Britanski mediji ugibajo, da je spor med Fergusonom in Rooneyjem nastal, ker zadnji ni želel podaljšati pogodbe. Foto: EPA
Britanski mediji ugibajo, da je spor med Fergusonom in Rooneyjem nastal, ker zadnji ni želel podaljšati pogodbe. Foto: EPA
Lionel Messi in Xavi
Tudi ne povsem pripravljeni Xavi je izredno pomemben za igro (in dobre rezultate) Barcelone. Foto: Reuters
Samuel Eto'o
Eto'o je letos v odlični formi. Njegov zadetek je odločil tudi zadnjo prvenstveno tekmo v Cagliariju, kjer so navijači Kamerunca zmerjali z rasističnimi žaljivkami. Foto: Reuters

Ferguson namerava prvo postavo Manchester Uniteda razkriti uro pred tekmo z Bursasporom. Rooney je na zadnji tekmi Lige prvakov septembra proti Valencii manjkal. Ferguson trdi, da ima napadalec težave s poškodbo gležnja, kar pa je Rooney po tekmi za angleško reprezentanco prejšnji torek zanikal. Škot na klopi rdečih vragov je 24-letnika pustil na klopi z izjemo zadnjih 20 minut ob sobotnem remiju z West Bromwich Albionom. Če bo Rooney v sredo v postavi, bo najverjetneje igral ob Dimitarju Berbatovu, v nasprotnem primeru pa naj bi Bolgaru v napadu družbo delal Javier Hernandez.

Domov se želijo vrniti s presenečenjem
Manchester v tej sezoni ne blesti. Remi z West Bromwichom je bil že peti v letošnji sezoni Premier League, rdeči vragi po osmih krogih za vodilnim Chelseajem zaostajajo že pet točk. Kljub težavam naj bi se Manchester s tekmo proti turškemu moštvu vrnil na zmagovita pota. Bursaspor je zadnjih šest tekem v evropskih tekmovanjih izgubil, na petih evropskih gostovanjih pa niso dosegli zadetka. "United preživlja težke čase. Nobenega razloga ni, da se v Turčijo ne bi vrnili s presenečenjem," razmišlja trener Ertugrul Saglam.

"Barcelona je za nekaj nivojev nad nami"
Köbenhavn prepričljivo vodi v domačem prvenstvu in v skupini D z dvema zmagama brez prejetih zadetkov, Barcelona pa je po remiju z Kazanom (1:1) na drugem mestu. Danski prvaki v Barcelono prihajajo polni samozavesti po prepričljivi zmagi v domačem prvenstvu nad OB Odensejem. K zmagi s 5:0 je tri zadetke prispeval Cesar Santin, ki pa naj proti Barceloni ne bi bil v začetni postavi. Trener Stale Solbakken kljub prepričljivemu vodstvu v danskem prvenstvu (pred najbližjim zasledovalcem imajo 12 točk prednosti) ohranja trezno glavo. "Povsem mogoče je, da bomo v sredo mi sedeli v slačilnici poražencev, ki so prejeli lekcijo moštva, ki je veliko veliko boljše," razmišlja. "Moramo se spoprijeti s tem, da je Barcelona za nekaj nivojev nad nami," pa je pristavil Jesper Gronkjär.

Španski prvaki imajo v začetku sezone težave z zadevanjem golov. Novinec v moštvu David Villa je na osmih tekmah zadel štirikrat, a pri tem zapravil nekaj res lepih priložnosti. Barcelona (še) ne nadgrajuje svoje posesti žoge z zadetki. "Vse je odvisno od trenutne forme, in ko se bo moja sreča spremenila, bom zadel gole za Barcelono," je prepričan Villa.

