Prva liga

Poudarki

  • Mandarić: Opazil sem, da nismo na pravi poti, zato je moral Luka oditi
  • Stojić: Take stvari se dogajajo, potrebovali smo predvsem novo energijo
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 69 glasov Ocenite to novico!
Ranko Stojić, Marijan Pušnik in Milan Mandarić
Marijan Pušnik ob Ranku Stojiću in Milanu Mandariću. Foto: BoBo
       V nogometu ni prostora za zamere. Če lahko odpustijo Ranierija (trenerja angleškega prvaka Leicestra, op. a.), lahko tudi Marijana. Upam, da sva se na teh izkušnjah nekaj naučila oba. Ne pričakujem, da se bova v prihodnje v vsem strinjala. Predsednik je 'požegnal', da sem samostojen pri svojem delu. Takoj, ko ne bom samostojen, bom zapustil Olimpijo.       
 Marijan Pušnik o sodelovanju z Rankom Stojićem
Marijan Pušnik, Milan Mandarić in Ranko Stojić
Kako se bo obnesla menjava trenerja pri Olimpiji? Foto: BoBo
       Ne samo da bo imel Marijan veliko samostojnosti, imel bo tudi mojo pomoč. Eden od razlogov za Marijana je tudi ta, da smo uigrani. Zelo dobro se razumemo, tako človeško kot nogometno. Če so bile kakšne težave, so bile samo prvi mesec, mesec in pol.       
 Ranko Stojić
Marijan Pušnik
Pušnik o tem, ali bo znova nosil zeleno srajco, kot v prvem obdobju pri Olimpiji: "Dobro ste me nasmejali, pričakoval sem to vprašanje. Kjer koli sem bil, sem nosil barve tistega kluba. V avtu bo spet zastava kluba." Foto: BoBo
       Porabili smo veliko entuziazma, energije in denarja, ne vidimo pa igre. Imam veliko spoštovanje do Luke, a smo hitro reagirali in padla je odločitev, da potrebujemo Pušnika. Olimpija je takrat naredila napako in zdaj to napako popravlja. Zadnja tekma je bila sramotna. Ko se igra tako brezkrvno in neorganizirano, je težko odpustiti enajst oziroma še več igralcev. Odgovoren je trener. Opazil sem, da nismo na pravi poti, zato je moral Luka oditi.       
 Milan Mandarić
VIDEO
Pušnik se vrača na kraj z...
VIDEO
Novinarska konferenca ob...

Dodaj v

Pušnik: Takoj ko ne bom samostojen, bom zapustil Olimpijo

Elsner po pol leta prepušča krmilo
9. marec 2017 ob 12:02,
zadnji poseg: 9. marec 2017 ob 18:56
Ljubljana - MMC RTV SLO

Olimpija se je po slabem spomladanskem štartu v Prvi ligi TS odločila za menjavo trenerja. Luko Elsnerja je zamenjal Marijan Pušnik, ki ga je klub odpustil decembra 2015. Popoldne je že vodil prvi trening.

"Najbrž se sprašujete, zakaj mi je tega treba, da se vračam. To je zame izziv. Veliko bolje kot sedeti doma ali igrati šah. Moja zgodba v Ljubljani prvič ni bila končana, želel sem si oddelati do konca, mogoče se je zdaj ponudila druga priložnost. Dogovorili smo se, da bom imel samostojnost pri izbiri sodelavcev in na športnem področju na igrišču ter pri vsem drugem. Brez tega sploh ne bi privolil v pogovore. Še včeraj sem smučal in nisem odgovarjal na klice, ker nisem imel signala. Zdaj pa se je tako zasukalo, da sedim pred vami. Kljub velikemu zaostanku je cilj lov na Maribor, predsednik si želi, da bi bili, če se le da, prvi. Cilj je tudi, da bi Olimpija znova igrala čim boljši nogomet, ki bi privabljal ljudi na stadion. Temelji za to so dobri. Igralci so dobri, Luka je dobro delal, jasno pa je, da gre lahko včasih kaj narobe,” je na novinarski konferenci (trajala je 42 minut) pojasnil Pušnik, ki je podpisal pogodbo do konca te sezone in za naslednjo.

