Prvi vrhunec pomladi bo na sporedu že v prvem krogu. Olimpija in Maribor se bosta v Stožicah pomerila v torek, 24. februarja, ob 17.00. Foto: www.alesfevzer.com
Prvi vrhunec pomladi bo na sporedu že v prvem krogu. Olimpija in Maribor se bosta v Stožicah pomerila v torek, 24. februarja, ob 17.00. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Krke na pripravah v Izoli
Javornik predstavil pričakovanja Rudarja
Ihbeisheha sprejel tudi palestinski državnik Abas
Celjani ne bodo bistveno spreminjali zasedbe
Koprčani ugnali Kekovo Rijeko
Domžalčani želijo zadržati prednost pred Mariborom
Volaš se že poti na treningih Maribora

Mariborčani so se v nedeljo četrtič zapored odpravili v Belek v Turčiji, kjer bodo ostali dva tedna. Ob napovedanih zimskih razmerah v domovini do sredine meseca so na pot odšli ravno v pravem trenutku. Tam bodo odigrali šest prijateljskih tekem, prvo v torek proti poljskemu Belchatowu. Nato bodo njihovi tekmeci še udeleženec Lige prvakov Bate Borisov, Litex, Steaua, Györ in Partizan. Odpravo sestavlja 29 nogometašev, seveda tudi nesojeni član Hannovra Petar Stojanović.
Konec Fajićeve zgodbe v Mariboru
Za vijoličastimi so že minipriprave v Moravskih Toplicah ter pet pripravljalnih tekem in pet zmag. Nazadnje so v četrtek visoko premagali Kapfenberg s 5:0. Hat-trick je dosegel Jean Philippe Mendy. Na treh srečanjih se je med strelce vpisal tudi povratnik Dalibor Volaš. Nekaj nevšečnosti so državnim prvakom v zadnjem času povzročale viroze.

Vrste vijoličastih zapušča Nusmir Fajić, ki bo nogometno pot nadaljeval v Belorusiji. Potem ko je zaradi nešportnega življenja obtičal na stranskem tiru Maribora, bo njegova naslednja postaja Dinamo iz Minska, ki je bil lani drugi v beloruskem prvenstvu.

Za Olimpijo podpisal še Henty
V Turčiji, natančneje v Antalyi, je od torka na pripravah tudi Olimpija. V soboto je bila s 3:0 boljša od Sturma iz Gradca. Zadeli so Andraž Šporar, Nemanja Mitrović in Aleksandar Rodić. Dvakrat je podal novinec Stjepan Babić. Drugi in zadnji tekmec Ljubljančanov na turških tleh bo v sredo Crvena zvezda. V soboto sledi še obračun proti Austrii na Dunaju.
Zadnja okrepitev zeleno-belih je 21-letni Nigerijec Ezekiel Henty, ki je v jesenskem delu kot posojen nogometaš Milana nosil dres Gorice (deset tekem, dva zadetka), z Olimpijo pa je v Antalyi že od začetka priprav. Na posojo v Voždovac oziroma Radomlje sta do konca sezone odšla Dejan Đermanović in Enis Đurković.

Domžale v četrtek proti Slaviji iz Prage
Vodilni po jesenskem delu prvenstva Domžalčani s 27 nogometaši v Turčijo odhajajo danes, tam pa bodo trenirali deset dni. Od četrtka dalje jih na sredozemski obali čakajo tekme proti Slaviji iz Prage, Černom Moru iz Varne, Targu Muresu in Lokomotivi iz Sofije. Konec tedna so bili v Medulinu boljši od hrvaškega prvoligaša Istre 1961 z 2:0. Lani so zimske priprave opravili v Cervii ob Jadranskem morju v Italiji.

Celje in Zavrč v Istri
Celjani so v soboto z zmago nad vodilnim moštvom druge lige Krškim z 2:0 sklenili petdnevne priprave v Novigradu. Predtem so premagali še Osijek z 2:1. Prihodnji teden bodo pet dni trenirali v Umagu.

