:53

Ankaran v 1. ligi, Koper v 2., Popotu se bo odpeljalo, cist.


Ne bo, ne bo, ne se bat. NK Ankaran ima z Ankaranom točno nič, pravzaprav samo ime, ki bi ga lahko kar takoj zamenjali, saj so veljaki kluba (klan Valenčič) ja ta isti Valenčič - Murko celo sedež kluba že preselili v Koper, igrajo v Kopru, igralci so iz Kopra, oz. od vse povsod (kar na koncu koncev niti ni težava) in upam, da Občina Ankaran ne troši niti enega centa več na ta klub, ki postaja nova igračka Popoviča in Valenčiča.
Remix
# 01.06.2017 ob 14:39
Kaj smo pa izgubili z izpadom Kopra? Ste sploh videli kdo so njegovi igralci? To so sami tujci, kaj imamo Slovenija od tega? Naj raje Ankaran igra v prvi ligi s koprskimi mladinci, bodo vsaj naši igrali!
moj komentar
# 01.06.2017 ob 12:38
Jaz bi to zadevo s Koprom speljal čisto drugače. Koper bi pustil v prvi ligi, dolgove pa izterjaval od ljudi, ki so s klubom upravljali in ga izčrpavali. Ob tem bi jim izdal dosmrtno prepoved kakršnega koli vodenja športnih organizacij ali kakršnih koli povezav s športnimi klubi.
Stanje v slovenskem nogometu bi se v nekaj letih zelo izboljšalo.
PrvaLiga
# 01.06.2017 ob 19:11
Da tole primerjas z Olimpijo ti mora pa res manjkati kolescek v glavi oz ti sovrastvo do nje megli um. Prvo kot prvo je Olimpija pošteno začela iz zadnje lige, pa čeprav je imela možnost združitve z Interblockom ki je takrat igral v prvi ligi - pa je vodstvo Olimpije to moznost zavrnilo, ker potem po mnenju navijacev in stroke to nebi bila vec Olimpija.

Še danes pa mi ni jasno kako je lahko Mura zacela v 3 ligi in obdrzala vse mladinske selekcije, pri Olimpiji pa je bilo vse razpuščeno in je začela v 5 ligi. Razlog za propad pa identičen. Ampak to je ze druga zgodba.

Poanta je da si je nova Olimpija zasluzila to kultno ime s trdim in postenim delom. Pa ce vam je to prav ali ne.
anze82
# 01.06.2017 ob 15:24
če se je nk bežigrad preimenoval v olimpijo, ne vidim razlofga da se ankaran ne bi v koper...
REsnica
# 01.06.2017 ob 15:07
se prepirat kdo je večji goljuf, ali mandarić ali popović je kot izbirat najbolj mokro kapljico v morju.
juve91
# 01.06.2017 ob 14:59
Maribor B se odpovedal drugi ligi.
Zakaj? Verjetno zato, ker v tretji ligi lahko igralci igrajo na dvojno in lahko igralce poklicejo nazaj v prvo ekipo
Emmure
# 01.06.2017 ob 13:49
V Sloveniji pac lopovi delaj kaj hocejo in to je realnost.Sramota.FC Koper,ki je tradicionalno prvoligas,ga grejo tak zje..t.LP iz MB
ajvard
# 01.06.2017 ob 13:27
Mafijažu iz Kopra se bo utrgalo.


Popotu se ne bo utrgalo, zakaj bi se mu, saj se stvari odvijajo po njegovem scenariju.
moj komentar
# 01.06.2017 ob 12:27
Prva liga je zaradi takšnih zadev vse slabša in vse bolj se balkanizira z nekimi sumljivimi "vlagatelji", ki pridejo vlagat dolgove in si polnit lastne žepe s prodajo igralcev.
Počaasi postajamo "podalpska mafija liga".
moj komentar
# 01.06.2017 ob 12:24
Tole bodo še velike mučke, v katere je pletena tudi NZS.
Koper se bo transformiral oziroma kanlaiziral preko sosednjih klubov, imenu Koper se bo dodalo še eno ime in umazane mafijske igrice se bodo nadaljevale še naprej.
Popotu je važno, da se prva liga igra v Kopru in da on ne zgubi svojega lopovskega imperija. Kako se bo moštvo imenovalo, ga niti ne zanima kaj dosti.
Seeky
# 01.06.2017 ob 13:29
Vse je šlo tam kamor je moralo iti...temelji za ta propad so bili položeni že pred 15 leti...res žalostno, kam so šle vse res vrhunske generacije mladih koprčanov, ki bi klubu že zdavnaj lahko prinesle kak naslov prvakov, seveda če bi jih jemali resno in bi bile zadeve na klubski ravni jasne....tako pa je bilo v ospredju zgolj izčrpavanje kluba in okoriščanje peščice ljudi. Žalostno za vse, ki smo kadarkoli trenirali, igrali in navijali za Koper. Jebatga, lahko z Izolani gremo sedaj brez težav na skupno kufe in soglasno pošljemo v ku... te bande lopovske, ki so nam zašuštrale klube
seven7
# 01.06.2017 ob 13:25
A ni popo govoril o ligi prvakov da ni kje zamešal s peto ligo....
LESTVICA
1. MARIBOR 36
2. OLIMPIJA 32
3. MURA 22
4. GORICA 22
5. DOMŽALE 21
6. ALUMINIJ 21
7. CELJE 20
8. RUDAR 15
9. TRIGLAV 15
10. KRŠKO 12
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

17. KROG

Petek, 23. novembra, ob 20.15:
OLIMPIJA - MURA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Sobota, 24. novembra, ob 14.45:
CELJE - RUDAR

Ob 17.00:
MARIBOR - KRŠKO

Nedelja, 25. novembra, ob 13.00:
TRIGLAV - DOMŽALE

Ob 15.00:
GORICA - ALUMINIJ

 

STRELCI in PODAJALCI

10 golov
Rok Kronaveter (Olimpija)
Rok Sirk (Mura)

8 golov
Dino Hotić (Maribor)
Rudi Požeg Vancaš (Celje) 


7 golov

Jan Mlakar (Maribor)    
Andres Vombergar (Olimpija)
Luka Zahović (Maribor)


5 golov

Andrija Filipović (Gorica) 
Senijad Ibričić (Domžale)
Rok Kidrič (Aluminij)
Jucie Lupeta (Olimpija/Celje) 
Jasmin Mešanović (Maribor) 
Luka Majcen (Triglav Kranj)
Shamar Nicholson (Domžale)
Bede Amarachi Osuji (Gorica)
Marcos Tavares (Maribor)
Milan Tučić (Rudar)
 


   
9 podaj
Amir Dervišević (Maribor)

      
8 podaj

Asmir Suljić (Olimpija)

6 podaj
Luka Bobičanec (Mura)

5 podaje
Senijad Ibričić (Domžale)

4 podaje
Dejan Petrovič (Aluminij)
Denis Klinar (Maribor)

IZIDI/SPORED SEZONE 2018/19

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2018/19

IZIDI SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo