V trenutku prekinitve je bil izid 0:0. Foto: Reuters
V trenutku prekinitve je bil izid 0:0. Foto: Reuters
Incident povečal politično napetost

Tako poročajo beograjske Večerne novosti, ki se sklicujejo na vir blizu Evropske nogometne zveze. V Uefi menijo, da sta obe nogometni zvezi naredili hude prekrške, zaradi česar morata biti sankcionirani obe. Tako naj bi bila nerealna možnost, da bi bila tekma registrirana s 3:0 za katero koli reprezentanco, saj bi bila s tem nagrajena in ne kaznovana. Tega si Uefa nikakor ne želi.

Uradna odločitev Uefe bo znana 23. oktobra, ko bo tričlanska komisija tudi sporočila kazni za obe nacionalni zvezi. Srbski se očitajo navijaški izgredi, metanje bakel in drugih predmetov na igrišče, uporabo laserja, vdor navijačev na teren in slabo organizacijo tekme, albanski pa politični navijaški transparent in zavrnitev zahteve po nadaljevanju tekme.

Tekma je bila prekinjena v torek, ko se je na nebu nad stadionom Partizana pojavil brezpilotni model letalo, ki je nosil zastavo z motivom "Velike Albanije". Po tem so nastali neredi in je moral sodnik v 41. minuti prekiniti tekmo.

Za zdaj je policija kaznovala le enega navijača, drugim bodo sodili v naslednjih dneh. Med temi bo spet Ivan Bogdanov, srbski navijač, ki je bil eden od odgovornih že za nerede leta 2010 v Genovi, tokrat pa je bil eden od navijačev, ki so vdrli na teren in ogrožali albanske igralce.

Medtem so se po poročanju B92 v Srbiji že drugo noč zapored vrstili napadi na lokale, katerih lastniki so Albanci. Tako so v Novem Sadu zažgali eno pekarno, še dva lokala pa so poškodovali. Prejšnjo noč sta bili zažgani dve pekarni.

Incident povečal politično napetost