Marko Šuler je s Hapoelom v izraelskem prvenstvu zasedel drugo mesto, v pokalu pa zmagal. Foto: Twitter
Marko Šuler je s Hapoelom v izraelskem prvenstvu zasedel drugo mesto, v pokalu pa zmagal. Foto: Twitter
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki v prvenstvu ni mogel prekiniti vladavine Partizana, zato pa je črno-bele izločil v polfinalu pokala. Foto: Reuters

Hapoel, katerega član je slovenski reprezentant Marko Šuler, je že v torek v finalu v Ramat Ganu z 2:1 premagal Maccabi Haifo. Zmagoviti zadetek je v sodnikovem podaljšku dosegel Nigerijec Nosa Igiebor.
Šuler je igral vso tekmo, potem ko si je opomogel po lažjem pretresu možganov na sobotni tekmi proti istemu tekmecu v zadnjem krogu državnega prvenstva. Hapoel je pokal osvojil tretjič zapored, skupno pa petnajstič.

Basel zmagal po 11-metrovkah
Basel je v Bernu po streljanju enajstmetrovk s 4:2 premagal Luzern, potem ko je bilo po 120 minutah 1:1. Za Basel, ki je pokalni zmagovalec postal enajstič, je v 55. minut zadel Benjamin Huggel, izid pa je v 67. izenačil Tomislav Puljić.

Gladka zmaga Fenerbahčeja
Fenerbahče je s 4:0 premagali Bursaspor. Zadetke so dosegli Erkin (2.), Cristian (45.), Senturk (67.) in Alex (81.). Za carigrajski klub je to prvi naslov po letu 1983 in majhen obliž na rano, potem ko so nogometaši Fenerja v zadnji tekmi prvenstva proti Galatasarayu iz rok izpustili naslov turškega prvaka.

Zvezda zadela v zaključku obeh polčasov
Crvena zvezda, ki jo vodi nekdanji hrvaški reprezentant Robert Prosinečki, je v Kruševcu premagala Borac iz Čačka z 2:0. Zadetka sta dosegla Evandro (40.) in Borja (85.). Za Prosinečkega, ki je nekaj časa nosil tudi dres ljubljanske Olimpije, je to prva lovorika v trenerski karieri.

Slovenskega pokalnega prvaka bomo dobili v sredo, ko se bosta v finalu v Stožicah pomerila Maribor in Celje. Prenos si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju.