Ključni trenutek na Etihadu - Neven Subotić je z roko blokiral strel Sergia Agüera. Foto: Reuters
Ključni trenutek na Etihadu - Neven Subotić je z roko blokiral strel Sergia Agüera. Foto: Reuters
Marco Reus
Marco Reus je izkoristil veliko napako Jacka Rodwella. Foto: Reuters
Javi Garcia
Javi Garcia se je poškodoval že v 34. minuti, kar je bil velik udarec za City. Foto: Reuters
James Rodriguez
James Rodriguez je bil junak večera na stadionu Dragao. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je zablestel s hat-trickom na amsterdamski Areni. Foto: Reuters
Nogometaši Milana
Nogometaši Milana so odlično začeli tekmo na stadionu Petrovski. Foto: Reuters

Borussia si je pripravila veliko priložnosti, Mario Götze je že v prvem delu dvakrat zadel okvir vrat, četrt ure pred koncem pa je bil Robert Lewandowski sam pred vrati. Kazen je prišla v zadnji minuti, ko je najstrožjo kazen unovčil Mario Balotelli. Izjemna predstava na stadionu Etihad je navdušila 43.657 gledalcev.
Götze dvakrat v okvir vrat
Gostje so začeli odločno. V 12. minuti je Robert Lewandowski podal do Götzeja, ki je z desne strani nevarno streljal, Joe Hart pa je žogo odbil v vratnico. V 27. minuti je po podaji Davida Silve prišel Sergio Agüero sam pred Romana Weidenfellerja z leve strani, a je bil vratar rumeno-črnih na mestu.
V 34. minuti se je poškodoval Javi Garcia, zamenjal ga je Jack Rodwell. Götze je bil neustavljiv, v 39. minuti je znova ogrel dlani Harta, v naslednji akciji pa je nevarno sprožil z desne strani. Hart je žogo s skrajnimi močmi preusmeril v prečko. V zadnji minuti prvega dela je Edin Džeko z ugodnega položaja meril prek vrat.
Reus izkoristil darilo Rodwella
V 61. minuti je Rodwell naredil začetniško napako. Podal je nazaj, žogo pa je prestregel Marco Reus, ki je stekel proti Hartu in ga matiral z desnico, vratar Cityja se je z roko dotaknil žoge, ki pa je vseeno končala v mreži. City je bil popolnoma nemočen, rumeno-črni pa so nizali priložnosti. Reus je tri minute zatem znova preizkusil Harta, ki je v 67. minuti obranil še strel Ilkaya Gündogana. Četrt ure pred koncem je Gündogan z desne strani podel pred vrata, kjer je Lewandowski s šestih metrov meril mimo vrat. Zares neverjetno, da je Poljak zgrešil popolnoma neoviran.

Joker Balotelli znova hladnokrven z bele točke
Trener gostiteljev Roberto Mancini je s klopi povlekel zadnjega jokerja. Balotelli je zamenjal branilca Gaela Clichyja v 81. minuti. V predzadnji minuti je strel Agüera v kazenskem prostoru z roko blokiral Neven Subotić. Sodnik Pavel Kralovec je takoj pokazal na belo točko, Italijan pa je z desnico poslal Weidenfellerja v napačno smer. Balotelli je enajstkrat streljal enajstmetrovko in prav vedno je bil natančen.
Ronaldov 40. gol v Ligi prvakov
Madridski Real vodi v skupini D po zmagi nad Ajaxom (1:4). Na Amsterdam Areni so bili "galaktiki" v prvem polčasu precej boljši nasprotnik. Nizozemski vratar Kenneth Vermeer je odlično opravljal svoje delo do 42. minute, ko je francoski vezist Karim Benzema prodrl po levi strani, se izmaknil obrambi ter podal žogo Cristianu Ronaldu. Ta jo je od blizu suvereno poslal v gol. To je bil njegov 40. gol v Ligi prvakov.

"Galaktiki" napolnili mrežo Vermeerja
V drugem polčasu je navijače belega baleta že v 48. minuti razvseselil Benzema. Akcijo za gol je začel Marcelo, ki je prebil Ajaxovo obrambo in žogo podal Kakaju. Brazilec je zagledal Benzemaja, mu podal nazaj, Francoz pa je akcijo končal s spektakularnim volejem. Toda veselje Špancev je trajalo slabih osem minut. V 56. minuti je danski vezist Christian Eriksen izvajal kot, žogo je prestregel Finec Niklas Moisander, se osvobodil Michaela Essiena in dosegel zadetek.
Real je svojo premoč kmalu pokazal še dvakrat - v 79. minuti je Benzema stekel po levi, našel Ronalda, ki se je nekoliko ustavil, dobro pomeril in poslal žogo v mrežo. Dve minuti pozneje je rezervistu Samiju Khediri uspela odlična podaja Realovi sedmici, ki je z žogo mirno dosegel hat-trick.

