Neymar jr.je prišel spodbudit soigralce, da domače prvenstvo končajo z osvojitvijo 3. mesta, hkrati pa tudi priznal, da bo stiskal pesti za NK Messija. Foto: EPA
Neymar jr.je prišel spodbudit soigralce, da domače prvenstvo končajo z osvojitvijo 3. mesta, hkrati pa tudi priznal, da bo stiskal pesti za NK Messija. Foto: EPA

Ko izgubimo, nam ni treba spremeniti vsega, temveč samo nekatere potrebne stvari in nato trdo delati.

Neymarjev nasvet, kaj storiti po zgodovinskem polomu
Neymar jr.
Čustva so znova premagala Neymarja, ko je pripovedoval o grobem prekršku, ki je končal njegovo igranje na svetovnem prvenstvu. Foto: Reuters

Argentina je z naskokom največja tekmica Brazilije in kljub nemškemu ponižanju v polfinalu so se brazilski mediji že postavili na stran elfa. Prodorni Lance! je tako po uvrstitvi la albicelesta v veliki finale na naslovnici udarno zapisal - "Za Nemčijo že od malega".

Obisk za dvig morale
A na dan odmora je navijaške strasti težko ranjene gostiteljice vznemiril superzvezdnik Neymar jr., brez katerega je bil selecao tako nemočen proti Nemcem. Ime 20. svetovnega prvenstva je po hudi poškodbi obiskal pripravljalni tabor Brazilije v Teresopolisu, da bi spodbudil soigralce pred sobotno tekmo za 3. mesto z Nizozemsko v Brasilii. Vprašanju o finalu se Neymar ni mogel izogniti.

"Podpiram Nogometni klub Messi"
"Ne bom navijal za Argentino, temveč za svoja soigralca Lionela Messija in Javierja Mascherana. Podpiram Nogometni klub Messi zaradi vsega, kar predstavlja v nogometu, in upam, da bo zmagal, saj si to zasluži," je bil odkrit 22-letni Brazilec, ki je zadnje leto v Barceloni soigralec ključnih dveh nogometašev Argentine.

"Lahko bi pristal na vozičku"
V nadaljevanju se je čustveni Neymar razgovoril tudi o poškodbi, pri čemer je komaj zadrževal solze. "Moja usoda na svetovnem prvenstvu mi je bila ukradena. Prekršek je bil grd, in če bi me zadel nekaj centimetrov proti desni, bi lahko pristal na vozičku," se je spomnil usodnega dogodka ob koncu četrtfinalne tekme s Kolumbijo, ko ga je s kolenom v hrbet zadel branilec Juan Zuniga in mu nalomil vretence, zaradi česar je bilo za brazilsko št. 10 konec svetovnega prvenstva.

"Ne čutim nobenega sovraštva do Zunige. Poklical me je in se mi opravičil ter mi zagotovil, da me ni hotel poškodovati. Nič ne zamerim in mu želim še naprej uspešno kariero," je bil spravljiv Neymar.

Groza ob gledanju ponižanja z Nemčijo
Seveda je moral prvi superzvezdnik osramočene domače reprezentance komentirati tudi sam poraz z 1:7 proti Nemčiji. "Grozno je bilo gledati po televiziji. Ne znam razložiti, kaj se je zgodilo," je bil redkobeseden Neymar. Ostrega besednega napada svojega menedžerja na selektorja Luiza Scolarija Neymar ni želel komentirati.

"Brazilija bo vedno Brazilija, ne glede na to, kaj se je zgodilo. Ne smemo soigralcem narediti tega, kar smo naredili moštvu iz leta 1950," je še pozval rojake k umirjenosti in zmernosti pri obsojanju moštva za zgodovinski polom najuspešnejše nogometne reprezentance na svetu.

Ko izgubimo, nam ni treba spremeniti vsega, temveč samo nekatere potrebne stvari in nato trdo delati.

Neymarjev nasvet, kaj storiti po zgodovinskem polomu