Prva liga
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 8 glasov Ocenite to novico!
Tomaž Petrovič
Tomaž Petrovič zapušča klop Krškega. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Petroviča na klopi Krškega zamenjal Zorko

Aluminij zaostaja le še točko za Krškim
13. marec 2017 ob 18:50
Krško - MMC RTV SLO

Vodstvo Krškega je po nedeljskem porazu s Celjem odstavilo trenerja Tomaža Petroviča in na njegovo mesto posadilo Roka Zorka.

Petrovič, ki si je šolske klopi delil tudi z olimpijskim prvakom Primožem Kozmusom, se je Krškemu pridružil leta 2014 ter po letu in pol zeleno-bele popeljal do največjega uspeha v zgodovini kluba – do preboja med prvoligaše. V Prvi ligi je Krško tudi obdržal, v letošnji sezoni pa Posavci s 23 točkami zasedajo osmo mesto in pred devetim Aluminijem bežijo za točko. 37-letnega stratega bo na klopi nasledil dve leti starejši Zorko, dozdajšnji vodja krške nogometne šole.

"O prevzemu članske ekipe nisem razmišljal, ker imam v prvi vrsti še veliko svojega dela in ciljev, ki so povezani z mojo funkcijo vodje in trenerja v NŠ-ju. Delo z mladimi nogometaši me resnično veseli in v tem uživam iz dneva v dan. Tako kot je nogomet nepredvidljiv, tako se je v klubu zgodila situacija, ko se je uprava odločila za spremembo na trenerskem mestu. Odločil sem se, da se preizkusim v delu na najvišji ravni nogometa v Sloveniji. Zame je to ogromen izziv, v katerega bom v naslednjih dneh vložil celega sebe. Težko bo preklopiti, vendar upam, da mi uspe v najkrajšem možnem času. Rad pa se bi tudi v svojem imenu zahvalil Tomažu, ki je našemu klubu veliko pomagal na vseh ravneh našega delovanja," je pojasnil Zorko.

Zorko je tudi nekdanji nogometaš Krškega, v 2. SNL je odigral 129 tekem.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
hrvoje15
# 13.03.2017 ob 19:13
Slaba odločitev za Krško. Petrovič je sigurno eden boljših trenerjev v Sloveniji.
domn333
# 13.03.2017 ob 19:21
Tole je pa po mojem mnenju velika napaka in izguba za Krško. Petroviču pa želim vso srečo in v to, da si bo hitro našel novo službo sploh ne dvomim.
zugec
# 13.03.2017 ob 19:53
Še poleti, praktično par mesecev nazaj, so ga prosili za podaljšanje pogodbe, zdaj, po za Krško katastrofalnem 8. mestu na lestvici, so ga pa odpustili.

Z izjemo MB-ja, kjer se ve kdo je gazda, v nobenem slovenskem prvoligašu logika ne igra. Izgubiš tri tekme zapored, pa si na cesti.
Lombardo
# 13.03.2017 ob 19:45
strogo rezultatsko gledano je to malo čudna menjava. Krško je spomladi resda doma izgubilo proti gorici in celju, vendar minimalno in ipak sta to močnejša kluba. Potem ima pa še remi v gosteh proti aluminiju, kar je tudi težko označit za 'kiks'

Verjetno je šlo (tudi) za kakšna osebna razhajanja.
thejanus
# 13.03.2017 ob 21:28
odkar so prisli tujci v klub gre vse v napacno smer.. kupuje se poceni tujce slabsih kvalitet kot domach fantov, stalne clane se odslovi, trenerja se odslovi... obisk tekem govori svoje.. vedno manj kolikor pise... slabo to.. no letos ekipa veliko slabsa kot lani, spomladi so imeli tam 3 ekipo po moci, za oli in mbjem, letos pa realno mesto in boj bo to za 8 mesto... skoda da so mal zavozli, napaka je bila da gres po igralce na balkan, v slo je dost dobrih..
domn333
# 13.03.2017 ob 22:02
@igneus

