Luis Suarez je zadel na obeh tekmah. Foto: Reuters
Luis Suarez je zadel na obeh tekmah. Foto: Reuters
Kevin Gameiro
Razočaranje Kevina Gameira po koncu srečanja. Foto: Reuters

Kljub boljši igri Atletica v prvem polčasu, ko se je nekajkrat izkazal vratar domačih Jasper Cillessen, je v 43. minuti Luis Suarez po prodoru in strelu Lionela Messija ter odbiti žogi Miguela Angela Moye skupni izid povišal na 3:1 za Barco. Vendar je imela tekma vseeno dramatično končnico. Najprej je bil v 57. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen branilec gostiteljev Sergi Roberto, sodnik je neupravičeno zaradi domnevnega nedovoljenega položaja razveljavil zadetek Antoina Griezmanna, potem pa je moral dobrih deset minut pozneje predčasno pod prho še Yannick Carrasco pri gostih.
Po prečki Messija s prostega strela v 77. minuti je kmalu zatem Gerard Pique v kazenskem prostoru podrl rezervista Kevina Gameira, toda ta ni izkoristil 11-metrovke. Njegov strel je oplazil zgornji del prečke in končal prek vrat. Se je pa Francoz za napako odkupil tri minute pozneje, ko je po podaji Griezmanna iz bližine izenačil na 1:1. V 90. minuti je rdeči karton zaradi udarca s komolcem prejel še Luis Suarez, tako da je bil petminutni sodnikov podaljšek še bolj napet, vendar do spremembe izida ni več prišlo. Jan Oblak po poškodbi ramena še ni pripravljen za tekme, je pa pred dnevi začel lažje treninge.
Barcelona se je četrtič zapored uvrstila v finale tega tekmovanja, kjer pa ne bo mogla računati na pomoč obeh igralcev, ki nista dočakala konca tekme.
Drugega finalista je dal dvoboj Alaves - Celta Vigo. Potem ko na prvi tekmi ni bilo zadetkov, so bili na povratni boljši gostitelji z 1:0. Finale bo 27. maja.

Španski kraljevi pokal, polfinale, povratni tekmi

BARCELONA - Atletico Madrid 1:1 (1:0) 2:1
L. Suarez 43.; Gameiro 83.
RK: Sergi Roberto 57., L. Suarez 90.; Carrasco 69.
Gameiro je v 80. minuti z 11-metrovke streljal prek vrat.

Barcelona: Cillessen, Jordi Alba, Umtiti, Pique, Sergi Roberto, Rakitić (72./Iniesta), Gomes, D. Suarez (62./Mascherano), Arda Turan (70./Busquets), Messi, L. Suarez.
Atletico Madrid: Moya, Luis, Godin (49./Hernandez), Savić, Juanfran, Gaitan (48./Correa), Saul Niguez, Koke, Carrasco, Torres (61./Gameiro), Griezmann.
Sodnik: Jesus Gil


ALAVES - Celta Vigo 1:0 (0:0) 0:0
Mendez 82.
V krepkem tisku sta izida prvih tekem. Finale bo 27. maja.