Odtisi ugriza so prirejeni v fotošopu, trdijo Urugvajci. Foto: Reuters
Odtisi ugriza so prirejeni v fotošopu, trdijo Urugvajci. Foto: Reuters
Luis Suarez
Luis Suarez pričakuje odločitev Fife. Foto: EPA
Luis Suarez ugriznil Chiellinija

Urugvajska nogometna zveza je imela do srede zvečer čas, da je predložila vse gradivo, ki bi lahko pomagalo pri zagovoru prekrška. Predsednik tamkajšnje zveze Wilmar Valdez je sporočil, da je Fifa začela postopek, a odločitve še ni sprejela. To se bo bržkone zgodilo danes, gotovo pa pred naslednjo tekmo Urugvaja, ki se bo v soboto na drugi tekmi osmine finala pomeril s Kolumbijo.

Urugvaj čakajo v Braziliji še največ štiri tekme
Discipliniska komisija se mora odločiti, ali je Suarez kriv nešportnega vedenja. V primeru krivde ga skoraj zagotovo čaka kazen, višja od štirih tekem neigranja. Največ toliko tekem čaka Urugvaj, če se mu uspe prebiti do polfinala.

Odvetnik: Italijani in Angleži imajo velik vpliv
"Ne dvomimo o tem, da je bil postopek sprožen, ker gre spet za Suareza in ker je Italija izpadla. Italijani in Angleži imajo velik vpliv in njihov pritisk je močan," je prepričan Suarezov odvetnik Alejandro Balbi.

UNZ: Gre za fotošop
V ofenzivo je stopila tudi Urugvajska nogometna zveza, ki trdi, da so za napade na Suareza krivi italijanska kampanja, angleški mediji in gostitelji Brazilci. Krovna urugvajska nogometna organizacija je prepričana, da so odtise ugriza na Chiellinijevem ramenu priredili s fotošopom.

Lugano: To je nogomet, to je strast
Napadalec Liverpoola se je zavil v molk, njegovi reprezentančni kolegi pa ga branijo. Branilec Diego Lugano je prepričan: "To je nogomet. To je strast, to je kontakten šport. Ko govorimo o različnih prekrških, je treba biti bolj uravnotežen. Zdaj se zdi, da je Suarez edini, ki je želel premagati nasprotnika."

Urugvajci prepričani, da ne bo kazni
Balbi je prepričan, da v ugrizu ni bilo nobene namere: "Ne, kje pa. Suarezovi zobje so zadeli ob Chiellinijevo ramo, to je vse." Takšno prepričanje deli tudi Valdez: "Če bo Fifa ravnala pravilno, Suarez ne bo kaznovan. Luis je igralec, ki je pomemben za cel svet, ne le za Urugvaj."
Kazen šest tekem?
Mednarodna nogometna zveza lahko nogometaša kaznuje s prepovedjo igranja na največ 24 tekmah ali pa prepovedjo igranja dve leti. Viri blizu Fife menijo, da bo Suarez dobil šest tekem prepovedi igranja.

Luis Suarez ugriznil Chiellinija