Haris Vučkić in soigralci so morali priznati premoč Estoncem. Foto: Aleš Fevžer
Haris Vučkić in soigralci so morali priznati premoč Estoncem. Foto: Aleš Fevžer
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let
Varovanci Tomaža Kavčiča so slabo začeli kvalifikacije za EP 2015. Foto: Aleš Fevžer

Medtem ko se je Slovenija prvič predstavila v skupini 2, je Estonija odigrala že tretjo tekmo in prvič zmagala.

Estonija v prvem delu boljša

Slovenci so sicer že takoj po prvem sodnikovem žvižgu krenili v napad. Strela Eneja Jeleniča in Mihe Blažiča nista resneje ogrozila estonskega gola, nevarnejši pa je bil v 13. minuti Andraž Šporar, ko se je z obrambo moral izkazati vratar Estonije.

V 20. minuti so prvi resnejši strel sprožili gosti, dve minuti pozneje pa se je zatresla mreža. Andreas Raudsepp je žogo spravil do Rättla, ta pa je dosegel prvi reprezentančni zadetek. Estonci so imeli tudi po zadetku pobudo. Dvakrat je sprožil Maksim Lipin, po enkrat pa Ilja Antonov in Hannes Anier, a se izid ni spremenil.

Napadali, a niso zadeli
V drugem delu so Slovenci v 47. minuti dobili novo priložnost, akcijo je dokončal Šporar, a se je Marko Meerits izkazal z obrambo. Po uri igre si je Slovenija priborila prosti strel s kakšnih 18 metrov, Amir Dervišević pa je streljal prek vrat. Izbranci selektorja Tomaža Kavčiča so iskali izenačujoči zadetek, toda strela Dejana Trajkovskega in Mateja Pučka nista bila dovolj natančna. Novo lepo priložnost je imel v 82. minuti Šporar, a je bil Meertis na mestu.
Kavčič: V prvi polčas šli premehko
"Seveda nisem zadovoljen. V prvi polčas smo šli premehko. Drugega smo odigrali, kot je treba. Imeli smo priložnosti, nismo pa zabili. Gosti so se dobro branili. Na kvalifikacijskih tekmah enostavno moraš dati gol iz dveh, treh priložnosti. Prvi polčas je bil pod kritiko. A to je prva tekma, gremo dalje, treba je analizirati, kaj je šlo narobe," je po tekmi razočarano povedal Kavčič.

Skupina 2:
SLOVENIJA - ESTONIJA 0:1 (0:1)
800; Rättel 22.

Slovenija:
Jug, Trajkovski, Mitrović, Dobrovoljc ( 83./Ploj), Kous, Blažič ( 46./Črnic), Dervišević, Jelenič , Bratanović ( 71./Pučko), Vučkić , Šporar.

Estonija: Meerits, Podholjužin, Mets, Baranov, Kulinič , Antonov, Raudsepp, Pikk ( 81./Elhi), Lipin ( 94./Mütt), Anier, Rättel ( 65./Mööl).

Sodnik: Anatolij Žabčenko (Ukrajina)

Lestvica: 
BOLGARIJA         2  2 0 0  6:0  6
ESTONIJA          3  1 1 1  2:2  4
RUSIJA            1  1 0 0  3:0  3
DANSKA            1  1 0 0  1:0  3
ANDORA            4  0 1 3  1:10 1
SLOVENIJA         1  0 0 1  0:1  0


Petek, 6. septembra:
RUSIJA - SLOVENIJA

Torek, 10. septembra:
SLOVENIJA - DANSKA (Ajdovščina)