Matjaž Kek je z Rijeko v enem tednu slavil dve veliki zmagi. Foto: EPA
Matjaž Kek je z Rijeko v enem tednu slavil dve veliki zmagi. Foto: EPA

Varovanci Matjaža Keka so prejšnji teden ugnali zagrebški Dinamo, zdaj pa še drugega hrvaškega velikana. V jadranskem derbiju so trikrat kaznovali domačo obrambo, ki si je tokrat privoščila kar nekaj napak. Z zmago so pokvarili praznovanje Torcide. Zvesta navijaška skupina Hajduka namreč v teh dneh slavi že 65. rojstni dan. Na lestvici ima Rijeka pred Hajdukom dve točki prednosti, Dinamo pa zaostaja za štiri.

Junak dvoboja na Poljudu, kjer je bilo 26.000 gledalcev, je bil Marin Tomasov. Krilni napadalec je letos prišel k Rijeki, tri leta pa je dalmatinski nogometaš že nosil dres Hajduka. V 28. minuti je z lepo podajo izigral splitsko obrambo in Roman Bezjak se je znašel sam pred Lovrejem Kalinićem, slovenskemu napadalcu ni bilo težko povesti gostov v vodstvo. Pred polčasom se je med strelce vpisal tudi Tomasov, ki je mojstrsko izvedel prosti strel, ko je žogo prek živega zidu zavrtinčil v mrežo.

Tomasov je bil v glavni vlogi tudi v 50. minuti, ko je v protinapadu streljal z leve strani. Kalinić ni najbolje posredoval, ko je le odbil žogo pred vrata, kamor je pritekel Bekim Balaj. Albanski napadalec je žogo za hrbet vratarja Hajduka pospravil za 3:0. Miral Samardžić je igral vso tekmo, Bezjak, ki je še enkrat zatresel mrežo, a so sodniki neupravičeno zaradi domnevnega prepovedanega položaja zadetek razveljavili, pa je igro po neugodnem udarcu zapustil v 89. minuti.

15. krog:
HAJDUK – RIJEKA 0:3 (0:2)
Bezjak 28., Tomasov 41., Balaj 50.

Hajduk: Kalinić, Juranović, Milović, Bilij (56./Velazquez), Milić, Jefferson, Caktaš, Balić (55./Maglica), Tudor (71./Maloku), Sušić, Vlašić.

Rijeka: Vargić, Lešković, Ristovski, Samardžić, Bradarić (89./Mosies), Močinić, Radošević, Tomasov (82./Roshi), Zuta, Balaj, Bezjak (89./Vešović).

Sodnik: Marijo Strahonja


Lestvica: Rijeka 31, Hajduk 29., Dinamo Zagreb 27, RNK Split 25, Inter Zaprešič 19 ...