Težko verjamem, da bo Milanič po osvojitvi naslova odpuščen ;)
jozgol
# 13.03.2017 ob 21:22
hmmm... pa ravno pred kratkim sem slišal, da je on bil trener s najdaljšim stažem v prvi ligi.. halo!! že samo ta podatek ti daje vedeti, da je nekaj zelo hudo narobe v nogometu.. ekipa, ki je prišla komaj lani v prvo ligo ima po letu in pol najdlje trenerja.. (mogoče sem kaj narobe pri tej statistiki razumel)... sem krčan, ne toliko zaveden kot vsi tisti navijači in igralci (igralec mlajših kategorij), a verjel sem da imamo dobro osnovo pri nas.. vidim pa, da je vedno dosti drugih interesov ... vsi imajo velike cilje, in ko enkrat te ne dosežejo, je takoj treba iskati krivca, namesto da bi objektivno oceniti realno stanje. definitivno nisem najbolj primerna oseba, ki bi vedela, kaj se dogaja na vrhu vodstva kluba.. a prvi vtis je, da je tak način podoben drugim minljivim klubom, ki menjajo trenerje kot spodnje hlače... tega mi nismo rabili... da bo pa še poanta te razrešitve še večja, pa naj samo rečem (kar ni potrebno se javno sploh za vsako stvar oglašati), da celo poznam roka. vem kaka osebnost je in imam zmeraj (zdaj, kot prej kot mlajši), vedno samo dobre stvari za povedati o njem... in tudi ne želim več reči.. želel sem reči, da sem upal, da je naš klub več kot potrošniška roba (oz. del manipulacij za poslovni uspeh) ... roku želim veliko uspeha saj je v našem klubu od malih nog.. verjetno je zelo, zelo malih takih v krškem klubu... veliko se je naredilo in verjamem, da bomo še dolgo s tem načinom dela (in sponzorji) člani prve slovenske lige.. srečno kk
Belphegor
# 13.03.2017 ob 21:06
rezultati so res mogoce malo slabsi, veliko tock smo izgubili v zadnjih minutah (peceta domaca remija proti aluminiju in radomljam na tak nacin), ampak glede na pogoje dela in zelo neizkusen igralski kader se veliko vec tudi ni dalo. tole je napaka!
Damche
# 13.03.2017 ob 20:58
Da Krško odpusti takega trenerja ....
Ne zdi se mi glih logično še posebej pa ne prav pametno od uprave!
Lesinar
# 13.03.2017 ob 19:58
Kdo bo pa Pušnika zamenjal?
themetun
# 13.03.2017 ob 20:00
Nikolić
WAITAPU
# 13.03.2017 ob 19:29
Švicarska posla s srbskim pridihom!
anze82
# 13.03.2017 ob 23:16
Zorko??enkrat je ze vodil krsko in pogorel.no,morda pa je novi elsner.samo ni
damjannoo
# 14.03.2017 ob 07:04
Spet je nekaj v ozadju. Govori se, da so švicarji zahtevali. Ne vem. Ni pa preveč logično, da nekoga, ki si ga prosil, da naj ostane, takole naženeš.
zigadr
# 13.03.2017 ob 20:13
Zugec

Balkan pač
božo1
# 14.03.2017 ob 16:47
anze82
tole na tvoje pisanje bi komentiral, da je za klub hvala bogu, da ima takšnega očeta, ki ima takega sina. brez vsake dileme, rok je odlično vodil nogometno šolo in treniral mladino. pri kadetih so pred krčanimi npr. od slovenskih mest le domžale, maribor in ljubljana. to veliko pove.
sarkozy
# 14.03.2017 ob 13:05
Krsko dobi novega sponzorja,potem odletijo nekateri starejsi igralci,odletijo posojeni igralci iz LJ.
ostanejo posojeni igralci MB,Petrovic je ze lani odsel za kratek cas zaradi nestrinjanja z vodstvom. KK proti MB igra brez njivoh posojenih igralcev,in kar nekajkrat so imeli tezavo kljub temu da so jih premagali,na drugi strani proti olimpiji KK zelo neugodna ekipa lani zmaga tako doma kot v gosteh. Neka dolocena slika delovanja se vendarle kaze vsaj moje mnenje je taksno...

Kar se pa Roka tice zlo dobore trener za mladince,verjetno najboljsi v sloveniji,vendar clanska ekipa je nekaj povsem drugega in tukaj dvomim da bo uspel vsaj ne na dolgi rok,Petrovic sigurno precej boljsi trener vsaj kar se tice takticnih zamisli. Vseeno pa srecno Krsko se naprej in vrjamem da se jim vsaj se letos uspe obdrzati med elito
sarkozy
# 14.03.2017 ob 21:13
anze82
Ce bi prebral vse kar sem napisal na to temo potem bi videl,da tudi sam nisem mnenja da bo uspesen kot clanski trener,upam da se motim.Tko da ne mi ocitat stvari ki jih nisem napisal,stojim pa za svojimi besedami da je vrjetno najboljsi trener za mladinski pogon klubov..

Kar se pa tice sluzenja kruha mladinskih trenerjev klubov,pa tudi dvomim da v Domzalah hodijo po solah in iscejo bodoce igralce.Gre za to da jim tam tega ni treba pocet ker imajo dovolj otrok na treningu.
Pa tudi rine se ravno ne na polozaj trenerja,ker tudi njegova prva izjava je bila da to ni ravno njegova prva zelja ki jo je zelel
božo1
# 14.03.2017 ob 19:04
anze82
saj se ne prepiram, le v diskusijo me potegneš.
- nič ne rečem o ne vem kakem super, le o človeku v pozitivnem smislu,
- tisto ali se res rine ali ne na člansko klop ne vem, mogoče so to tudi drugi želeli,
- kako koga "pohopsa" nzs je najbrž posebna zgodba, pa vendarle ima še tudi rok čas za to,
- če zna in hoče delati za svoj kruh, pa je vsekakor kvaliteta, ki ne vzdrži očitka.

