Kanclerka Angela Merkel je obiskala nogometaše v garderobi. Na tribuni Arene Fonte Nova je ponosna pela himno in se veselila vseh štirih zadetkov. Foto: EPA
Kanclerka Angela Merkel je obiskala nogometaše v garderobi. Na tribuni Arene Fonte Nova je ponosna pela himno in se veselila vseh štirih zadetkov. Foto: EPA
Pepe in Thomas Müller
Pepe je z glavo udaril Thomasa Müllerja in prejel rdeči karton. Foto: Reuters
Miroslav Klose
Nemški navijači niso dočakali nastopa Miroslava Kloseja, ki je na SP-jih dosegel že 14 golov, enega manj od rekorderja Ronalda. Foto: Reuters
Elf navdušujoče odigral svojo jubilejno 100. tekmo SP-ja

"Enajstmetrovka je bila dosojena zelo hitro, tudi izključitev je bila sporna. Pepe je bil izključen zaradi tega, ker ga sodniki poznajo od prej. Dve sodniški odločitvi sta bili močno v prid Nemcem," je pojasnil Paulo Bento, ki najprej sploh ni želel komentirati sojenja Mažića.

"Za naš poraz ni kriv sodnik, naredili smo preveč napak. V obrambi smo bili nezbrani, v napadu pa ni bilo natančnih podaj. Že ob polčasu je bila tekma odločena, z igralcem manj proti Nemčiji nismo imeli možnosti, dobro so zadržali žogo," je dodal Bento.
Huda poškodba Conetraa, tudi Almeida vprašljiv
Benta najbolj skrbijo poškodbe pred tekmo proti ZDA v Manausu v nedeljo. Fabio Coentrao in Hugo Almeida verjetno ne bosta pripravljena, Pepe pa je kaznovan.

Löw: Boateng je izjemno pokrival Ronalda
"Müller je odlično odigral v napadu, vedno je iskal luknje v obrambi. Postavili smo se zelo kompaktno, nismo dovolili nobenih protinapadov. Boateng je izjemno pokrival Ronalda. V drugem polčasu smo znižali ritem in zadržali visoko prednost," je bil zelo zadovoljen nemški selektor Joachim Löw.

Müller z osmimi goli ulovil Völlerja
Müller je bil najboljši strelec zadnjega svetovnega prvenstva v Južni Afriki, pri 24 letih je na SP-ju dosegel že osem golov. Toliko jih je legendarni Rudi Völler v celotni karieri. "Ko smo vodili z 1:0, smo dobili dodaten zalet. Pri vodstvu z 2:0 smo imeli zares veliko prednost, saj je pri tako težkih vremenskih razmerah težko loviti zaostanek. Pepe me je najprej z roko udaril v obraz, nato pa še ni odnehal, čeprav še nisem videl posnetka. Z igralcem več smo zlahka pripeljali tekmo do konca," je razložil nogometaš Bayerna.

"Elf" velik trn v peti Portugalcev
"Celotna ekipa je odlično funkcionirala. Ronaldo sploh ni prišel do priložnosti, zapirali smo prostor, vseskozi sta bila pri njem dva naša igralca. S skupnimi močmi smo jih popolnoma zaustavili," je dodal Jerome Boateng, ki je imel precej grenke spomine na Ronalda s polfinalne tekme Lige prvakov, ko je Ronaldo blestel na Allianz Areni ob zmagi Reala s 4:0. Proti Nemčiji se Ronaldo nikoli ni izkazal, v letih 2006, 2008 in 2012 so vedno zmagali Nemci, ki so bili tudi tokrat precej boljši.

Kapetan umirja evforijo: Cilj je še zelo daleč
"To je bila zelo lepa zmaga, a turnir se je šele začel, cilj je zelo daleč. Portugalska ima zelo močno ekipo, na zadnjih velikih tekmovanjih so se vedno prebili daleč," je poudaril kapetan Philipp Lahm.
Časnik Bild je na svoji spletni strani zapisal: RoNULLdo! Zvezdnik madridskega Reala je imel na celotni tekmi le 44 kontaktov z žogo. Igra Portugalske se je na vseh pomembnih tekmah vrtela okoli Ronalda, ki je zelo hitro zapustil zelenico Arene Fonta Nova, potem ko se je veliko prepiral s sodnikom Mažićem.

Elf navdušujoče odigral svojo jubilejno 100. tekmo SP-ja