Lorenzo Sanz je že leta 1999 namesto Johna Toshacka za trenerja Reala imenoval Vicenteja Del Bosquea. Foto: EPA
Lorenzo Sanz je že leta 1999 namesto Johna Toshacka za trenerja Reala imenoval Vicenteja Del Bosquea. Foto: EPA
Se bo Joaquin iz seviljskega Betisa preselil v Real? Foto: EPA

Če bo na volitvah 2. julija slavil Sanz, ki je bil Realov predsednik že med letoma 1995 in 2000, bo na mesto trenerja imenovan Vicente Del Bosque. Ta je bil zadnji trener kraljevega kluba, ki je osvajal lovorike (po dvakrat LP in prvenstvo). Leta 2003 ga je odpustil Florentino Perez, z njegovim odhodom pa se je začela tudi sušna doba galaktikov, ki je najdaljša v 52 letih.

Sanz, ki je na volitvah izgubil proti Florentinu Perezu leta 2000 in 2004, bo svoje športne in poslovne načrte razkril v ponedeljek, ampak zavrnil možnost napovedi kakšnih velikih igralskih imen: "Mogoče bomo predsatvili ime kakšnega igralca, ampak tudi če pripelješ najboljšega svetovnega igralca, bi se tu izgubil, saj nimamo sestavljenega športnega plana."

Eriksson se je zaobljubil Baldasanu
Drugi kandidat Baldasano je napovedal, da bo pripeljal Svena Görana Erikksona na mesto trenerja ter španska nogometaša Joseja Antonija Reyesa in Joaquina. "Moja ekipa je govorila z Erikssonom, ki je zatrdil, da bo ob moji morebitni zmagi postal trener Reala," je dejal za španski radio Marca.

Sicer je za volitve na predsedniški položaj vloženih pet kandidatur. Nekdanji direktor Juan Miguel Villar Mir in Carlos Sainz sta skupno kandidaturo predstavila prejšnji teden, druga dva kandidata pa sta še Ramon Calderon in Juan Palacios.