Blessing Eleke bo, kot kaže, pri Olimpiji nadomestil Andraža Šporarja. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke bo, kot kaže, pri Olimpiji nadomestil Andraža Šporarja. Foto: www.alesfevzer.com

Kot kaže, sta se kluba dogovorila za odškodnino 800.000 evrov, kar pomeni, da bo ta najvišja do zdaj, ko gre za prestop med dvema slovenskima kluboma. Poleg tega so si Novogoričani izborili tudi lep del odškodnine, ki jo bo Olimpija za Elekeja dobila pri naslednjem prestopu. V jesenskem delu Prve lige TS je dosegel 12 zadetkov.

Prestop 19-letnega napadalca v Olimpijo naj bi spodletel le, če bi v prihodnjih tednih zanj na naslov Gorice prispela še kakšna visoka ponudba. Ob Olimpiji so se v povezavi z Elekejem v zadnjem času največ omenjali še Malmö, Maccabi Tel Aviv in Standard Liege.

Visokorasli mladenič iz Afrike je na Primorsko prišel pred letom in pol iz nogometne akademije Flying Sport Academy, ki jo v Lagosu skupaj z očetom Francom upravlja zdaj že nekdanji športni direktor Gorice Michele Dal Cin. Eleke je bil maja lani na preizkušnji pri italijanskem prvoligašu Sassuolu, na koncu pa ga je pot zanesla v Slovenijo.

Džuzdanović uspešno prestal operacijo
Jasno je tudi, da Gorica spomladi ne bo mogla računati na še enega nogometaša, ki je jeseni blestel. Amel Džuzdanović (5 golov in 6 podaj) je po poškodbi na tekmi proti Rudarju na začetku decembra sredi tega tedna v Ortopedski bolnišnici Valdoltra uspešno prestal dveurno operacijo strganih križnih vezi in meniskusa. Počival bo več mesecev.