Bo PSG res lahko prepričal Atletico k prodaji Jana Oblaka? Po novem bodo rdeče-beli Madridčani še konkurenčnejši, saj bodo po novem samo iz domačih TV-pravic La lige prejemali po 102 milijona evrov letno. Za letos so prejeli 67 milijonov evrov. Foto: Reuters
Bo PSG res lahko prepričal Atletico k prodaji Jana Oblaka? Po novem bodo rdeče-beli Madridčani še konkurenčnejši, saj bodo po novem samo iz domačih TV-pravic La lige prejemali po 102 milijona evrov letno. Za letos so prejeli 67 milijonov evrov. Foto: Reuters
Samir Handanović (Inter)
Samir Handanović je kot nosilec igre Interja dal vedeti, da ni zadovoljen z obrambno igro soigralcev in sistemom trenerja Mancinija. Želja po Ligi prvakov in osvajanju lovorik je ogromna, a za kaj takega bi moral Handanović poleti zamenjati klub. Foto: Reuters

Vodilni francoski nogometni medij France Football je v sredo poročal, da si je Paris Saint Germain za poletje zadal cilj okrepiti klub s tremi igralci in z dvema strokovnjakoma. Vroča želja PSG-ja je tako kar Cristiano Ronaldo, za katerega bi ponudili rekordno visoko odškodnino, druga igralska želja pa je že Jan Oblak.

Ob Oblaku bi kupili še trenerja Atletica
FF omenja 30 milijonov evrov odškodnine, kar pa je vprašanje, če bi premamilo rdeče-bele Madridčane, ki so se ravno po zaslugi Oblakovih obramb ravnokar uvrstili v finale Lige prvakov, kjer jih čaka beli Ronaldov Real Madrid.

A prvi vratar Slovenije po načrtu ne bi prišel iz Atletica sam, ampak skupaj s trenerjem Diegom Simeonejem. Hkrati si na Parku princev želijo, da se v klub vrne nekdanji športni direktor Leonardo. Tretja zaželena igralska okrepitev je vezist Marseilla Lassana Diarra, ki je predtem igral za Real Madrid.

Nezadovoljen z obrambno igro soigralcev Interja
V Italiji so medtem oživele že tradicionalne govorice o Samirju Handanoviću. Po sobotni zmagi Interja nad Empolijem (2:1) je sicer za slovenske medije nedosegljivi Ljubljančan spregovoril brez zadržkov in pošteno okrcal soigralce ter tudi trenerja Roberta Mancinija.

"Naš cilj je bil tretje mesto. A zdaj smo četrti, kar si tudi zaslužimo. Lestvica govori resnico, ki jo moramo sprejeti," je po tekmi za lastnika TV-pravic povedal Handanović. "Ne vem, zakaj s takšno muko zadržimo vodstvo. Sam razmišljam kot vratar in o tem, kako še izboljšati svojo vlogo, saj je že dovolj težko biti vratar. Tisti pred menoj in trener morajo razmisliti, kako naj izboljšajo svojo igro. Še enkrat smo si sami ustvarili kopico težav in si skoraj sami zabili izenačujoči gol," je bil vidno razburjen Handa in pri tem prst uperil v soigralce in trenerja.

Za nezadovoljne se bo našla rešitev
V sredo se je na izjave odzval tudi legenda Interja in zdajšnji podpredsednik kluba Javier Zanetti. "Roberto Mancini zagotovo ostaja trener, a če sta Samir Handanović in Stevan Jovetić nezadovoljna, bomo zagotovo našli rešitev."

"Ne pozabimo, da moramo spoštovati finančni ferplej, kar nas bo vodilo pri odločitvah. Kdor koli nosi Interjev dres, mora z veseljem in ponosom nositi majico. Kdor ni zadovoljen, bomo z njim govorili in našli ustrezno rešitev," je Zanetti dal vedeti, da lahko z izkupičkom sezone nezadovoljnega Handanovića tudi proda.

Znova brez Lige prvakov in prve lovorike
Samir Handanović si že več let zaman prizadeva, da bi zaigral v Ligi prvakov, sočasno pa v svoji članski karieri sploh ni osvojil niti ene klubske lovorike. 31-letni Ljubljančan, ki se je reprezentančno upokojil, je sicer letos podaljšal pogodbo z Interjem, po TM-ju pa je njegova odškodnina ocenjena na 15 milijonov evrov.