Laurent Blanc je na Velodromu ostal brez stebra obrambe Davida Luiza. Foto: Reuters
Laurent Blanc je na Velodromu ostal brez stebra obrambe Davida Luiza. Foto: Reuters

Parižani so v zadnjem krogu v domačem prvenstvu dobili derbi proti Marseillu (2:3) in na lestvici tudi vodijo. V 34. minuti je Luiz zaradi poškodbe zapustil zelenico, težave Motte z mišico pa so se pojavile po tekmi. Na prvem srečanju bo PSG igral tudi brez prvega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića, ki je bil izključen na drugi tekmi osmine finala proti Chelseaju, in Marca Verrattija, ki ima kartone.

"Lahko potrdim, da bo Luiz manjkal štiri tedne, Motta pa deset dni. Vrača se Serge Aurier, kmalu pa lahko pričakujemo tudi Lucasa Mouro, a bomo z njim počakali, če je popolnoma saniral," je na novinarski konferenci dejal Blanc, ki je v svoji karieri igral tudi za Barcelono. Še pred tekmo z Barco, ki bo naslednjo sredo na Parku princev, čakata PSG dve zelo pomembni tekmi v domačih pokalnih tekmovanjih.

V sredo se bo najprej v polfinalu pokala pomeril s St. Etiennom, v soboto pa v finalu ligaškega pokala na St. Denisu z Bastio. Na tekmi v sredo je vprašljiv tudi nastop Edinsona Cavanija, ki ni stoodstotno pripravljen. Za stanje Urugvajca Blanc krivi sebe: "Z njim sem naredil napako. Med polčasom bi ga moral zamenjati. To tudi on ve, saj sem mu povedal. Dogovorila sva se, a je dejal, da bo lahko še igral. Rekel sem mu, naj nadaljuje še 15 minut, potem pa ni bil zadovoljen, ker ga nisem pustil še 20. Enostavno bi ga moral zamenjati med odmorom."

ČETRTFINALE, prve tekme, torek, 14. aprila, ob 20.45:
ATLETICO MADRID - REAL MADRID

JUVENTUS - MONACO

Povratni tekmi bosta 22. aprila.

Sreda, 15. aprila, ob 20.45:
PARIS SG - BARCELONA

PORTO - BAYERN

Povratni tekmi bosta 21. aprila.