13.850 evrov so stali navijači maribosko klubsko blagajno. Slika z razvpite tekme v Zavrču. Foto: www.alesfevzer.com
13.850 evrov so stali navijači maribosko klubsko blagajno. Slika z razvpite tekme v Zavrču. Foto: www.alesfevzer.com

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je tako mariborsko blagajno skupno olajšal za 7.800 evrov. Še posebej vroče je bilo na dvoboju z Zavrčem. Rogelj je v obrazložitvi mariborskim navijačem očital "aktiviranje dveh negorečih dimnih naprav, aktiviranje večje količine pirotehničnih sredstev, kar je povzročilo oblikovanje dimne zavese, metanje več trdih predmetov na igralno površino, izražanje in spodbujanje nasilja in nestrpnosti, trikratne povzročitve prekinitve tekme in predkaznovanost".

Kazen Mariboru na tekmi 11. kroga proti Domžalam je naložil zaradi "žaljivega skandiranja in izražanja navijačev, metanja predmetov na igralno površino in predkaznovanosti". Maribor je v tej sezoni zaradi navijaških incidentov skupno zbral že 13.850 evrov kazni.

V tem pogledu mu sledi Olimpija, katere navijači so v 10. krogu v Novi Gorici "metali petarde na atletsko stezo, prižigali bakle na tribuni, aktivirali pirotehnična sredstva na tribuni in jih metali na atletsko stezo ter igralno površino, povzročili prekinitev tekme, poškodovali več sedežev in enega vrgli na atletsko stezo". Zaradi tega in predkaznovanosti bodo morali zeleno-beli odšteti 3.300 evrov. Skupno v tej sezoni so navijači Olimpijo stali 7.300 evrov.

Sicer pa je v 10. krogu denarna kazen 600 evrov doletela tudi Gorico zaradi navijaškega izobešanja transparenta z žaljivo vsebino in prižiganja bakle na tribuni.