Ante Čačić je popeljal Maribor v 3. zaporedni nastop v Evropski ligi. Foto: Aleš Fevžer
Ante Čačić je popeljal Maribor v 3. zaporedni nastop v Evropski ligi. Foto: Aleš Fevžer
Čačić hitro zapustil Ljudski vrt

"Sporazumno smo sprejeli odločitev, da prekinemo sodelovanje. Ante Čačić ni več trener NK Maribor, zahvaljujemo se mu za dosedanje delo in želimo vso srečo na nadaljnji poti. Rezultatska kriza se je poglobila in morali smo se odzvati, saj potrebujemo nov zagon, novo energijo pred nadaljevanjem sezone," so v izjavi za javnost zapisali pri 11-kratnem državnem prvaku.

Čačić: Ne moremo si zatiskati oči
Hrvaški strokovnjak je ob tem dejal: "Po (ne)prespani noči smo prišli do skupne odločitve, da sodelovanja ne bomo nadaljevali. Ekipa je zašla v rezultatsko krizo, ne moremo si zatiskati oči. Sklenjen je dogovor, da se razidemo, klub pa poskuša rešiti zadeve z novo osebo na klopi. Maribor vedno stremi k boljšim dosežkom, višjim ciljem. Klubu želim vse najboljše na nadaljnji poti, nimam razloga za grenkobo."

Ponosen na delovanje v Mariboru
"Zahvaljujem se igralcem za korektno sodelovanje, v klubu sem bil obkrožen s prijetnim ozračjem, veliko mero profesionalnosti. Po tem, kar sem spoznal, me ne preseneča, da je Maribor postal tako uspešen klub. Srečen sem in ponosen na to obdobje svojega delovanja. Nikdar ne bom pozabil navijačev, ki so moštvu ves čas stali ob strani. Uspelo nam je doseči namen z uvrstitvijo v Evropsko ligo, ohranjena je stanovitnost, osvojili smo superpokal, ekipa je na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Ko pa se zabrede v rezultatsko krizo, se vsi moramo vprašati, kolikšna je odgovornost posameznika. In to je poteza za boljši jutri kluba, ki je nad vsemi nami," je še povedal Čačić.

Njegov naslednik še ni znan, prvi trening po Čačićevem slovesu pa je vodil Saša Gajser. V četrtek čaka vijoličaste tekma 2. kroga Evropske lige v Wiganu, naslednjo nedeljo ob 17.00 pa ja na sporedu večni derbi v Ljudskem vrtu.

Čačić hitro zapustil Ljudski vrt