V videonovici na desni strani si lahko ogledate celotno novinarsko konferenco!


Stojić mu v prvem mandatu ni dajal listkov

Glede na to, da so ga odpustili prav takrat, ko je bil športni direktor Ranko Stojić, je Pušnik povedal: "V nogometu ni prostora za zamere. Če lahko odpustijo Ranierija (trenerja angleškega prvaka Leicestra, op. a.), lahko tudi Marijana. Upam, da sva se na teh izkušnjah nekaj naučila oba. Ne pričakujem, da se bova v prihodnje v vsem strinjala. Predsednik je 'požegnal', da sem samostojen pri svojem delu. Takoj ko ne bom samostojen, bom zapustil Olimpijo. V prvem mandatu sem bil samostojen. Ranko je zelo dober nogometni menedžer in nekdanji vrhunski igralec, ki zelo rad tudi posega v trenerjevo delo, kaj predlaga. Tedaj se nisem pustil in sva zaradi tega šla narazen. Ni mi pa dajal kakšnih listkov. Ko sem bil trener v Iranu in mi je tam gospod prvič prinesel listek, sem naslednji dan odšel."

Prav vmešavanje v delo trenerja je, kot kaže, poskrbelo za dodatne pretrese v taboru Olimpije in posledično menjavo na klopi, saj naj bi se na enem izmed treningov Elsner in Stojić sprla. Športni direktor je v nedeljo ob porazu proti Rudarju z 2:4 prvič sedel kar na klopi ob trenerju. "Elsner se je maksimalno trudil, imel je našo podporo. Take stvari se dogajajo. Potrebovali smo predvsem novo energijo," je o menjavi dejal Stojić.

Mandarić: Če bo treba, bo še pet menjav
Predsednik Milan Mandarić je priznal, da so z odpustitvijo Pušnika naredili napako, že takoj na uvodu druženja z novinarji pa je poudaril, da v klubu ne vlada kaos, ampak se dogajajo normalne stvari, ki se pač dogajajo v športu: "Porabili smo veliko entuziazma, energije in denarja, ne vidimo pa igre. Imam veliko spoštovanje do Luke, a smo hitro reagirali in padla je odločitev, da potrebujemo Pušnika. Olimpija je takrat naredila napako in zdaj to napako popravlja. Zadnja tekma je bila sramotna. Ko se igra tako brezkrvno in neorganizirano, je težko odpustiti enajst oziroma še več igralcev. Odgovoren je trener. Opazil sem, da nismo na pravi poti, zato je moral Luka oditi.” O že peti menjavi na trenerski klopi, odkar je v klubu, pa: "Če bo treba, jih bomo naredili še pet, deset. Zanima me samo ena stvar: da bo Olimpija prva in prepoznavna v regiji. Ne smemo dobivati po štiri gole na prvi tekmi v Evropi od nekega Trenčina, ampak narediti korak naprej. Že ob prihodu v klub sem napovedal, da bo veliko burnosti in ovir."

Stojić obljublja, da bo Pušnik samostojen. "Ne samo da bo imel Marijan veliko samostojnosti, imel bo tudi mojo pomoč. Eden od razlogov za Marijana je tudi ta, da smo uigrani. Zelo dobro se razumemo, tako človeško kot nogometno. Če so bile kakšne težave, so bile samo prvi mesec, mesec in pol,” je povedal Stojić, ki je bil razburjen ob vprašanjih o zimskih okrepitvah. "Če ste vprašali strokovno vodstvo pred začetkom pomladi, so bili z njimi zadovoljni."

Se bo Kronaveter vrnil na igrišče?
Pušnik je nekaj besed spregovoril tudi o morebitni vrnitvi v moštvo Roka Kronavetra, ki ga je decembra navijaška skupina Green Dragons pozvala, naj zapusti klub. Prestop na Kitajsko je padel v vodo, spomladi pa še ni igral: "Kronaveter je pred dvema letoma prišel v klub na moj predlog. Želimo, da se vrne na igrišče. Pozivam ga, naj bo dovolj pameten, prav tako tudi navijače."

