Real je z Ronaldom v moštvu v letošnji sezoni izgubil oba prvenstvena obračuna z Barcelono. Bo brez njega uspešnejši? Foto: Reuters
Real je z Ronaldom v moštvu v letošnji sezoni izgubil oba prvenstvena obračuna z Barcelono. Bo brez njega uspešnejši? Foto: Reuters
Andres Iniesta, Lionel Messi
Andres Iniesta, Lionel Messi in druščina bodo v sredo v Valencii "reševali" sezono. Foto: EPA

Ronaldo namreč še ni okreval po poškodbi kolena in stegenske mišice, ki jo je staknil na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov proti Borussii Dortmund.

"Manjkal nam bo izjemno kakovosten igralec, a Ronaldova odsotnost bi lahko motivirala druge igralce k še prizadevnejši igri. Na tekmah, ki smo jih odigrali brez Ronalda, nam je šlo dobro. Več smo tekli, več garali. Tudi brez Cristiana smo samozavestni. Veselim se finala," je dejal trener Madridčanov Carlo Ancelotti.

Poleg Ronalda Ancelotti ne bo mogel računati še na dalj časa poškodovane Jeseja, Samija Khediro, Alvara Arbeloo in Marcela.

Puyol, Pique in Bartra vprašljivi
Tudi Ancelottijev kolega na klopi Barcelone Gerrado Martino ima težav s poškodbami. Martino se bo o nastopih Carlesa Puyola, Gerarda Piqueja in Marca Bartre odločil na dan tekme.

Iniesta: Real ni nič manj nevaren
Vezist Barcelone Andres Iniesta pa meni, da Real brez Ronalda ni nič manj nevaren kot z njim. "Če Cristiano igra ali ne, se moč Reala bistveno ne spremeni. Bo pač na njegovem položaju na podobno visoki ravni zaigral kdo drug," pravi Iniesta. Katalonci bodo lovili 27. pokalni naslov. Pokal je najbrž edina realna možnost za Barcelono, da sezono konča z lovoriko, saj je iz Lige prvakov že izpadla, medtem ko v prvenstvu pet krogov pred koncem za vodilnim Atleticom zaostaja štiri točke.

ŠPANSKI KRALJEVI POKAL

FINALE, Valencia

Sreda ob 21.30:
REAL MADRID - BARCELONA