Drobnogled vam bo v infografiki postregel z vsem, kar morate vedeti o tekmi. Foto: MMC RTV SLO
Drobnogled vam bo v infografiki postregel z vsem, kar morate vedeti o tekmi. Foto: MMC RTV SLO
Vse postave, vsi igralci ... Foto: MMC RTV SLO
Juan Vasle bo med SP-jem gostujoči kolumnist. Foto: MMC RTV SLO/Roman Šipič

e marsikaj vam bo ponujal podportal namenjen svetovnemu nogometnemu prvenstvu v Braziliji.

Na naslovu www.rtvslo.si/sp2014 si boste lahko ogledali vseh 64 tekem, tudi tiste, ki bodo ob koncu skupinskega dela potekale sočasno. Če boste kaj zamudili, ne skrbite. Vse zadetke, razburljive trenutke in celotne posnetke tekem boste našli v našem videoarhivu.

Okrepljena ekipa MMC-jevih novinarjev bo dežurala praktično 24 ur na dan. S pomočjo televizijskih kolegov vam bomo pričarali utrip največjega nogometnega dogodka, Brazilijo na malce drugačen način pa vam bosta vsak dan predstavljala Igor E. Bergant in Sara Oblak.

Kolumnist bo Juan Vasle
Gostujoči kolumnist bo velik poznavalec predvsem južnoameriškega nogometa Juan Vasle. Prvi dan prvenstva, v četrtek, 12. junija, bo gost urednik nekdanji slovenski reprezentant Sebastjan Cimerotič.

Infografika - za še boljše spremljanje tekem
Novost na nogometnem portalu je posebna infografika, ki vas bo uvedla v prvenstvo in vam popestrila spremljanje tekem. Že zdaj si lahko ogledate razširjene spiske vseh reprezentanc in podrobno statistiko vsakega igralca. Drobnogled tekem vam bo postregel z osnovnimi podatki, kot so vreme, obisk itd., s taktično postavitvijo, grafičnim prikazom postav in akcij ter statistiko (posest, kartoni, streli na gol), ki se bo spreminjala v živo. Prav tako se bo v realnem času spreminjala lestvica.

Prizorišča, zgodovina, statistika ...
V zavihku prizorišča si lahko ogledate, kako razpršeni so stadioni, in osnovne podatke aren, kjer bo najbolj gledan športni dogodek na svetu. Zavihek zgodovina vam bo v besedi in sliki razkril, kdo so bili junaki prejšnjih svetovnih prvenstev. Pripravili smo vam tudi podrobno statistiko, ki se bo sproti osveževala z najboljšimi strelci, podajalci ... Še posebej dejaven bo Športni SOS, Slavko Jerič pa se bo preselil tudi na televizijske zaslone, kjer bo odgovarjal na vaša nogometna vprašanja. Že zdaj ste vabljeni, da mu jih pošiljate.

Nagradna Nostradamus in MMC-brc
V spletni aplikaciji Nostradamus boste lahko napovedovali izide in tekmovali z drugimi uporabniki. Pripravljamo tudi preprosto, a sila zabavno igrico MMC-brc, ki bo prav tako nagradna. Cilj bo v treh poskusih kar najdlje brcniti žogo.

Kmalu tudi na tablicah in pametnih telefonih
V kratkem bosta posodobljeni tudi mobilni aplikaciji za Apple iOS in Android, ki bosta tako kot spletna stran vključevali infografike s podrobnimi podatki prvenstva.