Koper (na fotografiji Matej Palčič) bi z zmago na preloženi tekmi v sredo v Kranju ujel Maribor pri 46 točkah. Foto: Aleš Fevžer
Koper (na fotografiji Matej Palčič) bi z zmago na preloženi tekmi v sredo v Kranju ujel Maribor pri 46 točkah. Foto: Aleš Fevžer
Aleksandar Rodić in Dejan Đukić
Aleksandar Rodić je dosegel prvi zadetek v 24. krogu Prve lige TS. Foto: Aleš Fevžer
Miloš Rus in Sebastjan Gobec
Celjani so že pred petimi meseci presenetili Maribor, ko so na Areni Petrol slavili z 1:0. Foto: Aleš Fevžer
Rudar z novo zmago tik pod vrhom
Štromajer odločil primorski derbi na Bonifiki
Maribor spet brez polnega plena v Ljudskem vrtu
Olimpija le remizirala proti Triglavu

tožic (1:1). Koper je z 1:0 premagal Gorico.
Mariborčani so nadaljevali oddajanje točk v spomladanskem delu prvenstva. V Ljubljani so izgubili proti Olimpiji, doma pa so po remiju proti Kopru še drugič ostali brez polnega plena. Začetek tekme ni obetal takega razpleta, saj so vijoličasti v 11. minuti hitro povedli. Po podaji Marcosa Tavaresa z leve strani se je žoga odbila do Dejana Mezge, ki je zadel z natančnim strelom z 12 metrov. Celjani so v nadaljevanju večkrat prišli pred domača vrata. V 31. minuti je Benjamin Verbič prodrl v kazenski prostor, kjer ga je nepravilno ustavil Marko Šuler. 11-metrovko je zanesljivo izvedel kapetan Sebastjan Gobec.

Veselje Celjanov je bilo kratko. Minuto pozneje se je namreč Martin Milec odločil za strel z 20 metrov, Amel Mujčinović je žogo odbil do Nusmirja Fajića, ta pa je z desne strani močno streljal in povedel Maribor v novo vodstvo.

Začetek drugega polčasa ni bil pretirano zanimiv. Ritem se je dvignil, ko so gostje ponovno izenačili. Gobec je v 61. minuti izvajal kot, žoga pa se je z nekaj sreče odbila do Nicolasa Antoina Rajsela, ki je neoviran izid poravnal iz bližine. Gostitelji so nato pritisnili na celjska vrata, vendar niso bili preveč uspešni. Najlepšo priložnost je zapravil Fajić v 76. minuti, ki je po lepi podaji Željka Filipovića na presenečenje vseh iz bližine streljal mimo desne vratnice. V tretji minuti sodniškega dodatka je Fajić zapravil še zadnjo priložnost za zmago. Mujčinović je njegov strel z osmih metrov ubranil.
Štromajer edini strelec po sporni odločitvi sodnika
Koprčani so se z zmago nad Gorico prebili na drugo mesto, kjer zdaj s 43 točkami in tekmo manj zaostajajo le tri točke za vodilnim Mariborom. Edini strelec je bil v 75. minuti Jaka Štromajer, ki je z močnim in natančnim strelom za hrbet Alexa Cordaza spravil odbito žogo po indirektnem prostem strelu Gorana Galešića. Sodnik Slavko Vinčić ga je sporno dosodil, potem ko je izbijanje žoge Borgesa Mastrianija na sredini igrišča pred tekmečevim igralcem ocenil za namerno podajo vratarju, ki je žogo prijel z roko.
V prvem polčasu so igralci obeh ekip prikazali veliko vnemo in teka, a pravih priložnosti ni bilo. Najlepšo so imeli Koprčani v 18. minuti. Po podaji Galešiča je Štromajer neoviran streljal iz bližine tekmečevih vrat, a je bil Cordaz na mestu. Gorici se je v napadu poznala odsotnost najboljšega strelca Massima Code, ki je zaradi manjše poškodbe počival pred sredino pokalno tekmo proti Rudarju. Po prejetem zadetku so gostje do konca tekme močno pritisnili, a si več od polpriložnosti Urugvajca Mastrianija v 80. in 90. minuti niso priigrali.
V Stožicah strelca Rodić in Kongnyuy
Olimpija proti zadnjeuvrščeni ekipi na lestvici ni navdušila in ostaja na zanjo skromnem sedmem mestu. V vodstvo je sicer prišla že v 10. minuti, ko je Miroljub Kostić najprej sprožil z razdalje, pred vratarjem Darjanom Curanovićem pa je bil najspretnejši Aleksandar Rodić in zadel za 1:0. Kranjčani so izenačili v 20. minuti, ko je Klemen Šturm pobegnil po levi strani in poslal ostro žogo pred vrata Aleksandra Šelige, tam pa se je najbolje znašel Dinyuy Kongnyuy, ki je žogo pospravil v mrežo.