Kdo bodo Pušnikovi pomočniki, še ni znano: "Na imena bi počakal do ponedeljka, ponoči sem zaradi hitre odločitve malo spal. V nedeljo bo v ekipi zdajšnji strokovni štab." V sezoni 2015/16 je z njim delal Oliver Bogatinov, ki pa se zaradi želje po odmoru nato ni odločil, da bo njegov pomočnik tudi pri Hajduku, kjer je bil 56-letni Korošec trener od junija do decembra lani.

Pred zadnjimi 13 krogi šest točk za Mariborom
Nogometaši Olimpije so po številnih igralskih menjavah drugi del prvenstva začeli z dvema porazoma. Najprej so klonili na derbiju v Mariboru, pravo klofuto pa so dobili v nedeljo proti Velenjčanom. Udarca, ki ju vodstvo kluba očitno ni uspelo prežvečiti. Mandarić in Stojić sta imela dopoldne sestanek z Elsnerjem, po poldnevu pa se jima je pridružil Pušnik, ki je dobil povabilo, da sede na Olimpijo klop, včeraj zvečer.

Pušnik je uspešno vodil Olimpijo v prvem delu sezone 2015/2016, vendar so ga po jesenskem delu kljub vodstvu na lestvici nepričakovano odstavili. Nasledil ga je Marko Nikolić, ki pa je moral kmalu oditi zaradi rasistične opazke. Klub je prevzel Rodolfo Vanoli, s katerim je Olimpija dokončala delo in osvojila naslov prvaka. Elsner je zamenjal Italijana na začetku septembra, potem ko je podpisal triletno pogodbo.

Čeprav Ljubljančani niso blesteli, so jesenski del prvenstva končali z enakim številom točk kot Mariborčani. V zimskem prestopnem roku je povratnik v klub Stojić, ki je oktobra zamenjal Nenada Protego, poskrbel za odhode in prihode številnih nogometašev. Tako je tekmo proti Rudarju začelo deset igralcev, ki decembra niso bili v prvi enajsterici. Po dveh porazih je Olimpija šest točk za vodilnim Mariborom. Do konca prvenstva je še 13 krogov.

R. K., M. R.
Prijavi napako
Komentarji
atal
# 09.03.2017 ob 12:06
Tale srbska naveza bo popolnoma uničila renome slovenskih trenerjev. Upam, da bo Pušnik imel toliko pameti in ponosa, da bo rekel:"NE HVALA"!!!
kavc_selektor
# 09.03.2017 ob 12:07
Za Elsnerja je samo dobro da gre cimprej stran ... Olimpija mu bo samo zmanjsala vrednost;)
Evaleš
# 09.03.2017 ob 12:12
Olimpija je na dobri poti, da postane drgi Zavrč.
Trenerje in igralce menjavajo kot spreminja veter smer.
oslič
# 09.03.2017 ob 12:04
ravno sem se nehal smejat kao nemcu Denizu Aytekinu...... zdaj pa me iz tabora olimpije spet spravijo v nekontroliran smeh..... neverjetno
Ronaldinho10
# 09.03.2017 ob 12:15
Razprodajo celo ekipo na polovici sezone in sedaj bo Elsner kriv. Zanj samo bolje, da gre...
Lombardo
# 09.03.2017 ob 12:17
Sramota kaj se dogaja v Olimpiji!!

baje sta se Elsner in Stojić sprla na treningu in Mandarić se je odločil obdržat slednjega.
Da se pa vrača Pušnika, ki ga je isti Stojić zminiral, je pa idiotizem 1. klase. Tako s strani kluba kot tudi Pušnika, ker vsi vemo da bo čez par mesecev (tednov?) spet letel...
Surikate
# 09.03.2017 ob 12:07
Škoda slovenskih trenerjev za takšen klub.
atal
# 09.03.2017 ob 12:07
... pa nisem noben nacionalist, še manj rasist, vendar te situacije mejijo že na A je to?
pezdicek
# 09.03.2017 ob 12:13
Bravo LOLimpija. Zakaj so že stojića brcnili iz Rada?!

