Andraž Šporar je v 10. minuti dosegel najlepši zadetek na tekmi in popeljal Olimpijo v vodstvo z 0:2. Foto: Aleš Fevžer
Andraž Šporar je v 10. minuti dosegel najlepši zadetek na tekmi in popeljal Olimpijo v vodstvo z 0:2. Foto: Aleš Fevžer
Tavares rešil Maribor pred porazom
Vrhunci prvega polčasa derbija

Vratar zeleno-belih je ob tem dejal, da je bil pripravljen na kakšno podobno akcijo. "Velikokrat se je že zgodilo to, kar se je danes v zadnji minuti. Kaj hočemo. Pokazali smo dobro predstavo in osvojili smo točko. Gremo naprej. Graditi moramo na tem."

Trener Darko Karapetrović se je težko sprijaznil, da Olimpija na 21. medsebojnem dvoboju ni dosegla tretje zmage. "Odigrali smo fantastično tekmo. Tekmeca smo nadigrali v vseh segmentih igre. Žal mi je samo prvega polčasa, ker se je Aris Zarifović poškodoval. Nismo vedeli, ali bo lahko nadaljeval ali ne, tam smo dobili dva zadetka. Potem smo nadaljevali v fenomenalnem slogu," je razložil na novinarski konferenci in posebej poudaril, da je zadovoljen tudi z drugim polčasom. "Vsi hvalite prvi polčas, a zadovoljen sem tudi z drugim. Imeli smo tri, štiri stoodstotne priložnosti. Žal nismo dosegli zadetka. Je Olimpija plačala davek svoji neizkušenosti in nezrelosti? Olimpija ni neizkušena in nezrela. Je dobra ekipa, ki pa ji danes ni uspelo zadeti večkrat."

Škoda, da ni Ljudskega vrta v vseh desetih krajih
Tudi Šeliga je menil, da je bila Olimpija veliko boljši tekmec kot Maribor: "Čestital bi soigralcem za fenomenalno predstavo. Nismo se ustrašili udeleženca Lige prvakov. Pokazali smo kombinatorno predstavo, imeli smo še tri, štiri stoodstotne priložnosti, ko je odlično posredoval Handanović. Res nam je lahko zelo žal dveh točk. Sicer pa je za nami prijeten večer. Pošteno navijanje, lepa tekma, veliko zadetkov, dober nogomet. Tisti, ki je danes prišel na stadion, je res lahko užival. Škoda, da ni Ljudskega vrta v vseh desetih krajih, od koder prihajajo klubi v prvi ligi."

Član slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki pred štirimi leti ni želel izpostavljati posameznikov. "Vsi se trudimo po najboljših močeh - vsak dan na vsakem treningu."

V 1. polčasu kar malo presenečeni sami nad sabo
Tudi Darijan Matić je bil navdušen nad dogajanjem pod Kalvarijo. "Mislim, da je bila to boljša tekma kot v sredo tekma Lige prvakov med Atleticom iz Madrida in Juventusom (smeh). Najbolj sem vesel, da je bila tekma zanimiva za gledalce in da je bila lepa reklama za slovenski nogomet. Gledalci so lahko preprosto uživali v nogometu, tudi nobenih izgredov ni bilo. V prvem polčasu smo igrali tako dobro, da smo bili kar malo presenečeni sami nad sabo. Po 2:0 smo se samo pogledali (smeh). Potem je Maribor prevzel iniciativo. V drugem polčasu si predvsem nismo želeli prejeti zadetka, imeli smo dve lepi priložnosti, nekaj jih je imel tudi Maribor. Naši tekmeci so še enkrat dokazali, da znajo igrati do zadnje minute."

Sijajno vzdušje je prekaljenemu legionarju vlilo dodatnih moči: "Na ogrevanju se nisem počutil najbolje, a ko vidiš poln stadion, je čisto nekaj drugega. Kar gre. Če bi bila tekma v Stožicah, se najbrž ne bi dvignil na tak način."

Matić meni, da Olimpija iz kroga v krog napreduje. "Ob tistem porazu v Novem mestu proti Krki smo grešili nemogoče. Če se spomnite, smo tudi v Domžalah v prvem polčasu razbili tekmece. Upam, da bomo take predstave še nadgrajevali. Sprašujete, ali se lahko borimo za naslov. Imamo strokovni štab in igralce, ki so tega sposobni, a do tja je še daleč. Za zdaj je to nekje v oblakih."

Tavares rešil Maribor pred porazom
Vrhunci prvega polčasa derbija