Xavi ali Mascherano - dilema Guardiole
Barcelonin branilec Gabriel Milito zaradi poškodbe desne stegenske mišice na treningu ne bo mogel igrati dva tedna in ne bo igral proti Köbenhavnu. Zaradi tega bo moral v središču obrambe igrati veteran in kapetan Carles Puyol, čeprav ima tudi on težave s poškodbo in je izpustil ponedeljkov trening. Težave ima tudi Barcelonin kreator igre Xavi, ki ga pesti poškodba Ahilove pete, zaradi katere je izpustil zadnjo reprezentančno tekmo, vrnil pa se je na prvenstveni tekmi proti Valencii in pripravil oba zadetka. Po zmagi je priznal, da še vedno ni 100-odstotno pripravljen. Xavi še ni pripravljen na igranje tekem vsake tri dni, zato je trener Pep Guardila pred dilemo, ali naj proti vodilnim v skupini namesto Xavija v začetni postavi zaigra Javier Mascherano. "Xavi je zelo pomemben igralec tega moštva zaradi načina, kako igra. Nisem prišel igrat, ker je nekdo poškodovan. Želim pomagati moštvu, ko to zahteva trener," je novinarjem povedal Argentinec.

Naloga Tottenhama - ustaviti Eto'oja
Inter in Tottenham sta na vrhu skupine A s po štirimi točkami. Trener Tottenhama Harry Redknapp je pred dvobojem z Interjem svojim varovancem dal eno glavno nalogo – ustaviti Samuela Eto'oja. Interjev napadalec je na 11 tekmah zabil 12 golov. Ob poškodbi Diega Milita in Gorana Pandeva je Kamerunec glavno orožje branilcev naslova. Trener Rafael Benitez in predsednik kluba Massimo Moratti se ne strinjata, da je Inter postal preveč odvisen od Eto'oja in njegovih predstav. "V fantastični formi je, kar je dobro za moštvo, a moštvo lahko doseže zadetke na več načinov," pravi Španec, ki je preživel šest let na klopi Liverpoola. "Ko smo bili odvisni od Zlatana Ibrahimovića, smo osvojili dva ligaška naslova, zato ne obžalujem trenutne situacije," razmišlja Moratt. Benitez ob Militu in Pandevu ne bo mogel računati še na Estebana Cambiassa.

Težave s poškodbami ima tudi Redknapp. Branilec Ledley King je v soboto odšepal z igrišča proti Fulhamu. Michael Dawson in Younes Kaboul nista povsem pripravljena, zato bo ob Sebastienu Bassongu moral začeti William Gallas, čeprav tudi on ni 100-odstoten. "Mora igrati, nikogar drugega nimam," o Gallasu pravi Redknapp. Rafael van der Vaart, ki je odlično začel v dresu Hotspursov, ne bo igral zaradi kazni.

3. krog, sreda ob 20.45, skupina A:
INTER - TOTTENHAM

TWENTE - WERDER BREMEN

Lestvica:
INTER 2 1 1 0 6:2 4
TOTTENHAM 2 1 1 0 6:3 4
TWENTE 2 0 1 1 3:6 1
WERDER BREMEN 2 0 1 1 2:6 1


Skupina B:

SCHALKE - HAPOEL TEL AVIV

LYON - BENFICA

Lestvica:
LYON 2 2 0 0 4:1 6
SCHALKE 2 1 0 1 2:1 3
BENFICA 2 1 0 1 2:2 3
HAPOEL TEL AVIV 2 0 0 2 1:5 0


Skupina C:

GLASGOW RANGERS - VALENCIA

MANCHESTER UNITED - BURSASPOR

Lestvica:
GLASGOW RANGERS 2 1 1 0 1:0 4
MANCHESTER UNITED 2 1 1 0 1:0 4
VALENCIA 2 1 0 1 4:1 3
BURSASPOR 2 0 0 2 0:5 0


Skupina D:

PANATHINAIKOS - RUBIN KAZAN

BARCELONA - KÖBENHAVN

Lestvica:
KÖBENHAVN 2 2 0 0 3:0 6
BARCELONA 2 1 1 0 6:2 4
RUBIN KAZAN 2 0 1 1 1:2 1
PANATHINAIKOS 2 0 0 2 1:7 0