Elsner se je stojuću postavil po robu in že LETI.

Prihaja druga lutka Pušnik, kjer v MB ni trpel, da mu je zaho dihal za ovratnik, tukaj pa bo stojiću pustil manevrski prostor?
Marko76
# 09.03.2017 ob 12:07
In še enkrat ponavljam vprašanja za navijače Olimpije - do zdaj mi še nihče ni odgovoril:
1. Kdo bo trener Olimpije na prvi polfinalni tekmi pokala proti Mariboru?
2. Kdo bo trener na povratni tekmi polfinala pokala proti Mariboru?
Vprašanja niso brezvezna...
Lesinar
# 09.03.2017 ob 12:12
Puškaš ne bodi blesav no, pol boš pa spet prvi pa te bo Stojko v rit brcnil
Guinness
# 09.03.2017 ob 12:23
Pusnik bo verjetno prevzel Olimpijo tudi zaradi tega, ker si je v prvem mandatu nakupil za 2 garderobi zelenih srajc, ki jih mora ponosit.
zzob
# 09.03.2017 ob 12:17
Čakte malo - Pušnika so kiknili, zdaj pa ga hočejo nazaj?
dule04
# 09.03.2017 ob 12:06
V čem je smisel vsega tega?

Sicer bo pa Elsner hitro našel delo, po moje najbolj perspektiven slovenski trener.
[_azi_]
# 09.03.2017 ob 12:09
A postaja Mandarić slovenski Zamparini?
Malo daleč a vseeno, pri njih je bilo 8 trenerjev v eni sezoni (2016)?
komplikator
# 09.03.2017 ob 12:13
Pušnik že slišal za "Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on ..."

Nova trenerska zasedba:
- Pušnik glavni trener,
- Vanoli pomočnik trenerja,
- Nikolić vodonosač.
oslič
# 09.03.2017 ob 13:12
Tudi vanoli je že obveščen, slednji bo klop od pušnika bo prevzel 14. maja......
pablooo94
# 09.03.2017 ob 12:29
Olimpija najbol smesn klub v Sloveniji in sirse...
qwertz
# 09.03.2017 ob 12:18
Kot (zmeren) navijač Olimpioje mislim da tole ni dobro.... vsaj dolgoročno ne... Ekipo je treba stabilizirat ne pa vedno znova z nespametnimi menjavami vnašat nemir. Pa kaj bo Pušnik naredil več kot Elsner... itak, ko se bo čez kake pol leta Pušnikov sistem izpel (še vedno se je) ga bodo sčevljali i jovo na novo..... Ne ne tako se to NE dela
prim00z
# 09.03.2017 ob 12:14
ha ha ho ho
qwertz
# 09.03.2017 ob 12:19
Stojić je opčitno glavni mešalec dr*** Njemu bi dal v roke skavtsko službo in samo to in nič več.
BadAss
# 09.03.2017 ob 12:17
Zdaj pa bodo začeli harat.... NOOOOOT!
Guinness
# 09.03.2017 ob 12:19
komedija. Toliko o tem, koliko se dela v Olimpiji dolgorocno. Mandaric zeli instant uspehe, drugace ne bo evropskega denarja in moznosti prodaj nogometasev.

Drugace pa cestitke Elsnerju, pokazal je, da ima hrbtenico, ko se mu je zacel Stojic vmesavat v delo. Za Pusnika pa velja ravno obratno.
Lombardo
# 09.03.2017 ob 16:13
Navijači Olimpije pozdravljamo vrnitev Pušnika na klop.
Njemu res teče zelena kri po žilah in to je vse kar zahtevamo.


ko je bil v mb, mu je pa tekla vijolična kri... v splitu pa bela.
designprologo
# 09.03.2017 ob 12:20
Menjati bi bilo potrebno g.Stojića, ne pa prodati cele ekipe in uničiti obetaven začetek trenerske kariere mlademu slovenskemu trenerju.
Pušnik pa, če ima kaj hrbtenice, bo rekel NE, ker je iz aviona vidno kako deluje klub in v kakšni paniki je g. Mandarić.
peglezn
# 09.03.2017 ob 15:51
Kaj jokate... tip je pošteno povedal, da je bolje nekaj delati za dobro plačo, kot pa igrati šah doma.

Kaj ima s tem hrbtenica, da doma glumiš gljivo?
prlek
# 09.03.2017 ob 13:17
@Guinness
"Drugace pa cestitke Elsnerju, pokazal je, da ima hrbtenico, ko se mu je zacel Stojic vmesavat v delo. Za Pusnika pa velja ravno obratno."

To pa že ne bo držalo.
Pušnik je bil v Splitu zelo glasen, da njemu "strici iz ozadja" ne bodo sestavljali ekipe.
Kam ga je to pripeljalo, pa smo videli.
mike1968
# 09.03.2017 ob 13:12
Mandarić in Stojić go home
marjan1953
# 09.03.2017 ob 13:06
Trdno sem prepričan, da trener Elsner ni prav nič kriv za nastalo situacijo. Tudi igralci, ki ne odločajo o kadrovanju v klubu, ne.
Elsner si je z odhodom iz Domžal naredil veliko osebno škodo. Želim mu, da si s svojimi trenerskimi kvalitetami poišče primeren klub.
Jazst2
# 09.03.2017 ob 13:00
a so GD odobrili?

žalost od kluba...
lookaaa
# 09.03.2017 ob 12:58
zanimivo bo videti sedaj tiste GD, ki so bili proti pusniku!
BadAss
# 09.03.2017 ob 12:25
Aprila 3 tekme med Mariborom in Bežigradom. In trije gladki porazi slednjega. Najboljše, da si Pušnik že sedaj išče rezervni klub, ker dolgo ne bo ostal...
Trol
# 09.03.2017 ob 12:19
Komedija
miki84
# 09.03.2017 ob 13:25
Če pride dejansko pušnik nazaj bo zame od velikega trenerja in gospoda, ki ga spoštujem postal navaden šalabajzer brez svojega jaza, ki se proda ko kakšna ukrajinka....
likid
# 09.03.2017 ob 12:55
@SLOBloodPatriot

Kapo dol za tvojo vztrajnost. Noben te ne jebe pet posto pri tvojem napenjanju, pa se ne predaš. Še nekajkrat ponovi svoj vpis, mogoče te bo pa kdo le opazil....
nejcandrej
# 09.03.2017 ob 12:48
Kot navijač Olimpije me zanima kako je lahko sploh Mandarič tok razočaran nad kakšnim takim porazom? Mislim prodal je najboljše igralce in pripeljal kakovostne ampak manj kakovostne od teh, ki so odšli... Realno gledano je potem ekipa slabša in ne boljša.
soleti
# 09.03.2017 ob 12:37
Če Pušnik pride nazaj nima karakterja..in je zgolj ena keš pi.ka brez ponosa.
Bilbao Fan
# 09.03.2017 ob 13:55
Za ljubitelje telenovel !
Na spored prihaja Odprava zelenega zmaja 2
(srbsko-slovenska-italijanska koprodukcija)
Režija: Milan Mandarić ; Scenarij: Ranko Stojić
V glavnih vlogah: Marijan Pušnik, Marko Nikolić,Blessing Eleke, Rodolfo Vanoli, Nenad Protega,Luka Elsner, Rok Kronaveter
true blue mb
# 09.03.2017 ob 13:51
@NoriPlanet
Tvoj problem je, da ti ni čisto jasno, kaj pomeni biti obremenjen z nekom. Če nekdo pokritizira tvoj zeleno-beli ideal, to še ne pomeni, da zaradi tega ne more spat, za razliko od tebe.
Henrik
# 09.03.2017 ob 13:26
Janko1973
Dobrodošli domov gospod Pušnik.


... in kmalu spet nasvidenje in srečno pot.
Mike45
# 09.03.2017 ob 12:47
Precej dolgo sem delal v športu, da lahko komentiram to komedijo zmešnjav pri Olimpiji.
1. trener je duša ekipe in menim, da je Elzner vsega spoštovanja vreden trener.
2. Mandarič je s "svojim" denarjem ustvaril pogoje za dobro delovanje kluba, vendar je žal v prvi vrsti le denar.
3. Stojič z uvajanjem balkanskih poslov uničuje klub.
4. Upam, da bo Pušnik dovolj pameten, da ne bo šel drugič na led.
Tako Elznerju, kot Pušniku želim še uspešno trenersko kariero, ko bosta lahko udejanjala svoje zamisli in izkoristila svoje bogato znanje v prijaznejših in zdravih sredinah.
seven7
# 09.03.2017 ob 12:35
Športnega direktorja naj raje zamenjajo.
qwertz
# 09.03.2017 ob 12:21
@ designprologo.. he he h e... keš je keš....in ne smrdi.. pa tud za pol leta... sej ne bo dobil minimalca.
FC-MB
# 09.03.2017 ob 21:48
Sicer ne vem, zakaj se nekateri trudite z uporabnikom NoriPlanet...človek nima ne osnovnega znanja o nogometu, njegovi komentarji so milo rečeno polpismene nebuloze.

Sicer zelo zelo redko komentiram pod novico o zelenih ampak v osnovi gledano se vam tam dogaja prava zmešnjava. Ko je Mandarina prispel v vaš klub je vašim navijačem in predvsem GD-jem obljubljal močno, konstantno in na dolgi rok začrtano in delavno Olimpijo...In kaj je danes od tega?? Zelo malo...dejansko se je pokazal v svoji pravi luči, luči človeka z enim samim ciljem - služenjem denarja le v svojo korist. Realnost je takšna, da je g. Manda že v zelo zrelih letih in njegovo delovanje v Olimpiji ne bo dolgoročen projekt. Še najbolj bode v oči, da se gladko požvižga na vaše legende (Ačimovič, Udovič,...) in se na njih niti ne spomni. Cel čas trobi, kako želi imeti v klubu in okrog sebe delovne ljudi z veliko mere pripadnosti in entuziazma a počne ravno nasprotno - z denarjem novači ljudi, kateri vidijo samo...denar in lastno korist ! Verjamem, da bi veliko vaših nekdanjih igralcev rado pomagalo vašemu klubu vendar vsi vidijo realnost situacije in jih takšna Olimpija ne zanima. Klub lahko na dolgi rok funkcionira samo tako, da v njem delujejo domači ljudje, kateri bi bili pri stvari s srcem in dušo...in tega vaš Mandarič ne more kupiti.

LP
rdečinavijač
# 09.03.2017 ob 17:28
Pušnik: Takoj, ko ne bom samostojen, bom zapustil Olimpijo

Torej bodo v ponedeljek iskali novo marioneto?
Ilhan
# 09.03.2017 ob 13:58
Jao. Komedija se nadaljuje.
Realno, mislim da zna biti Pušnik zelo dobra šok terapija. Ampak pri vsej tej zgodbi je ravno on največje razočaranje. Halo, nagnali so ga po super polsezoni ko zadnje prase, zdaj pa bi naj prišel ponovno gasit Rankovo rit?? Marijan, realno sem te imel (še iz časvo Maribora in "okroglih miz") za super človeka, ki ima lastno hrbtenico (kar si v Splitu dokazal), tu pa se greš ponovno klečeplazit pred cirkusom, kjer boš če vam ne uspe osvojiti naslova z igralci nametanimi iz vseh vetrov čez 3 mesece ponovno letel.
Komedija od kluba.
GD, nesite Stojiča ven. Prej bo, boljše bo za klub preden ga dokončno pokopljejo.
lookaaa
# 09.03.2017 ob 13:34
NoriPlanet

09.03.2017 ob 13:19
Uh, koliko zahejtanih vijolic se je spet nalimalo na forum.
Pa kaj vi res mislite, da nas navijače Olimpije vaše mnenje sploh kaj zanima?
Vidim, da je vaš smeh bolj kisel iz njega pa izžareva neprivoščljivost in strah.


MA isti si kot tiste prevec zafrustrirane Viole. Pravih, realnih navijacev na obeh straneh je kar nekaj, ki znajo objektivno podajati svoje mnenje, a zal se zaradi tebi in podobnih na mb strani raje ne oglasajo prevec, saj se jim z uzaljenimi violami in GD ne da ubadat. zal ta forum postaja zaradi cca 10 osebkov nepregleden, pristranski...
___________

nekaj tvojih starih postov, kjer si bil zelo objektiven in se kao nisi oglasal v mb temah, niti jih komentiral, bil si pac prizanesljiv, objektiven...
___________

NoriPlanet

20.02.2017 ob 16:00

Olimpija ne ponavlja več starih napak. Zdaj svoje kvalitetne igralce vključuje v moštvo ali pa jih posoja drugim klubom in jih tako pripravlja za kasnejše priključevanje prvi ekipi.
Ko je klub vodil Rastoder, jih je dajal naprej za sendvič in sok.
Zahović je imel to srečo, ker je zastonj pridobljene perspektivne igralce drugih klubov prodajal naprej. Zdaj igralci odhajajo ven mimo zahovićeve tržnice, kar se v mariborski blagajni najbrž že kar močno pozna v negativo.
Mandarić pač obvlada bolje.

_______

NoriPlanet

23.02.2017 ob 00:46

ROBI123

Zgodovina je takšna kot je, pa če ti je prav ali ne. Potvarjate pa jo vi sovražniki Olimpije, ki o njej nimate pojma in vas od neprivoščljivosti močno peče, ker se je nogomet začel igrati v Ljubljani, medtem ko se vam v Mariboru še sanjalo ni kako izgleda prava nogometna žoga.
Glede na to, da se vas veliko nevoščljivih in neprivoščljivih kavč vijolčkov takoj lepi na vsako novico o Olimpiji, je Olimpija dokazano največji nogometni klub v državi. Vi pa boste v letu ali dveh ponovno postali ponovno postranska provincialna zadeva, ki bo zanimala le vašo domačo vas.
_______

NoriPlanet

22.02.2017 ob 18:40

wisan

Tudi MB ne more kvalitetno delovati samo od prodaje kart. Od kar Zahe nima več kaj prodati, so zdaj že podpovprečni mladinčki in odsluženi starčki dobri. Sicer je dobro, da jim da priložnost, a upati na to, da bodo naslednje leto prinesli naslov, je utopija.
Kar sprijazni se z dejstvom, da se brez preprodajanja igralcev, vaš opevano sposobni športni direktor lahko potolaži le z drugim mestom v ligi. Ali pa še to ne.
Samo od prodaje kart se ne moreš boriti niti za državni naslov, kaj šele sanjati uvrstitev v zaključni del Evropa lig. Zato smo mi pripeljali v Olimpijo biznismena Mandarića, da čimbolj prodaja in pametno nakupuje. Drugače ne gre.
_______

