Nogometaši Kopra so v zadnjem prvenstvu osvojili četrto mesto. Foto: Aleš Fevžer
Nogometaši Kopra so v zadnjem prvenstvu osvojili četrto mesto. Foto: Aleš Fevžer

"Do nadaljnjega se umikamo s tribun, dokler se celotna garnitura iz vodstva FC Kopra ne bo umaknila iz nogometa in nasploh iz koprskega športa," so ob tem zapisali navijači, ki se še sprašujejo, kam je šel denar.

"Javno sprašujemo: kam sta šla 2,5 milijona evrov sponzorskega denarja Luke Koper? Sprašujemo se, kam so šli milijoni evrov od prodaj igralcev, kot so Vasiljev, brata Struna, Barišič, Jelenič. Javno se sprašujemo, kam je šlo več sto tisoč evrov, dobljenih od vstopnin gledalcev in abonmajev ter od ostalih sponzorjev in donatorjev. Kam? Kam so se vsi ti milijoni 'preselili'," se navijači sprašujejo v izjavi za javnost.

"Klubu smo zvesti od svoje ustanovitve pa vse do danes. Žal ugotavljamo, da to več ni klub občanov in navijačev FC Koper. Klub je uzurpiran s strani peščice ljudi, ki so si dobesedno prisvojili cel Koper in s tem tudi usodo naše navijaške skupine, otrok, ki trenirajo v nogometnem klubu, članskega moštva, občanov. Po tem, ko se je dolgoletna garnitura iz kluba odmaknila, je bil čas, da se klub postavi na zdrave temelje, da se ga vrne občanom, otrokom, navijačem. Vendar ne! Ponovno so zavladali parcialni interesi ozke peščice koprskih 'veljakov', ki jih vodijo vse prej kot dobri in pošteni nameni. Propadla je košarka, propadel je vaterpolo, propadel je rokomet in sedaj propada tudi nogomet ter s tem tudi koprski nogometni klub, ki je bil desetletja ponos mesta, občine, Istre. Več kot očitno je, da bi nekateri raje videli propad kluba, kot pa to, da bi zaživel pod roko navijačev, staršev, sponzorjev. Žalostno je, da so nekateri za to pripravljeni toliko 'hazardirati' in jih usoda 300 nadobudnih otrok, ki trenirajo nogomet, sploh ne zanima. Ne zanima jih to, da na novem stadionu ni ljudi, da ni navijačev, da ni sponzorjev. Ne zanima jih, kaj bo s profesionalnim športom v Kopru," so še zapisali.