Če so jeseni Zlatku Zahoviču ekipo sestavili drugi, si jo je za pomlad sam. Foto: RTV SLO
Če so jeseni Zlatku Zahoviču ekipo sestavili drugi, si jo je za pomlad sam. Foto: RTV SLO
Do kod lahko seže novi Maribor?
Domžale so še vedno pred vsemi

Nafta je poleg Kopra ekipa, ki je jeseni najbolj presenetila. Prihoda novega trenerja Nenada Gračana (izkušeni hrvaški strokovnjak je v sezoni 2001/2002 vodil Koper) in Amela Mujakoviča iz Maribora ter zadržanje vseh ključnih nogometašev iz prvega dela sezone so zagotovilo, da se bodo Lendavčani tudi spomladi borili za zgornjo polovico lestvice, morda celo za Evropo.

Katanec zasenčil preostale nakupe
Interblock bo uvrstitev v evropske pokale naskakoval s petega mesta. Najbolj odmevna okrepitev je Srečko Katanec v vlogi klubskega svetovalca, poleg njega pa so "denarci" Joca Pečečnika v Spodnjo Šiško privabili še Darijana Matiča, ki se je vrnil iz Rusije, in Dejana Grabiča, ki je prišel iz Domžal. K prvakom je odšel Alen Čoralič. Zaradi zloma prsta na nogi je večji del priprav izpustil najboljši strelec Ermin Rakovič (8 zadetkov), ki bo manjkal tudi na prvi tekmi v nedeljo na Ptuju, vrnil pa naj bi se na srečanju proti Hitu Gorici 8. marca.

Vijolice spomladi "doma" na Ptuju
Maribor, ki je jeseni zbral več porazov kot zmag (8:7), je bil na zimski tržnici najbolj aktiven. Osem odhodov in šest prihodov je bilanca, pod katero se je podpisal športni direktor Zlatko Zahovič. S Cipra sta prišla lanski ljubljenec koprskih navijačev Nilton in obetavni Brazilec Marcos Tavares, iz Sarajeva pa Zdravko Šaraba.

Vijoličasti dres bosta oblekla tudi nekdanja reprezentanta Zoran Pavlovič (dozdaj Interblock) in Suad Filekovič (Krila Sovjetov), nakup za lepšo prihodnost pa je Dalibor Volaš (Koper), ki se mu bo poleti v napadu pridružil še en mladi up David Bunderla (Primorje). Na žalost številčne armade navijačev bo moral Maribor zaradi dokončanja prenove Ljudskega vrta vse domače tekme odigrati na Ptuju.

Vijoličaste so zapustili z 10 zadetki najboljši strelec Dimitar Makriev (Ašdod, Izrael), Dragan Čadikovski (Partizan), Marko Kolsi (Rudar Velenje), Andrej Pečnik (Politehnica Iasi), Amel Mujakovič (Nafta), Mitja Brulc (Islandija), Leon Panikvar (Primorje) in Abdoulaye Diarra (Italija).

M. R.

Do kod lahko seže novi Maribor?
Domžale so še vedno pred vsemi