Tudi Zavrč je te dni gost hrvaške Istre, prav tako se pripravlja v Umagu in Novigradu. Nazadnje je bil z 2:1 boljši od Boraca iz Banjaluke, oba zadetka je dosegel novinec Tomislav Kiš, 20-letni nekdanji up Hajduka in najbolj odmevna okrepitev kluba v zimskem prestopnem roku. Jeseni je blestel pri vodilnem hrvaškem drugoligašu Gorici. Zavrč bo spomladi igral na prenovljenem stadionu z novo tribuno, najprej bodo v goste prišle Domžale.

Džinić ostal v Velenju
Rudar se zaradi neugodnega položaja glavnega pokrovitelja Premogovnika Velenje pripravlja doma. Ta konec tedna je v Zagrebu z 0:2 premagal istoimenskega hrvaškega prvoligaša, pred dvema tednoma pa je v Gradcu pred Sturmom klonil s 6:0. Jesen so Velenjčani končali z le enim porazom na zadnjih devetih tekmah. V ekipi je ostal tudi Elvedin Džinić, čeprav je imel precej resno ponudbo iz škotske lige.

Na Bonifiki po Rijeki klonil še Hajduk
Za Luko Koprom je niz prestižnih prijateljskih tekem. Pred dvema dnevoma je ob pomoči rekonvalescenta Mateja Palčiča na Bonifiki pred 1.800 gledalci z 2:0 padel Hajduk, ki je v Kopru gostoval prvič po letu 1971. Že prej so kanarčki ugnali tudi Rijeko (2:1), pred Crveno zvezdo pa so klonili z 0:1. Pomočnik trenerja Alena Ščulca je Alfred Jermaniš.

Novogoričani "stavkali"
Prihodnost Gorice, katere novi trener je po odhodu Iztoka Kavčiča k mladincem Maribora Italijan Cesare Beggi (pred leti kadetski prvak z Milanom), je še precej nejasna. Belo-modri so priprave začeli šele 19. januarja. Sredi prejšnjega tedna igralci zaradi zaostankov pri izplačilu plač niso odpotovali v Rovinj na tekmo proti Lokomotivi iz Zagreba.
Ekipa se še kadrovsko dopolnjuje z okrepitvami iz Italije. Tako je iz Chieva prišel 18-letni slovenski vratar Grega Sorčan, lani mladinski prvak v Italiji, iz Juventusa pa bo posojen leto starejši litovski vezist Vykintas Slivka. Prav s staro damo ali Sampdorio naj bi štirikratni državni prvaki sklenili tesnejše sodelovanje po precej klavrnem koncu zgodbe s Parmo. Več naj bi bilo znano v prihodnjih dneh.

Ihbeisheh ponesel ime Krke do Avstralije
Krka se je prejšnji teden na priprave odpravila v Strunjan in odigrala tri prijateljske tekme. Nazadnje je v soboto v Izoli s 4:0 odpravila Šenčur. Že pred pripravami ob morju so se Novomeščani v Rovinju pomerili tudi s Hajdukom in izgubili z 1:0. Največjo reklamo svojemu klubu je januarja gotovo naredil Jaka Ihbeisheh, ki je v Avstraliji dosegel zgodovinski prvi zadetek za Palestino na azijskih prvenstvih.

Teinović okrepil Radomlje
Tudi nogometaši iz Radomelj so v Istri. Najbolj odmevno novo ime v ekipi je stari znanec slovenskih zelenic, 37-letni Dalibor Teinović. Pred leti je igral za Šmartno, Maribor, Primorje in Domžale.

21. KROG

Sobota, 21. februarja, ob 15.00:
GORICA - LUKA KOPER

Ob 16.00:
CELJE - KRKA

Ob 17.00:
ZAVRČ - DOMŽALE

Nedelja, 22. februarja, ob 15.00:
KALCER RADOMLJE - RUDAR

Torek, 24. februarja, ob 17.00:
OLIMPIJA - MARIBOR
(prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju)

Nogometaši Krke na pripravah v Izoli
Javornik predstavil pričakovanja Rudarja
Ihbeisheha sprejel tudi palestinski državnik Abas
Celjani ne bodo bistveno spreminjali zasedbe
Koprčani ugnali Kekovo Rijeko
Domžalčani želijo zadržati prednost pred Mariborom
Volaš se že poti na treningih Maribora