Panathinaikos je letos igral v kvalifikacijah za Ligo prvakov, v katerih ga je izločila Malaga. Španci so prvo tekmo dobili z 2:0, v Atenah pa je bilo 0:0. Foto: EPA
Panathinaikos je letos igral v kvalifikacijah za Ligo prvakov, v katerih ga je izločila Malaga. Španci so prvo tekmo dobili z 2:0, v Atenah pa je bilo 0:0. Foto: EPA
Vrata Panathinaikosa brani novi prvi vratar grške reprezentance Orestis Karnezis. Foto: EPA

Grški velikan preživlja težko obdobje, saj je tudi njega prizadela finančna kriza. Klub, ki je še pred štirimi leti za okrepitve zapravil 35 milijonov evrov, je močno skrčil proračun. Vodenju kluba se je odrekel dolgoletni lastnik Ioannis Vardinogiannis, kar je pomenilo, da mora Panathinaikos za pokrivanje dolgov prodati glavne igralce. Portugalski trener Jesualdo Ferrerira je letošnjo ekipo zakrpal z igralci iz mladinske šole.

V soboto doživeli nepričakovan poraz
20-kratni grški prvaki so prvenstvo začeli z zmago in neodločenim izidom, v soboto pa so v 3. krogu doživeli prvi poraz. Z 1:0 jih je nepričakovano premagal Panthrakikos, ki je pred tem dvakrat izgubil. Zadetek je v 84. minuti dosegel nekdanji igralec Panathinaikosa Papadopulos. Zeleno-beli so bili boljši tekmec, vendar so zapravili kup priložnosti. Na treh prvenstvenih tekmah je Pao dosegel le dva zadetka.

Trenja v ekipi
Tudi odnosi v ekipi naj ne bi bili najboljši. Grški tisk piše, da je na treningu pred sobotno tekmo jezni Jean Alain Boumsong za lase zgrabil vezista Lazarosa Christodoulpoulosa.

Obramba močnejši del ekipe
Najbolj znana igralca sta napadalec Slonokoščene obale Ibrahim Sissoko in nekdanji branilec francoske reprezentance Jean Alain Boumsong, čigar nastop v Ljudskem vrtu je zaradi poškodbe še vprašljiv. Močnejši del ekipe je obrambna vrsta, v kateri so zdajšnji in nekdanji reprezentanti Loukas Vyntra, Nikos Spyropoulos in Giourkas Seitaridis ter Portugalec Andre Pinto. V zvezni vrsti so v soboto igrali Španec Vitolo, Lazaros Christodoulpoulos, Portugalec Jose Carlos Rodrigues in Ganec Quzincy Abeyie. V napadu sta prva izbira Sissoko in Urugvajec Bruno Fornaroli, v igro pa prihaja tudi Španec Toche.

V spodnji polovici lestvice
Panathinaikos je po treh krogih z dvema točkama na 11. mestu. Že pred sezono so bili Atenčani kaznovani z odvzemom dveh točk zaradi navijaških neredov marca na derbiju proti Olympiacosu.

Tekma bo v četrtek ob 21.05 z neposrednim prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

SKUPINA J, 1. krog

Četrtek ob 21.05:
MARIBOR - PANATHINAIKOS

TOTTENHAM - LAZIO