Po zmagi so nogometaši Olimpije doživeli neprijetno presenečenje. Foto: Aleš Fevžer
Po zmagi so nogometaši Olimpije doživeli neprijetno presenečenje. Foto: Aleš Fevžer
Tatovi v slačilnici Olimpije

nskem pohodu po slačilnici Olimpije med nedeljsko prvenstveno tekmo proti Radomljam v Domžalah je bilo oškodovanih 13 ljudi. Vrednost ukradenih stvari je okoli 6.000 evrov.

"V nedeljo okoli 21.20 je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v garderobo v Športnem parku v Domžalah. Kaznivo dejanje je bilo storjeno med 19 in 21. uro. Neznani storilci so odtujili več mobilnih telefonov, nakit, gotovino, drese, športno opremo ... Ob tem so oškodovali 13 oseb in nogometni klub za okoli 6.000 evrov (materialna škoda še ni dokončna). Storilci še niso odkriti. Policisti preiskavo nadaljujejo. O vseh ugotovitvah in zbranih obvestilih bo obveščeno tožilstvo," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Igralci šokirani
Olimpija je tekmo dobila s 4:1. "Nedvomno je slast zmage skazil dogodek med tekmo, ko so igralci ostali brez svojih osebnih stvari. Žal mi je, da se takšne zadeve dogajajo, a jih je treba obsoditi in v prihodnje storiti vse, da do podobnih tatvin ne bi več prihajalo," je neljubi dogodek komentiral razočarani trener Olimpije Darko Karapetrović.

Športni direktor Mile Ačimović je dodal: "Niti v sanjah si nismo upali pomisliti na kaj takega. Ko so fantje stopili v garderobo po koncu srečanja, so doživeli pravi šok. Vsekakor smo pričakovali boljši odziv varnostne službe kot tudi pristojnih organov, ki po stališču kluba svojega dela niso opravili na ustrezni ravni. Naši igralci so materialno oškodovani, več kot to pa boli dejstvo, da je moštvo kljub odličnemu uvodu v sezono, deležno neljubih dogodkov."

Varovanje naj bi bilo na primerni ravni
Pri Kalcer Radomljah so v izjavi za javnost zapisali, da globoko obžalujejo neljubi dogodek in dodali: "Varovanje je bilo organizirano v skladu z varnostnim načrtom. Krivca bo pokazala policijska preiskava, ki še poteka. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da pripomoremo k čim hitrejši razrešitvi zadeve."

Tatovi v slačilnici Olimpije