Romelu Lukaku je na prvi tekmi na igrišču preživel manj kot uro. Vse nadarjenosti gotovo še ni pokazal. Foto: EPA
Romelu Lukaku je na prvi tekmi na igrišču preživel manj kot uro. Vse nadarjenosti gotovo še ni pokazal. Foto: EPA
Belgijci vendarle strli Alžirce

Belgijski navijači se bodo o tem, ali je uvodni krč popustil, prepričali na naslednji tekmi v skupini H v nedeljo proti Rusiji. Reprezentanca, ki se je skozi evropske kvalifikacije sprehodila in ni doživela poraza, je razočarala zlasti v prvem polčasu. Brezidejne igre od tako vrhunskih igralcev, kot sta Eden Hazard in Romelu Lukaku, seveda nismo pričakovali.

A po dominantnem drugem polčasu sta selektorja Marca Wilmotsa po zaostanku z 0:1 rešila rezervista Marouane Fellain in Dries Mertens. To je bil še dokaz več, da imajo Belgijci v reprezentanci več kot 11 enakovrednih igralcev, sposobnih iger na najvišji ravni. Ne pozabimo, da so na klopi ostali Thomas Vermaelen, Kevin Mirallas, Nicolas Lombaerts in Adnan Januzaj. Koliko reprezentanc na tem SP-ju ima takšno razkošje?

Wilmots ima sladke skrbi
"Imamo sijajne rezerviste in močne igralce," poudarja Wilmots, ki je bil seveda navdušen tudi nad remijem Rusije in Južne Koreje. "Imamo tri točke, zdaj se bomo osvežili, odšli domov in se sprostili. S temi tremi točkami nismo še nikamor prišli."

Navijač tragično umrl
Še posebej doživeto in tragično so prvo belgijsko zmago v Braziliji dočakali tudi nekateri belgijski navijači. V Bruslju je tako eden od navijačev v središču mesta splezal na kip in padel z njega. Enainštiridesetletnik je umrl na kraju nesreče. "Grdo je padel, ko je med mahanjem z zastavo izgubil ravnotežje. Bila je nesreča, nihče ga ni potisnil," je sporočila tiskovna predstavnica bruseljskega tožilstva Ine Van Wymeersch.

V Gentu se je rodil Titus Marouane Dries
Po drugi strani pa je neki drugi navijač svojega novorojenega sina poimenoval po strelcih zadetkov, v Gentu rojeni deček se tako imenuje Titus Marouane Dries. "Če bi dosegli pet golov, bi sin imel pet imen," je pojasnil oče. Dodal je: "Titus Marouane Dries sicer ne bo uporabljal svojih drugih dveh imen, ampak to je vseeno zgodba, ki ne bo šla v pozabo."

Belgijci vendarle strli Alžirce