Cristiano Ronaldo ne bo igral na tretji tekmi proti Barceloni v tej sezoni. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo ne bo igral na tretji tekmi proti Barceloni v tej sezoni. Foto: Reuters

Portugalski superzvezdnik ima še naprej težave s poškodovano stegensko mišico, zaradi katere je izpustil tudi zadnji dvoboj Lige prvakov, ko se je kraljevi klub namučil proti Borussii v Dortmundu (2:0) in stežka ubranil prednost s prvega dvoboja v Madridu (3:0). Prav tako je prejšnji konec tedna manjkal na Anoeti, ko je Real ugnal Sociedad (0:4).

Ronaldo naj bi moral zaradi poškodbe počivati dva tedna, tako da je, kot kaže, izgubljen za veliki finale proti Barceloni. Prav tako je negotov nastop na prvi tekmi polfinala Lige prvakov, kjer pa tekmec še ni znan.

Pred tremi leti je Ronaldo odločil finale pokala, ki je bil prav tako na Mestalli. Proti Barci je tedaj zadel v 103. minuti in preprečil Kataloncem osvojitev še enega trojčka, saj so bili nato varovanci Pepa Guardiole najboljši tako v prvenstvu kot tudi v Ligi prvakov. Zatem je Barcelona izločila Real v polfinalu Lige prvakov. Letos sta se moštvi pomerili dvakrat. Oba dvoboja je dobila Barca (2:1, 3:4), na drugi tekmi, ko je Barca osvojila Santiago Bernabeu, je Portugalec zadel z bele točke za 3:2, nato pa je bil dvakrat uspešen še Lionel Messi, sicer strelec hat-tricka na tisti tekmi.