Po burnih dogodkih v zadnjih dneh je predsednik Mure Miroslav Topić očitno spoznal, da mu ni več mesta v klubu. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Po burnih dogodkih v zadnjih dneh je predsednik Mure Miroslav Topić očitno spoznal, da mu ni več mesta v klubu. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Ermin Šiljak
Ermin Šiljak je prvič vodil Olimpijo v evropskih pokalih. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Zanesljiva zmaga Olimpije

Dozdajšnji prvi mož Miroslav Topić, ki se v zadnjih mesecih ni proslavil, je do izrednega občnega zbora kluba čez slabe tri tedne pooblastila za vodenje društva izročil podpredsedniku Mateju Puhanu. Hlastec je bil nazadnje direktor Združenja prvoligašev, kjer je skrbel za trženje in finance, pred leti pa je to funkcijo opravljal tudi pri NK Mariboru. Sobočani so se z Bakujem včeraj razšli z 0:0 in lahko optimistično pričakujejo povratno tekmo prihodnji četrtek v Lendavi. Če se uvrstijo v 2. predkrog Evropske lige, bo njihov tekmec tam CSKA Sofija.

Cifer: Fantom vsa čast
Kot je znano, so nogometaši Mure po organizacijskem fiasku (v Azerbajdžan so prek Carigrada odpotovali z brniškega letališča, in ne z zagrebškega, kamor so se najprej odpravili) v Baku prispeli šele ob pol dveh zjutraj po azerbajdžanskem času na dan tekme, zato na stadionu Dalga Arena niso opravili treninga in imeli novinarske konference. Na letališču (pred pristankom jim je ponagajala še nevihta) so morali še zbirati denar (vsak po 60 evrov za skupno vsoto 1.380 evrov), da so lahko z vstopnimi vizami sploh vstopili v državo. Ker jih na poti ni spremljal nihče iz vodstva kluba, je bil njihov vodja kar zdravnik Marko Hanc (!?) ...

"Kljub vsem težavam, ki smo jih imeli, smo si zadali cilj, da odmislimo vse probleme in tekmo odigramo po naših najboljših zmožnostih. To je samo prvi polčas, drugi nas čaka doma. Fantom vsa čast, da so odigrali dokaj kvalitetno tekmo, kljub temu da so marsikaj doživeli in potrpeli," je po tekmi povedal trener Feri Cifer, njegov pomočnik Damjan Ošlaj pa je dodal: "Mi smo zmagali že s tem, ko smo kljub nekaterim zapletom prispeli v Baku. Takšen karakter, kot ga ima ta ekipa, ima malokatero moštvo na svetu."

Preveč previden začetek
Olimpija bi morala v Luksemburgu brez težav zadržati visoko prednost s 3:0 pred Jeunessom, ki si jo je priigrala v Stožicah. Njen naslednji tekmec bo nato norveški Tromsö. "To je lep rezultat, z igro pa nisem ravno zadovoljen. Res pa je, da bi se v prvem polčasu, če bi že na začetku zadeli, igra malo bolj odprla in bi bil njen potek gotovo drugačen. Tako pa je bilo težko. Malo je bilo strahu pri igralcih, ker se je vedelo, da je tekma zelo pomembna in da je vložek velik. Bila je namreč prva prava tekma letos. Čestitam fantom za dober rezultat, s katerim smo lahko vsi zadovoljni," je dogajanje na igrišču pokomentiral trener zeleno-belih Ermin Šiljak, ki pred tekmo ni imel veliko podatkov o tekmecih, saj ni dobil nobenega posnetka.

"Zelo težko se je bilo pripraviti na tekmeca, ker vsi za Luksemburžane še vedno mislijo, da ne znajo igrati nogometa. Igralce sem opozarjal, da danes ni slabih tekmecev, da znajo vsi igrati nogomet in da je lahko nevarno vsako zmanjšanje koncentracije. Na začetku srečanja se je videlo, da so šli igralci previdno v tekmo, mogoče celo preveč. Tipali so tekmeca, čeprav sem zahteval, da poskušajo od začetka napasti. Mogoče jih je podzavestno nekaj zaviralo, ker niso poznali ekipe na drugi strani," je še dodal Šiljak, pohvalil dvakratnega strelca Vicenteja in malce "okaral" Filipa Valenčiča, ki v drugem polčasu po dobrem prodoru ni streljal: "Je še mlad, a to so zadeve, kjer moraš biti konkreten."

Superpokal? Možnosti so 50:50
V nedeljo ob 20.00 (prenos bo na TV Slovenija 2) čaka Olimpijo v Mariboru tekma za superpokal. "Možnosti so 50:50," pravi nekdanji legionar, ki se je na novinarski konferenci izkazal tudi s svojo francoščino, v kateri je podal komentar tekme enemu od gostujočih novinarjev.

Zanesljiva zmaga Olimpije