Med približno 7.000 gledalci, ki so 29. aprila prišli na derbi v Stožice, je bilo žal spet kar nekaj takih, ki so povzročali težave. Foto: BoBo
Med približno 7.000 gledalci, ki so 29. aprila prišli na derbi v Stožice, je bilo žal spet kar nekaj takih, ki so povzročali težave. Foto: BoBo

Disciplinska komisija nogometne zveze je nogometni klub Olimpija zaradi neredov njegove navijaške skupine kaznovala s skupno kaznijo 13.750 evrov in pogojno kaznijo dveh tekem brez navzočnosti gledalcev na tribunah B in D. Navijači Olimpije so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva in žalili nasprotno ekipo, poleg tega pa poskušali zapustiti svoj del ograjene tribune, da bi se spopadli z Violami, pri čemer so napadli policiste in vanje metali stole in premične ograje, s katerimi je bil ograjen njihov sektor. Ker je kazen pogojna, bo začela veljati, če bo navijaška skupina Olimpija v enem letu spet poskrbela za težji prekršek.

Nogometni klub Maribor je zaradi večkratnega kršenja predpisov njegove navijaške skupine kaznovan s skupno kaznijo 15.000 evrov in s kaznijo igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru brez navzočnosti gledalcev na severni in južni tribuni. Navijači mariborskega kluba so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva, jih odvrgli na igrišče in tako enkrat poskrbeli za prekinitev tekme, žalili nasprotno ekipo, v sodnikovem dodatku tekme pa odvrgli pirotehnično sredstvo, ki je zadelo obiskovalko na tribuni. Navijaška skupina je nato poskušala zapustiti ograjen prostor, zato so napadli policiste in vanje metali premične ograje, s katerimi je bil njihov sektor zavarovan.

Nogometna zveza Slovenije obsoja dogodke na tekmi, vsi pa bi si morali po svojih močeh prizadevati, da so nogometne tekme varen in do družin prijazen dogodek, na katerih ni mesta za nasilje, sovraštvo in huliganizem, je v sporočilu za javnost zapisala Nogometna zveza Slovenije.

Derbi se je končal z 0:0.