Samir Handanović je v prejšnji sezoni Serie A ostal nepremagan kar na 17 tekmah. Foto: Printscreen
Samir Handanović je v prejšnji sezoni Serie A ostal nepremagan kar na 17 tekmah. Foto: Printscreen
Andrea Stramaccioni
Trener Interja je mladi, šele 36-letni Andrea Stramaccioni. Foto: EPA
Reprezentančni kapetan se seli v Inter

Že na današnji naslovnici največjega italijanskega športnega časopisa La Gazzetta dello Sport je slovenski reprezentančni vratar poziral z dresom milanskega velikana, uradna predstavitev pa bo enkrat v prihodnjih dneh.

Kaj bo s Juliom Cesarjem?
"Vse je urejeno, vesel sem. Zame so se zanimali tudi drugi klubi, toda Inter je bil najbolj konkreten. Ne vem še, katero številko dresa bom vzel. Pohvale Julia Cesarja so mi všeč. Tudi jaz ga moram pohvaliti, je odličen vratar," je ob odhodu s sedeža Interja povedal Handanović.
Brazilec, dozdajšnji Interjev prvi vratar, je predtem v pogovoru za SkySport24 dejal naslednje: "Handanović je izjemen vratar, zato je tudi prišel k Interju. Bolje za nas, zdaj smo v klubu trije odlični vratarji. Sam imam pogodbo do leta 2014, v njej pa ne piše, da moram biti na vsak način prvi čuvaj mreže." V naslednjih dneh bo tako še zanimivo spremljati, ali bo Julio Cesar, ki ima zelo visoko plačo, sploh zapustil črno-modre.

Pri Interju so sicer danes uradno predstavili prvo okrepitev letošnjega poletja Rodriga Palacia. Argentinski napadalec je prišel iz Genoe. Veliko se govori, da bi klub znala zapustiti Diego Forlan (bil naj bi blizu prestopa v Internacional Porto Alegre) in Giampaolo Pazzini, ki bi se kaj lahko vrnil v Sampdorio.

Na spletni strani Gazzette so bralce v anketi spraševali, ali se strinjajo, da je Handanović naslednik Julia Cesarja pri Interju. Na vprašanje je odgovorilo že skoraj 14.000 bralcev. 57,7-odstotka jih je izbralo odgovor DA, 42,3-odstotka pa odgovor NE.

"Hotel sem v velik klub in zdaj sem tukaj v Interju. Zelo sem srečen. Rad bi se tudi zahvalil vsem navijačem Udineseja," je že v sredo zvečer povedal Handanović, ki bo prihodnji teden dopolnil 28 let.

Ponovimo še enkrat. Inter bo Udineseju za najboljšega vratarja Serie A v letu 2011 odštel 11 milijonov evrov, poleg tega pa bodo Videmčani dobili 20-letnega branilca Marca Davideja Faraonija, ki bo v 50-odstotnem lastništvu obeh klubov. Handanović bo v Interju ostal štiri leta, na sezono pa bo zaslužil okoli dva milijona evrov.

Prestop Handanovića je drugi najdražji v zgodovini slovenskega nogometa. Večjo odškodnino je imel le Zlatko Zahović, ko je leta 1999 za 13,5 milijona evrov prestopil iz Porta v Olympiacos.

Reprezentančni kapetan se seli v Inter