Takole naj bi bil videti stadion Santiago Bernabeu po prenovi. Foto: EPA
Takole naj bi bil videti stadion Santiago Bernabeu po prenovi. Foto: EPA

Stadion, ki je bil zgrajen v 40. letih prejšnjega stoletja in velja za zaščitni znak Madrida, bo dobil popolnoma nov videz, z LED-tehnologijo na zunanjem pročelju. "Stadion bo postal arhitekturna in avantgardna ikona," je na predstavitvi prenove povedal predsednik Reala Florentino Perez.

Med drugim bo stadion dobil novo videotehnologijo, pokrite sedeže, premično streho in tisoče LED-svetilk, ki bodo eno izmed zunanjih stranic stadiona spremenili v velikanski videozaslon. Sama kapaciteta stadiona, ki zdaj sprejme 81 tisoč gledalcev, bo ostala nespremenjena.

Stadion bo obdržal tudi svoje ime Santiago Bernabeu. Ta je bil od leta 1943 do 1978 predsednik kluba. Obstaja tudi možnost, da se sedanjemu imenu doda še ime katerega izmed pokroviteljev.

Bo hotel zgrajen neposredno ob stadionu?
Načrti prenove so končno sklenjeni, v preteklosti pa so v Madridu povzročali precej vroče krvi. V klubu so si želeli, da bi se stadion razširil v smeri ene izmed mestnih prometnih žil, ulice Paseo de la Castellana, kjer naj bi nastala tudi nov hotel in nakupovalni center. Sodišče pa je to zahtevo zavrnilo. Zdaj v klubu razmišljajo, da bi hotel gradili neposredno ob stadionu.