torej, kar tako malo, mogoče kot replika za napačno razumljene besede.
anze82
# 14.03.2017 ob 18:42
še eno vpr.če je zorko tolk super? kaj se rine na člansko klop? zakaj ga še ni nzs pohopsala pri selekcijah? no ja zorko je hodil po solah? saj je to njegov kruh,od tega živi.
anze82
# 14.03.2017 ob 18:04
no bomo videli tega zlatega dečka.jst rečem da gre krško v drugo ligo.prej kot slej
sarkozy
# 14.03.2017 ob 17:34
anze82

enostavno lahko to recem poglej selekcije Krskega mladinskega pogona,poglej njihove rezultate v zadnjih sezonah.In ko bos to storil potem vzami v obzir iz kaksnega okolja crpajo te otroke v Krskem klubu in iz kaksnega okolja ostali veliki klubi ki so rezultatsko morda uspesnejsi od kluba iz Krskega vendar imajo precej vecjo bazo.Spomnim se da ko se je Zorko sprehaju po solah in nabiral otroke za ekipe,Kavcicu tega ni potrebno delat. In se to kar vrjetno ne ves veliko mladincev ki so sedaj v solah vecjih klubov je zacelo prve nogometne korake v Krski soli. In se bi ti lahko nastel zakaj je delo ki ga je opravljal Rok zame veliko vecji uspeh,kot pa izbirat talente za svojo ekipo kot jo potem sestavi Kavcic
nesreča
# 14.03.2017 ob 12:12
Švicarji?? To so balkanska posla. Po moje bi še najbolj razumeli, če bi jim na tribunah skandirali: "Uprava napolje"!!!!
božo1
# 14.03.2017 ob 05:27
Moda pač! Če je to zamisel po modelu "šok terapija" bi imelo kak smisel, sicer pa ne. Če pa ima vodstvo informacije o kaki nedisciplini v moštvu, potem pa bi se lahko odločili za Bevca, ki je že vodil Krško in je poznan po tistem elementu.
zigadr
# 13.03.2017 ob 21:49
Jozgol

Vrjetno res sam ne z RZ...
vinklj.kugla
# 13.03.2017 ob 20:34
v srbskih razmerah zna delat edino kitarist. ta bi bil morda rešitev za zelene vendar je preveč pameten, da bi šel v tako bedo kot je zeleni grb!
anze82
# 14.03.2017 ob 16:12
kako lahko rečeš da rok za mladince najboljši trener?? a je kaj osvojil?? ne. ok priznam, nekaj so prodali igralcev (ala drkušič etc.).
kavčiču ne seže do kolen. je pa tako, nikoli ne bi imel takega zaledja v klubu, če ne bi bil njegov oče sponzor kluba.
zigadr
# 13.03.2017 ob 19:31
To smo že včeri vedli
igneus
# 13.03.2017 ob 21:40
Darko je naslednji.
LESTVICA
1. OLIMPIJA 79
2. MARIBOR 77
3. DOMŽALE 72
4. RUDAR 50
5. GORICA 47
6. CELJE 47
7. KRŠKO 34
8. ALUMINIJ 33
9. TRIGLAV 25
10. ANKARAN 23
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

35. krog

OLIMPIJA - KRŠKO 2:0 (1:0)

CELJE - MARIBOR 0:4 (0:2)

TRIGLAV - DOMŽALE 0:4 (0:1)

ALUMINIJ - RUDAR 1:3 (1:1)

GORICA - ANKARAN HRVATINI 4:1 (1:1)

STRELCI in PODAJALCI

Zadetki:

18
Luka Zahović (Maribor) 


16
Marcos Tavares (Maribor)
Matej Poplatnik (Triglav)

12
Lovro Bizjak (Domžale)
Miljan Škrbić (Krško)

   
11

Rudi Požeg Vancaš (Celje)

10
Ricardo Alves (Olimpija)
Dominik Radić (Rudar)

   
9
Senijad Ibričić (Domžale)
Abass Issah (Olimpija)
John Mary (Rudar)
Ibrahim Mensah (Aluminij)

8
Jasmin Mešanović (Maribor)  

7
Rifet Kapić (Gorica)
Milan Tučić (Rudar)

 Podaje:

   
11
Tonči Mujan (Krško)


9
Dino Hotić (Maribor)

7
Robert Pušaver (Rudar)  

6
Erik Gliha (Ankaran Hrvatini)
Rudi Požeg Vancaš (Celje)
Matija Širok (Domžale)
Žiga Škoflek (Aluminij)
Dino Štiglec (Olimpija)

REZULTATI/SPORED SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

REZULTATI SEZONE 2016/17

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Rezultati sezone 2016/17

Anketa: 22. maj 2018 ob 10:43

Kdo bo zmagal v letošnjem finalu Lige prvakov?

Real Madrid
Liverpool
Arhiv
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo