Sebastjan Gobec je pustil velik pečat v slovenski nogometni ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Sebastjan Gobec je pustil velik pečat v slovenski nogometni ligi. Foto: www.alesfevzer.com

V članski ekipi Celja je debitiral 2. marca 1997. Od takrat je zbral kar 488 prvenstvenih nastopov, kar je rekord elitne slovenske lige. Za Celje je igral ves čas, le leta 2008 je za nekaj mesecev prestopil v Sint Truidense v Belgiji, a se hitro vrnil v Celje.

V mislih ostajajo čudoviti trenutki
"Nobeno slovo ni lahko, še posebej v mojem primeru, ko sem bil del tega kluba skoraj dve desetletji. V tem času je postal NK Celje moja družina. Z njim sem preživljal lepe in malce manj lepe trenutke, vseeno pa ob pogledu na preteklost v mojih mislih ostajajo le čudoviti trenutki," je ob slovesu povedal Gobec, ki pa ostaja v klubu, imel bo logistične naloge.

Poslavlja se z nasmeškom
"O slovesu sem razmišljal že lani, a sem se nato ob pogovoru z vodstvom kluba in tudi s trenerjem Simonom Rožmanom odločil, da kariero v malce drugačni vlogi podaljšam še za eno sezono. Nikakor mi ni žal, saj sem bil znova del čudovitega moštva, ki je dihal kot eno. Ta sezona je bila morda najlepša v moji karieri, saj so med vsemi v klubu vladali izjemno dobri odnosi, vse to pa smo nadgradili tudi na igrišču. Vesel sem, da se poslavljam z nasmeškom, saj menim, da smo v tej sezoni stalno skrbeli za zadovoljstvo navijačev," je za klubsko spletno stran še povedal Gobec, ki je za Celje dosegel 37 prvenstvenih zadetkov.