Rodriguez potopil PSG
Porto je na derbiju skupine A premagal Paris SG z 1:0. Prvi polčas je bil v znamenju gostiteljev, ki so veliko napadali, toda zadetka ni bilo. Medtem je Paris Saint Germain očitno hranil moči za drugi polčas in čakal na možnost iz protinapada. Na Dragau so tudi v drugem polčasu varovanci Vitorja Pereire imeli terensko premoč in bili boljša ekipa na igrišču. Trud so kronali v 83. minuti z golom Jamesa Rodrigueza. Kolumbijski napadalec je zadel gol po podaji Brazilca Fernanda.

Hitro vodstvo Milana
Milan je prišel do treh točk v St. Peterburgu (2:3). Rdeče-črni so povedli v 13. minuti, ko je bil s prostega strela natančen Urby Emanuelson, živi zid Rusov je bil slabo postavljen in žoga se je odbila za hrbet Vjačeslava Malafejeva. Na 0:2 je tri minute zatem povišal Stephan El Shaarawy, ki je v zadnjih tednih v sijajni formi.

Gol Hulka prebudil Ruse
V 25. minuti je prvič resno zapretil Zenit. Aleksander Keržakov je odlično streljal, a njegov strel je le oplazil zunanji del mreže. V 31. minuti je do strela prišel Vladimir Bistrov, toda a ni bil dovolj natančen. Zadnjih 15 minut prvega polčasa je pripadlo Rusom, v sodnikovem dodatku je Hulk vratarja Milana Christiana Abbiatija ukanil z leve strani s strelom ob bližnji vratnici.

Drugi polčas zelo izenačen
V 49. minuti je po podaji Hulka iz kota z glavo izenačil Roman Širokov, Abbiati pa je bil izgubljen v petmetrskem prostoru. Četrt ure pred koncem je osrednji branilec Tomaš Hubočan prestregel podajo Riccarda Montoliva in žogo poslal za hrbet lastnega vratarja.

2. krog, skupina A:
DINAMO KIJEV - DINAMO ZAGREB 2:0 (2:0)
Gusev 3., Pivarić 33./ag

PORTO - PARIS SG 1:0 (0:0)
Rodriguez 83.

Lestvica:
PORTO 2 2 0 0 3:0 6
PARIS SG 2 1 0 1 4:2 3
DINAMO KIJEV 2 1 0 1 3:4 3
DINAMO ZAGREB 2 0 0 2 0:4 0


Skupina B:

ARSENAL - OLYMPIACOS 3:1 (1:1)
Gervinho 42., Podolski 56., Ramsey 94.; Mitroglou 45.

SCHALKE - MONTPELLIER 2:2 (1:1)
Draxler 26., Huntelaar 53./11-m; Fana 13., Camara 90.
RK: Bocaly 52./Montpellier

Lestvica: 
ARSENAL 2 2 0 0 5:2 6
SCHALKE 2 1 1 0 4:3 4
MONTPELLIER 2 0 1 1 3:4 1
OLYMPIACOS 2 0 0 2 2:5 0


Skupina C:

ZENIT - MILAN 2:3 (1:2)
Hulk 45., Širokov 49.; Emanuelson 13., El Sharaawy 16., Hubočan 75./ag

Zenit St. Petersburg: Malafejev, Anjukov , Hubočan , Lombaerts ( 89./Lamberts), Criscito, Fajzulin ( 79./Kanunikov), Witsel, Širokov , Bistrov ( 72./Zirjanov), Keržakov, Hulk.

Milan: Abbiati, Abate, Bonera , Zapata, Antonini, de Jong, Montolivo, Emanuelson ( 64./Nocerino), Boateng ( 81./Yepes ), El Shaarawy , Krkić ( 52./Pazzini).

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)

ANDERLECHT - MALAGA 0:3 (0:1)
Eliseu 45., 64., Joaquin 56./11-m

Lestvica:
MALAGA 2 2 0 0 6:0 6
MILAN 2 1 1 0 3:2 4
ANDERLECHT 2 0 1 1 0:3 1
ZENIT 2 0 0 2 2:6 0

Skupina D:
AJAX - REAL MADRID 1:4 (0:1)
Moisander 56.; Ronaldo 42., 79., 81., Benzema 48.

Ajax: Vermeer; van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Eriksen, de Jong, Poulsen; Sana ( 66./Hoesen); Babel ( 82./Lukoki), Boerrigter.

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo; Xabi Alonso, Essien ( 78./Khedira), Callejon ( 61./di Maria), Kaka ( 75./Özil), Ronaldo; Benzema.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)




MANCHESTER CITY - BORUSSIA DORTMUND 1:1 (0:0)
Balotelli 90./11-m; Reus 61.

Manchester City: Hart; Clichy ( 81./Balotelli), Kompany , Nastasić, Zabaleta; Nasri ( 57./Kolarov), Javi Garcia ( 34./Rodwell), Silva, Toure ; Agüero, Džeko.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels ( 74./Felipe Santana), Schmelzer; Blaszczykowski , Gündogan ( 82./Grosskreutz), Bender, Götze ( 88./Kehl), Reus ; Lewandowski.

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)

Lestvica: 
REAL MADRID 2 2 0 0 7:3 6
BORUSSIA DORTMUND 2 1 1 0 2:1 4
MANCHESTER CITY 2 0 1 1 3:4 1
AJAX AMSTERDAM 2 0 0 2 1:5 0