V drugem polčasu je bil najprej nevaren Aris Zarifović, ki je z glavo meril previsoko. V 60. minuti je Triglav prek Mateja Poplatnika dosegel gol, a so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja. 17 minut pozneje je bila Olimpija znova blizu gola, a je na golovi črti žogo po strelu Rodića odbil Vlado Šmit. Dve minuti zatem je Rodiću le uspelo žogo spraviti v mrežo, a zadetek spet ni obveljal zaradi "ofsajda". Zaradi poškodbe je že v 28. minuti tekmo končal branilec Olimpije Antonio Delamea Mlinar.
Radujko dvakratni strelec v Velenju
Rudar je zanesljivo s 3:1 odpravil Domžale in se vsaj začasno zavihtel na drugo mesto. Junak tekme je bil Dalibor Radujko z dvema zadetkoma. Prvič je mrežo zatresel v 31. minuti, ko je v kazenski prostor podal Leon Črnčič, Radujko pa je bil uspešen z volejem s pomočjo prečke. Na 2:0 je povišal v 52. minuti po prodoru in podaji Denisa Klinarja ter odbiti žogi vratarja Nejca Vidmarja po strelu Mateja Eterovića. V 81. minuti je Matej Podlogar v kazenskem prostoru preigraval, prišel do strela in zadel spodnji levi kot vrat gostov ter dokončno odločil tekmo. Gostje so častni zadetek dosegli v 84. minuti. V kazenskem prostoru je z roko igral Christian Bubalović, sodnik je pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je zanesljivo izvedel Parker, ki je že prej meril tudi v vratnico. Domžale so imele še kar nekaj priložnosti, a jih niso izkoristile.

Prva liga, 24. krog:
OLIMPIJA - TRIGLAV 1:1 (1:1)
brez gledalcev; Rodić 10.; Kongnyuy 20.

Olimpija:
Šeliga, Kostić, Trifković, Vicente ( 81./Čeh), Valenčič ( 46./Vukčević), Škarabot, Fink , Delamea ( 30./Zarifović), Kapun, Rodić , Mitrović.

Triglav: Curanović, Šturm ( 63./Klemenčič), Diallo, Krcić, Kongnyuy, Redžić, M. Poplatnik ( 81./Šiljeg), Udovič, Šmit, Đukić , Palibrk ( 73./Križaj).

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)



MARIBOR - CELJE 2:2 (2:2)
1.800; Mezga 11., Fajić 33.; Gobec 32./11-m, Rajsel 61.

Maribor: Handanović, Milec, Šuler, Arghus , Stojanović, Mezga ( 68./Vršič), Mertelj ( 80./Cvijanović), Filipović , Bohar, Tavares ( 60./Mendy), Fajić .

Celje: Mujčinović, Korošec ( 84./Knez), Jugović, Bilali , Gobec, Kolman ( 80./Miškić), Zajc, Vrhovec, Verbič, Rajsel, Bajde ( 89./Žurej).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)



RUDAR - DOMŽALE 3:1 (1:0)
800; Radujko 32., 54., Podlogar 81.; Parker 85./11-m

Rudar: Rozman, Bubalović , Stjepanović ( 76./Bolha ), Firer, Krefl, Črnčič ( 55./Kocić), Rotman, Klinar, Radujko , Knezović, Eterović ( 73./Podlogar).

Domžale: Vidmar, Zec, Horić , Požeg Vancaš, Živec, Maksimović, Parker, Aneff ( 71./G. Vuk), Dobrovoljc , Janža, Husmani ( 90./Jelar).

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


LUKA KOPER - GORICA 1:0 (0:0)
1.000; Štromajer 75.

Luka Koper: Simčič, Šme, Guberac , Ivetić, Galešić ( 90./Gregorič), Halilović, Črnigoj ( 84./Žibert), Hadžić, Palčič, Štromajer ( 77./Pučko), Čovilo.

Gorica: Cordaz, Bationo ( 62./Misuraca), Vetrih, Širok, Lapadula ( 71./Borges Mastriani), Finocchio, Jogan ( 79./Boniperti), Favalli, Modolo , Gigli, Danilievičius .

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

Nedelja ob 16.00:
KRKA - ZAVRČ

Lestvica:
MARIBOR          24 14 4  6 53:26  46
LUKA KOPER       23 13 4  6 29:23  43
RUDAR            24 12 6  6 35:19  42
GORICA           24 11 7  6 41:22  40
ZAVRČ            23 11 3  9 36:40  36
DOMŽALE          24  8 8  8 38:28  32
OLIMPIJA         24  9 4 11 29:35  31
CELJE            24  6 6 12 20:35  24
KRKA             23  5 3 15 17:43  18
TRIGLAV          23  4 5 14 22:49  17

Rudar z novo zmago tik pod vrhom
Štromajer odločil primorski derbi na Bonifiki
Maribor spet brez polnega plena v Ljudskem vrtu
Olimpija le remizirala proti Triglavu