Rajko Rep je takole proslavljal enega od svojih petih zadetkov na treh tekmah. Foto: www.nzs.si
Rajko Rep je takole proslavljal enega od svojih petih zadetkov na treh tekmah. Foto: www.nzs.si
Rene Krhin
Reprezentanci je uspešno poveljeval Interjev Rene Krhin. Foto: www.nzs.si
Mladim nogometašem uspel podvig

Varovanci Miloša Kostiča so v odločilni tekmi pred 1.500 gledalci na murskosoboški Fazaneriji z 2:0 premagali Belorusijo. Oba gola sta padla že v 1. polčasu. Najprej je zadel Anel Omerovič (14.), nato pa z 11 metrov še Rajko Rep (20.). Prekršek za najstrožjo kazen je napravil beloruski vratar, ki je zrušil Roberta Beriča in prejel rdeči karton, tako da je Slovenija do konca igrala s številčno prednostjo.

V drugi tekmi je Nizozemska z 2:1 ugnala Rusijo, a je zaradi boljše razlike v golih prvo mesto pripadlo Slovencem, ki so na prejšnjih srečanjih remizirali s tulipani (1:1) in z Rusi (3:3).

Slovenska postava: Matic Kotnik (Dravograd), Aljaž Struna (Koper), Anel Omerovič (Sparta Praga), Alen Vučkič (Domžale), Mitja Rešek (Maribor), David Jerkovič (Triglav), Rene Krhin (Inter), Blaž Božič (Interblock), Miha Mevlja (HIT Gorica), Dejan Lazarevič (Genoa), Rajko Rep (MIK CM Celje), Martin Milec (Aluminij), Robert Berič (Interblock), Armend Sprečo (Maribor), Dejan Dimitrov (Triglav), Nik Mihailovič (Koper), Matej Radan (Maribor), Nejc Mevlja (HIT Gorica) in Leon Črnčič (Aluminij).

SKUPINA 2, Murska Sobota
SLOVENIJA - BELORUSIJA
2:0 (2:0)
1.500; Omerovič 14., Rep 20./11-m

Lendava:
NIZOZEMSKA - RUSIJA
2:1

Lestvica:                           
SLOVENIJA 3 1 2 0 6:4 5
NIZOZEMSKA 3 1 2 0 3:2 5
RUSIJA 3 0 2 1 6:7 2
BELORUSIJA 3 0 2 1 2:4 2
A. V.
Mladim nogometašem uspel podvig