Milan Mandarić je pojasnil svoje videnje dogodkov. Foto: www.alesfevzer.com
Milan Mandarić je pojasnil svoje videnje dogodkov. Foto: www.alesfevzer.com
Izjava Mandarića o aferi "ponujene premije"
Udovič, Hosta o domnevni obljubljeni nagradi Celju
Z Matićem v slačilnico tudi Mandarić in "Cime"
Mandarić: To je absurd, parodija!

Kot je znano, je časopis Dnevnik danes pisal, da je Olimpija februarja pred tekmo Maribora in Celja ponudila premije Celjanom za zmago v Ljudskem vrtu. V Dnevniku so zapisali, da so predstavniki Olimpije pred tekmo 23. kroga ponujali celjskim nogometašem za zmago nad vijoličastimi 6.000 evrov. Celjani so nespodobno ponudbo zavrnili.

"To je absurd, parodija. Za to sem prvič slišal že pred dvema mesecema. Govorice so prišle iz Celja. Nekdo iz njihovega tabora mi je rekel, da se govori o tem. Ker je bila vmešana Olimpija, sem takoj poklical njihovega predsednika in direktorja. Direktor se mi je oglasil, dobila sva se v Ljubljani. Rekel mi je: 'Ponudili so nam'. Vprašal sem: 'Kdo je ponudil?' Odgovoril je: 'Nisem prepričan. Mislim, da nekdo izmed trenerjev ali športni direktor.' Rekel sem jim: 'Ne govorite morda. Povejte, od koga ste slišali.' Odgovorili so: 'Nismo gotovi.'
Nato sem se pogovarjal s svojimi. Vsi so odgovorili, da ni bilo nič, da to ni res. Najprej sem se pogovoril s športnim direktorjem Rankom Stojićem, nato s trenerjem Markom Nikolićem, vsemi drugimi trenerji. Vsi so mi dali besedo, me pogledali v oči in mi rekli: 'Ne, mi nismo tega naredili.'
Spet sem se pozanimal v Celju, a so mi znova lahko rekli le, da nekaj mislijo ... Takrat sem mislil, da sem končal s tem, da gre za zgodbo z ulice. Rekel sem si, pustimo to, gremo dalje. Nisem se ukvarjal s tem. Toda nekdo je imel neko drugo misijo - da to do danes pusti pri miru in nato prenese naprej, ko bodo potrebovali. Včeraj je Aljošo (Vekića,
tiskovnega predstavnika kluba, op. a.) poklical gospod iz Dnevnika, sam sem bil na sestanku. Rekel sem, da o tem pred tekmo ne govorim, to so brezzvezne neumnosti. Danes sem videl v časopisu, da je predsednik Celja rekel, da je Olimpija ... sami ste videli, kaj. Šokiran sem bil. Tudi v njihovem odzivu ste videli, da nima zveze. Mislim, da to ni v redu," je razložil Mandarić.

Srce in ogenj na tribunah
Polni stadioni in veliko stranpoti. Navijaška podpora po slovensko. Ali so bakle na igrišču res obvezen del folklore? Kako je s policijskimi pooblastili? Kakšne so povezave med klubi in navijači? Kaj pa nogometna morala? Analiza v studiu Tarče z Jasmino Jamnik v četrtek ob 20.00 na TV SLO 1.


Želi vse razčistiti

"Na vse mogoče načine si bom prizadeval, da ustrezni organi povprašajo vse vpletene in da se najde krivec, ki je to organiziral in kreiral. V zadnjih 48 urah smo imeli sklonjene glave. Ni nam bilo treba česa takšnega. Borili smo se, da dvignemo igralce, njihovo moralo in da se vrnemo nazaj, kamor spadamo. Hvala Bogu, da nam je uspelo. Imam mirno vest, a ne bom pustil tega, dokler se vse ne razčisti in vam pokažemo pravo resnico,"
je nadaljeval prvi mož ljubljanskega kluba.

Ravno v trenutku, ko se je v nedrjih celjskega stadiona postavil pred kamere in mikrofone, da bi začel odgovarjati na vprašanja, je Mandarića poklical nekdanji trener Olimpije Marijan Pušnik. Pokazal je, kdo ga kliče, a zavrnil klic, ker je imel medijske obveznosti. "On je gospod, še vedno navija za Olimpijo," je dejal.

Ko je odgovoril na prvo vprašanje, je do njega prišel trener Rodolfo Vanoli in ga prisrčno objel. "Povedal sem vam, kako me je na prvem sestanku očaral in mi dal dodatno energijo. To je zdaj pokazal ... Amigo (prijatelj, op. a.)," je rekel Mandarić. Vanoli pa le: "Grande (velik, op. a.)."

"Dobro, da me niste videli pred tekmo"
"Pred sabo imate predsednika, ki je srečen, a še pred dvema urama sem bil tak, da je bolje, da me niste videli. Bil sem zelo nezadovoljen. Na igrišču hočemo zmagati športno in pošteno, zunaj njega pa želimo biti z vsemi našimi tekmeci prijatelji in partnerji. Po 300 evrov naj bi jim dali? Rekli bi 100.000 evrov ... To je res parodija
(smeh). A najpomembneje je, da smo zmagali. Vsi v Olimpiji si to zaslužimo. Igralci, navijači in vsi drugi si zaslužijo naslov prvaka," je dodal Mandarić.

In še: "Zelo sem srečen, kako smo igrali in napadali vso tekmo. Ne vem pa, kako je igral Maribor. Mi smo Olimpija, ne bi razpravljal o drugih klubih." Mariborčani so doma izgubili proti Rudarju z 2:3, tako da so Ljubljančani s tremi točkami prednosti dva kroga pred koncem zelo blizu naslova.

Izjava Mandarića o aferi "ponujene premije"
Udovič, Hosta o domnevni obljubljeni nagradi Celju
Z Matićem v slačilnico tudi Mandarić in "Cime"
Mandarić: To je absurd, parodija!