Josip Iličič je nekoliko
Josip Iličič je nekoliko "skromno" proslavljal včerajšnji zadetek proti svojemu novemu klubu. Je že takrat slutil prestop v novo sredino? Del od transferja bo dobil tudi njegov nekdanji klub Interblock. Skupno je za Maribor v Prvi ligi si odigral pet tekem in dosegel 1 gol, v Evropski ligi pa šest tekem in kar tri gole. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rajko Rep
Rajko Rep je nova okrepitev Maribora. Foto: MMC RTV SLO
Čudež se v Mariboru le ni zgodil

Oba nadarjena reprezentančna vezista sta z italijanskim prvoligašem, ki je včeraj sicer kljub porazu izločil vijoličaste iz Evropske lige, podpisala dolgoletni pogodbi. Pogajanja so trajala osem ur, športni direktor Zlatko Zahovič pa je bil očitno s ponujenim zadovoljen. Podrobnosti klub sicer ni sporočil, skupna vrednost prestopa pa naj bi bila 3,5 milijona evrov. Sicilijanci naj bi za 22-letnega Iličiča odšteli 2,3 milijona, za dve leti mlajšega Bačinoviča pa 1,2 milijona evrov. Podpisala naj bi petletno pogodbo, na leto pa zaslužila po 300.000 evrov.

Oba bosta jutri opravila zdravniški pregled in podpisala pogodbi, v nedeljo pa se že vračata v Slovenijo, kjer bosta sodelovala v reprezentančni akciji. Trenerju Palerma Deliu Rossiju bosta na voljo od osmega septembra.

Rep podpisal za štiri leta
Maribor je hitro poiskal nove rešitve in v Ljudski vrt iz CM Celja pripeljal trenutno prvega strelca Prve lige si Rajka Repa. 20-letnik se bo klubu pridružil po reprezentančnem odmoru, podpisal je štiriletno pogodbo.

Iličič postavil nov rekord slovenskega prvenstva
"Sprejel sem nov izziv, priložnost za igranje v Serie A se ne ponuja vsak dan. Ponosen sem, da sem bil član Maribora. Hvala navijačem za podporo, ki je ne bom nikdar pozabil. Zahvaljujem se tudi vsem, ki so pripomogli k mojemu prestopu. Vsem v Mariboru lahko sporočim, da ob koncu sezone pridem na proslavo naslova državnega prvaka," poudarja Iličič, ki je bil še pred mesecem dni po poročanju italijanskih medijev vreden le 150 tisoč evrov, zdaj pa je postal najdražji igralec, ki je prestopil iz slovenskega državnega prvenstva. Prejšnji rekord je imel vratar Olimpije Jan Oblak (1,7 milijona evrov).

Na proslavo prideta skupaj
Bačinovič je za klubsko spletno stran dodal: "Na to proslavo prideva skupaj. Zelo mi je žal, da odhajam iz Maribora. To je moj klub, tukaj sem naredil prve nogometne korake. Hvala trenerju in soigralcem, ki jim gredo zasluge za moje igre. Toda takšno je življenje nogometnega profesionalca, pred menoj je izziv igranja v tujini. Sprejel sem ga in upam, da bom uspešen."

Jelič odhaja na posojo
Najučinkovitejši mariborski nogometaš prejšnje sezone (15 golov) Dragan Jelič se je že prej preselil k ruskemu prvoligaškemu moštvu Krilja Sovjetov. Sklenjen je dogovor o trimesečni posoji z možnostjo odkupa po 30. novembru.

"Pojavila se je dobra zadeva, da se preizkusim v tujini. Kljub temu da je posoja predvidena do konca njihove tekmovalne sezone, gre za zanimiv izziv. Hvaležen sem vodstvu NK-ja Maribor, da so mi odobrili odhod, in upam, da se bom v Rusiji predstavil v najboljši luči," je ob sklenitvi dogovora dejal 24-letni napadalec, ki bo predvidoma v začetku prihodnjega tedna odpotoval v mesto Samara, kjer se bo pridružil novim soigralcem.

Se bodo končno rešili dolgov?
Maribor bo po današnjem prestopnem dnevu lahko pokril dolgove, ki ga bremenijo še iz časov razsipnosti ob uvrstitvi v Ligo prvakov. Po koncu zadnje sezone je bilo dolga še nekaj več kot 700.000 evrov.

Čudež se v Mariboru le ni zgodil