Franck Ribery je v zadnjih enajstih mesecih igral zelo malo. Foto: EPA
Franck Ribery je v zadnjih enajstih mesecih igral zelo malo. Foto: EPA

32-letni Ribery je zadnjič igral 9. decembra lani, ko si je na tekmi Lige prvakov na Maksimiru proti zagrebškemu Dinamu (0:2) poškodoval stegensko mišico.

Velike težave za francoskega reprezentanta so se začele 11. marca lani na tekmi osmine finala Lige prvakov proti Šahtarju na Allianz Areni, ko je odšepal z zelenice po uri igre. Sprva ni kazalo na resno poškodbo, a bolečine v gležnju nikakor niso hotele izginiti in kar devet mesecev je čakal na vrnitev.

Francoz bo prvo tekmo v tem letu morda odigral že v sredo, ko se bo Bayern v četrtfinalu nemškega pokala pomeril z drugoligašem iz Bochuma. "Zelo lepo je znova trenirati z Riberyjem. Pogrešal sem ga. Zelo ga potrebujemo, saj so pred nami odločilni tedni in meseci," je pojasnil Arjen Robben.

Trener Pep Guardiola ima v letošnji sezoni številne težave s poškodovanimi igralci. Do konca sezone ne more računati na stebra obrambe Jeroma Boatenga, medtem ko bo Javi Martinez odstoten vsaj do konca tega meseca. Tudi Mario Götze še ni popolnoma pripravljen.