Športni direktor Zlatko Zahović še ni razkril imena novega trenerja. Foto: MMC RTV SLO
Športni direktor Zlatko Zahović še ni razkril imena novega trenerja. Foto: MMC RTV SLO
Maribor še ni predstavil novega trenerja

Namesto težko pričakovane novice o nasledniku Anteja Šimundže sta pred novinarje stopila predsednik Maribora Drago Cotar in direktor Bojan Ban. Tako je bilo takoj jasno da ne bo govora o trenerju.
Še nikoli v tako dobri finančni kondiciji
Cotar in Ban sta novinarsko konferenco sklicala, da povesta, da v klubu kljub zgodnjemu izpadu iz Evrope, ni finančne krize. "Maribor še nikoli ni bil v tako dobri finančni situaciji. Nimamo evra dolga ali kredita. Plačali smo 284.000 evrov davka na dobiček, kar kaže na dobro poslovanje. Denarja je dovolj za nemoteno poslovanje za lep čas," je povedal Ban.
Cotar je povedal, da ne bodo drveli v brezglave investicije in da strategije ne bodo menjali. "Tudi na padce smo pripravljeni," je dejal Cotar in dodal, da rezultati preteklih let potrjujejo, da so na pravi poti.

Cotar: Trener zagotovo še letos
O trenerju še nič novega. "To vam zdaj res ne moremo povedati. Zagotovo bo še letos," se je trenerskega vprašanja dotaknil Cotar. Šimundža je klop vijoličastih zapustil po porazu proti Olimpiji, ki je v Ljudskem vrtu slavila z 0:3. Vijoličaste je na sobotni tekmi v Velenju vodil Saša Gajser, ki je bil prej Šimundžev pomočnik. Tekma z Rudarjem se je končala z 0:0. Maribor za vodilno Gorico zaostaja za sedem, za drugouvrščeno Olimpijo pa pet točk.

Klub poziva občino, naj uredi stadion
Vodstvo kluba je izrazilo tudi željo, da bi stadion Ljudski vrt končno dobil zaključeno podobo. Klub je namreč investiral sredstva, da bi izpolnil pogoje Evropske nogometne zveze na tekmah Lige prvakov in Evropske lige. Stara tribuna ni več varna, poslovni prostori pod severno in južno tribuno pa šest let po odprtju novih tribun še niso zaživeli. Zato od mestne občine, ki je lastnica objekta, pričakujejo, da v skorajšnjem času pristopi k rešitvi težav.

Maribor še ni predstavil novega trenerja