Bo Radamel Falcao v Braziliji prvič nastopil na svetovnem prvenstvu? Foto: EPA
Bo Radamel Falcao v Braziliji prvič nastopil na svetovnem prvenstvu? Foto: EPA

Argentinskemu strokovnjaku preglavice povzroča tudi poškodba Napolijevega Camila Zunige, ki so mu oktobra operirali koleno: "Čakal bom do zadnjega dne, do zadnje ure, do zadnje minute, ko bom predstavil seznam 23 imen. Imamo veliko težav. Poškodovan je Falca, Camilo Zuniga ni popolnoma pripravljen, nekaj nogometašev ni dovolj igralo v svojih klubih."

Pekerman, ki je vodil tudi že svojo domovino, mora tako kot vsi oddati seznam končne postave za svetovno prvenstvo 2. junija. Svetovno prvenstvo se bo začelo deset dni pozneje, Kolumbija, ki bo po letu 1998 prvič nastopila na njem, pa se bo v skupini pomerila z Grčijo, Slonokoščeno obalo in Japonsko. Falcao je prvi zvezdnik Kolumbije, ki ima izvrstno generacijo in reprezentanco s številnimi znanimi imeni.

Napadalec Monaca okreva po hudi poškodbi kolena. Na začetku leta je bil praktično že izgubljen za prvenstvo, a je rehabilitacijo podredil nastopu v Braziliji. "El Tigre" se bo izbrani vrsti priključil čez en teden, Kolumbija pa je pripotovala v Buenos Aires, kjer se bo na pripravljalnih tekmah pomerila s Senegalom in Jordanijo, s 26 nogometaši. S prvotnega seznama 30 imen je Pekerman prečrtal že branilca Aquivalda Mosquero in vezista Macnellyja Torresa ter Elkina Sota.