Pavel Pinni bo poskušal s Celjani na začetku pomladi zaigrati tako kot na začetku jeseni. Foto: RTV SLO/M. R.
Pavel Pinni bo poskušal s Celjani na začetku pomladi zaigrati tako kot na začetku jeseni. Foto: RTV SLO/M. R.
Do kod lahko seže novi Maribor?


Res je, Mik CMC Celje je po 13 krogih držal drugo mesto, jesen pa končal s katastrofalnim nizom šestih zaporednih porazov in remijem ter pristal na sedmem mestu. Pozimi sta mesto ob Savinji zapustila prekaljena mačka Sebastjan Gobec (St. Truiden) in Domen Beršnjak (Politehnica Iasi), najbolj znani novi igralci pa so Dejan Kelhar (Greuther Fürth), Roki Štraus (Salernitana) in Slaviša Dvorančič (Domžale). Veliko pričakujejo tudi od Brazilca Daltra, ki pa bo zaradi poškodbe nekaj tednov manjkal.

"V spomladanskem delu pričakujem predvsem boljšo realizacijo, zato smo se najbolj okrepili v konici napada. Mesta, ki vodijo v Evropo, še niso povsem izgubljena, saj razlike do drugega mesta niso nedosegljive. S serijo dobrih iger in rezultatov na začetku pomladi bi lahko hitro ujeli priključek z najboljšimi," meni celjski trener Pavel Pinni.

Po očetu odšel še sin
Za Celjani sta še dve moštvi, ki jeseni nista upravičili visokih pričakovanj pred začetkom sezone. Primorje je v svoje vrste pritegnilo 27-letnega Nedžada Serdarevića (Velež), lani najboljšega vezista v Bosni in Hercegovini, Edina Šaranovića iz Medžimurja in Leona Panikvarja iz Maribora. Mesto burje je med drugim zapustil sin Bojana Prašnikarja Luka, ki je odšel v Velenje.

V Ivančni Gorici precej več "prometa" kot pri Dravi
Drava se ne more pohvaliti z nobenim omembe vrednim nakupom, navijače je še najbolj razveselilo okrevanje njihovega največjega upa Roka Kronavetra. Najbolj "zveneče" ime, ki je okrepilo zadnjeuvrščeni Livar, pa je Tim Lo Duca (Domžale). Od bolj znanih nogometašev so epizodo v Ivančni Gorici končali Darko Kremenovič (Bonifika), Eldin Adilovič (Interblock) in Marko Lunder (Radomlje).

M. R.

Do kod lahko seže novi Maribor?