NoriPlanet

22.02.2017 ob 17:50

Vijola inštitucija je naša redna stranka.
Kako je nebi bili veseli.
_______

NoriPlanet

22.02.2017 ob 15:15

Spomladanska Olimpija je slaba samo na poziciji na kateri je igral Zajc. Na vseh ostalih je pridobila. Za Kronavetra se sicer še ne ve ali bo odšel ali ne, a ne verjamem, da bo pri Olimpiji samo še treniral, brez da bi igral. Če do konca tedna, ko se izteče prestopni rok, ne uspe najti sebi ugodnega kluba, se zna zgoditi, da bo do konca sezone še igral za Olimpijo. Resda je v sporu z nekaterimi navijači, a delovna pogodba od njega zahteva igranje. Vse bo odvisno od Mandarića in njegovega razumevanja Kronavetrovih težav. Zaenkrat mu gre zelo na roko.
Na poziciji obrambe je Olimpija ogromno pridobila z Ilićem in povratnikom Mitrovićem, v defenzivo zvezne vrste pa se vrača še en perspektiven igralec Nik Kapun.
Največji vprašaj je igra zvezne vrste, katero ustvarjata Romun Cretu in Makedonec Avramovski.
Na pripravah sta pokazala, da sta dobri okrepitvi.
Kar se tiče napada je izredno močan, problem bo le uigranost in povezava z zvezno vrsto. Sestavljajo ga v glavnem hitri in tehnično podkovani igralci in nekateri lahko igrajo tudi v ofenzivni zvezni vrsti (Boateng, Oduwa).
Elsner ima za pomlad sestavljen moštvo z močno obrambno linijo in tehnično močnimi igralci sposobnimi hitrega prehoda v napad. To nakazuje, da bomo gledali precej drugačno Olimpijo.
FooFighter
# 09.03.2017 ob 12:59
Naslov bi moral bit

Kriza v Olimpiji: Tudi 2 penala nista dovolj, kaj sedaj?


pa kriza tudi v LJ, pomlad pred vrati, a -6 ... uš uš :)

PS: pa brez zamere zeleni, tako ste me naučili uporabljat ta forum.
xyxy
# 09.03.2017 ob 12:28
Jaz bi menjal športnega direktorja, ki je edini krivec za nastale razmere!
EnGlažek
# 09.03.2017 ob 12:28
Lombardo ponavadi sekaš kakšne čudne tokrat globok priklon za komentar.
...igenius Ampak ti starčki so šest pik Olimpijo pa obračaj kakor hočeš.Sicer pa brez veze se bosti z tabo!
LESTVICA
1. OLIMPIJA 80
2. MARIBOR 80
3. DOMŽALE 73
4. RUDAR 50
5. CELJE 50
6. GORICA 47
7. KRŠKO 34
8. ALUMINIJ 33
9. TRIGLAV 28
10. ANKARAN 26
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

1. krog, 21./22. julija:
DOMŽALE - KRŠKO

RUDAR - MARIBOR 

   
MURA - TRIGLAV

ALUMINIJ - CELJE

GORICA - OLIMPIJA

5. krog, 18. avgusta:
OLIMPIJA - MARIBOR

STRELCI in PODAJALCI

Zadetki:

   
18
Luka Zahović (Maribor) 

    
17

Marcos Tavares (Maribor)


16

Matej Poplatnik (Triglav)

   
13

Lovro Bizjak (Domžale)

12
Miljan Škrbić (Krško)

   
11

Rudi Požeg Vancaš (Celje)

10
Ricardo Alves (Olimpija)
Dominik Radić (Rudar)

   
9
Senijad Ibričić (Domžale)
Abass Issah (Olimpija)
John Mary (Rudar)
Ibrahim Mensah (Aluminij)

8
Jasmin Mešanović (Maribor)  

7
Rifet Kapić (Gorica)
Milan Tučić (Rudar)

 Podaje:

   
11
Tonči Mujan (Krško)


10
Dino Hotić (Maribor)

7
Robert Pušaver (Rudar)  

6
Erik Gliha (Ankaran Hrvatini)
Rudi Požeg Vancaš (Celje)
Matija Širok (Domžale)
Marko Alvir (Domžale)
Žiga Škoflek (Aluminij)
Dino Štiglec (Olimpija)
Ricardo Alves (Olimpija)
Jan Mlakar (Maribor)
Dare Vršič (Maribor)
Amir Dervišević (Maribor)

REZULTATI/SPORED SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

REZULTATI SEZONE 2016/17

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Rezultati sezone 2016/17

Anketa: 23. junij 2018 ob 18:33

Menite, da bi sodnik Felix Brych Srbom moral dosoditi 11-metrovko?

Da.
Ne.
Arhiv


Pritožba jeznih Srbov na "škandalozno sojenje" dr. Brycha

Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo