Jean Philippe Mendy je dosegel že peti zadetek v letošnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Jean Philippe Mendy je dosegel že peti zadetek v letošnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Leon Črnčič
Leon Črnčič je bil edini strelec v Velenju. Foto: Aleš Fevžer
Gianvinto Misuraca
Gianvinto Misuraca je načel mrežo Celja. Foto: Aleš Fevžer
Gorica premagala Celje
Mendy edini strelec v Domžalah
Rudar na tretjem mestu prehitel Luko Koper

Rudar je bil z istim izidom doma boljši od Luke Koper in se je povzpel na tretje mesto. Gorica je z 2:0 ugnala Celje in prav tako prehitela Koper na lestvici.
Mendy v polno v 10. minuti
Vijoličasti so še naprej neporaženi. Tokrat so z začetnim naletom hitro dosegli zadetek, ki je odločil tekmo. V 10. minuti je Matic Črnic podal Jeanu Philippu Mendyju na rob kazenskega prostora, ta pa si je s preigravanjem Gabra Dobrovoljca pripravil prostor za strel in žogo močno poslal v spodnji desni kot vrat vratarja Nejca Vidmarja. Tudi v nadaljevanju so bili podjetnejši gosti, ki so bili nevarni še v 19. minuti, ko je z 18 metrov sprožil Aleš Mertelj, ob posredovanju Darka Zeca pa je žoga mimo vratnice zletela v kot.

Po nekajminutnem zatišju, kar zadeva priložnosti, so domači v 36. minuti zahtevali najstrožjo kazen po padcu Nejca Skubica v kazenskem prostoru, a glavni sodnik ni zapiskal. Dve minuti pozneje je Igor Banović močno, a previsoko sprožil s 25 metrov, v 43. minuti pa se je Slobodan Vuk otresel Arghusa, prišel do strela z roba kazenskega prostora, vendar se je izkazal Jasmin Handanović. Zadnjo priložnost v tem delu igre so imeli Mariborčani, ko je s sedmih metrov streljal Marcos Tavares, Vidmar pa je dobro posredoval.

V 52. minuti so imeli domači priložnost za izenačenje, toda Dragu Gabriću je v zadnjem trenutku strel blokiral Aleš Mejač. V 67. minuti je z glavo pod prečko nameril Slobodan Vuk, mariborski čuvaj mreže pa je žogo odbil čez prečko. Zatem je bilo nekajkrat malce bolj vroče tudi v domžalskem kazenskem prostoru, a se izid ni spremenil, tako kot tudi ne v izdihljajih tekme, ko so Domžale vse moči usmerile v napad.
Tudi v Velenju edini zadetek hitro dosežen
Velenjčani pred današnjim dvobojem kar na 11 zaporednih prvenstvenih tekmah niso premagali Koprčanov. Tokrat jim je to le uspelo, in sicer po zaslugi Leona Črnčiča, ki je po podaji Ivana Firerja edini zadetek iz težkega položaja dosegel v 17. minuti. Šele v 39. minuti so Primorci sprožili prvi strel proti vratom Rudarja, a poskus Ivice Guberca ni bil dovolj dober za izenačenje. V 44. minuti je iz najlepše priložnosti dotlej Matej Pučko žogo poslal mimo gola.
V uvodu drugega polčasa je prvi zagrozil Elvis Bratanović, ki je streljal iz neposredne bližine, Igor Nenezić pa je bil na mestu, tako kot tudi po dobrem strelu Firerja v 68. minuti. Vmes sta si obe ekipi priigrali nekaj polpriložnosti, v 80. minuti pa so imeli gostitelji znova izvrstno priložnost, ko se je sam pred Nenezićem znašel dejavni Firer, a slabo končal akcijo.
Celjani zapravili 11-metrovko za izenačenje
V Novi Gorici so gledalci v uvodne pol ure spremljali enakovredno predstavo, ki pa ni ponudila pravih priložnosti. Belo-modri so povedli v 35. minuti, ko je v desni spodnji kot zadel Gianvito Misuraca. Do konca polčasa je proti vratom, in sicer goriškim, sprožil še Miha Zajc, vendar je bil nenatančen. Celjani so nato že v 50. minuti ostali na igrišču le z deseterico, saj je po prekršku nad Amedejem Vetrihom neposreden rdeči karton dobil Tadej Vidmajer.
Novogoričani so bili v nadaljevanju še naprej boljši tekmec, sprožili so še nekaj strelov, a v 85. minuti so imeli Celjani po prekršku Alena Jogana nad Williamom Franklinom Vicentejem na voljo 11-metrovko in lepo priložnost za izenačenje. Odgovornost je nase prevzel izkušeni Sebastjan Gobec, vendar je vratar Alex Cordaz njegov strel obranil. Kazen je hitro sledila. V 86. minuti so gostitelji izpeljali hiter protinapad, ki ga je iz bližine učinkovito sklenil Daniele Bazzoffia in dokončno odločil tekmo.

9. krog:

DOMŽALE - MARIBOR 0:1 (0:1)
1.000; Mendy 10.

Domžale:
Vidmar , Skubic, Zec, Požeg Vancaš ( 76./Jelar), S. Vuk, Parker, Dobrovoljc, Janža, Gabrić ( 59./Mijić), Husmani, Banović .

Maribor: Handanović, Milec, Mejač, Tavares ( 72./Fajić), Mendy, Cvijanović ( 90./Dodlek), Rajčević, Viler ( 46./Filipović), Arghus , Mertelj, Črnic.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


RUDAR - LUKA KOPER 1:0 (1:0)
800; Črnčič 16.

Rudar: Rozman, Jeseničnik, Firer, Črnčič ( 46./Rošer), Rotman, Kašnik, Bratanović , Klinar, Radujko, Knezović ( 56./Bubalović), Eterović ( 89./Podlogar).

Luka Koper: Nenezić, Gregorič, Šme, Blažič, Guberac , Žibert ( 60./Črnigoj), Galešić ( 46./Lotrič), Palčič ( 70./Arčon), Čovilo, Pučko, Pilčić.
Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)



GORICA - CELJE 2:0 (1:0)
350; Misuraca 35., Bazzofia 86.
RK: Vidmajer 50./Celje
V 85. minuti je Cordaz (Gorica) ubranil 11-metrovko Gobcu.

Gorica:
Cordaz, Vetrih, Coda (88./Danilievičius), Lapadula (71./Bazzoffia), Živec, Kavčič, Jogan , Vanin, Favalli , Vicente (75./Berardocco), Misuraca.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič (65./Vicente), Jugović, Korošec, Gobec, Zajc , Žurej (82./Jovanović), Vidmajer , Čadikovski (54./Centrih).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


Nedelja ob 16.00:
TRIGLAV - KRKA

Odigrano v petek:
ZAVRČ - OLIMPIJA 2:1 (1:1)
1.000; Benko 26., Golubar 50.; Šporar 36.

Lestvica:
MARIBOR             8  7 1 0 22:4  22
ZAVRČ               9  5 2 2 15:13 17
RUDAR               8  5 1 2 12:8  16
GORICA              9  4 3 2 14:8  15
LUKA KOPER          9  4 3 2 12:12 15
OLIMPIJA            8  3 1 4 15:15 10
DOMŽALE             9  2 3 4  9:12  9
CELJE               9  2 2 5  8:14  8
KRKA                7  1 1 5  8:17  4
TRIGLAV             8  0 1 7  4:16  1

Gorica premagala Celje
Mendy edini strelec v Domžalah
Rudar na tretjem mestu prehitel Luko Koper