Raphael Varane naj bi bil odsoten približno mesec dni. Foto: Reuters
Raphael Varane naj bi bil odsoten približno mesec dni. Foto: Reuters
Santiago Solari vodil prvi trening Reala

Zaradi poškodbe je v nedeljo odigral le en polčas derbija proti Barceloni, na katerem je Real izgubil s 5:1.

Iz Madrida so še sporočili, da je poškodovan tudi Mariano Diaz, a lažje kot Varane, s polnimi obremenitvami ne bo mogel vaditi deset dni.

V ponedeljek je Real odpustil trenerja Julena Lopeteguija in za začasnega trenerja imenoval nekdanjega nogometaša Reala Santiaga Solarija. Na klopi bo kot začasni trener le dva tedna, saj pravila španske nogometne zveze določajo, da lahko začasni trener A-ekipo vodi največ 14 dni, nato pa mora dobiti in podpisati uradno pogodbo.

Solari, do zdaj trener druge ekipe Reala, zaradi poškodb ne obupuje, prepričan je, da se bo krivulja rezultatov hitro premaknila navzgor. "Nismo v lahkem položaju, a to je skupina bojevnikov, šampionov, ki so v svojih karierah tako rekoč osvojili vse, kar se je dalo. Verjamem, da bomo skupaj premagali težave in se hitro vrnili na svoja pota," je optimističen Argentinec, ki je za Real igral med letoma 2000 in 2005.

"Ponuja se mi enkratna priložnost, da se dokažem v velikem klubu. Storil bom vse, kar je v mojih močeh. Seveda si želim na tem mestu ostati dalj časa, a odločali bodo drugi. Real je večji od vseh nas, a ponosen sem, da bom v njem delal tudi kot trener," je na svoji prvi novinarski konferenci dejal Solari, ki bo ekipo prvič vodil v sredo, ko se bo v kraljevem pokalu v gosteh pomerila s tretjeligašem Mellilo.

Santiago Solari vodil prvi trening Reala