Slaviša Stojanović se zaveda, da so tri točke v Tirani nujno potrebne za bolj mirno nadaljevanje kvalifikacij. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slaviša Stojanović se zaveda, da so tri točke v Tirani nujno potrebne za bolj mirno nadaljevanje kvalifikacij. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marko Šuler
Marko Šuler bo imel v torek zelo pomembno nalogo, saj Boštjana Cesarja ne bo v obrambi. Foto: Reuters
Kevin Kampl
Kevin Kampl je v petek proti Cipru igral le 22 minut. Bo v Tirani dobil več priložnosti? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenci opravili trening v Tirani
Maroh želi začeti tekmo v Tirani

Slovenci potrebujejo tri točke, ki bi jih obdržale v stiku z vodilnimi v skupini E pred spomladanskim nadaljevanjem kvalifikacij. Slovenska vrsta bo tokrat precej oslabljena v obrambi, saj zaradi kartonov manjka nadomestni kapetan in steber obrambe Boštjan Cesar. Namesto njega bo selektor Stojanović najbrž aktiviral Dominica Maroha, ki je dobil nekaj minut že na petkovi tekmi v Ljudskem vrtu ob zmagi nad Ciprom z 2:1.

Pod vodstvom Stojanovića Slovenija še ni ohranila mreže nedotaknjene. Glede na potrebo po točkah, je zelo verjetno, da bo selektor začel z dvema napadalcema (s Timom Matavžem in Zlatkom Dedićem).

Stojanović: Super je, da ni dežja
"Določene stvari je treba pogledati s taktičnega vidika. Odvisno je tudi od tega, v kakšnem stanju bo igrišče. Če bo vse pod vodo, bo treba malce bolj razmisliti, v nasprotnem primeru je bolj ali manj vse jasno," je ob prihodu v Tirano povedal selektor, ki ga je malce razveselilo tudi samo vreme: "Super je, da ni dežja, vsaj za zdaj. Kako bo jutri, je težko povedati, je pa dejstvo, da so vsi igralci zdravi, kar je najpomembneje."

Albanci po dobri igri klonili proti Islandiji
Slovenska reprezentanca v petih medsebojnih nastopih z Albanijo še ni izgubila, tokrat pa je položaj drugačen. Albanci, z vrsto igralcev, ki igrajo v uglednih tujih klubih, so nazadnje doma izgubili z Islandijo z 1:2. Toda večino tekme so bili boljši tekmec.

"Posnetek je pokazal, da so Albanci zelo neugodna ekipa. Igrajo na preskok, na pritisk, včasih tudi na silo, iz česar znajo zabiti gol. To ne pomeni, da niso tehnično dobri, seveda so. So fizično močni, predvsem v zadnji liniji in tudi v napadu, proti Islandiji so prejeli dva naivna gola, enega iz avta, drugega s prostega strela, drugače pa so narekovali ritem v drugem polčasu. Je bilo pa težko, ker je lilo, ne deževalo, določeni deli igrišča so bili pod vodo ... Takrat se je malce bolje znašla Islandija, ki je bolj enostavno igrala," je povedal Stojanović in razkril tudi recept za ugoden razplet ob slabem vremenu.

"Sami smo se pripeljali v ta položaj. Če bi prej storili svoj posel, bi imeli večji izkupiček točk in bi bilo nekako lažje, tako pa smo sami prišli do tega, da je na vsaki tekmi pomembno, kako se bo za nas končala," priznava slovenski selektor.

Šuler: Treba je vzeti točke zlepa ali zgrda
Stalni Cesarjev partner v osrčju obrambe Marko Šuler bo moral albanske napade preprečevati z novim srednjim branilcem. "Na tekmi bodo težki pogoji, tekma bo težka. Oboji potrebujemo točke, ampak mi bomo šli brez kalkuliranja. Šli bomo na zmago oziroma vzeti čim več točk. Ne bo lahko, vsak ima svoje težave ... Trenutno ni časa za popravljanje teh stvari. Treba je vzeti točke zlepa ali zgrda," meni Šuler in dodaja, da bo igra najbrž vse prej kot lepa, ampak cilj je jasen in kdor koli bo zamenjal Cesarja, bo imel isto nalogo - vzeti točke v Tirani.

Stadion v Tirani bo najbrž bolj prazen kot poln, sodili bodo švedski sodniki na čelu z Martinom Hanssonom.

Skupina E, torek ob 18.30:
ISLANDIJA - ŠVICA

Ob 20.00:
CIPER - NORVEŠKA

Ob 20.45:
ALBANIJA - SLOVENIJA (prenos na TVS 2 in na MMC-ju)


Lestvica:
ŠVICA 3 2 1 0 5:1 7 ISLANDIJA 3 2 0 1 4:2 6 NORVEŠKA 3 1 1 1 3:4 4 ALBANIJA 3 1 0 2 4:5 3 SLOVENIJA 3 1 0 2 3:5 3 CIPER 3 1 0 2 3:5 3
Slovenci opravili trening v Tirani
Maroh želi začeti tekmo v Tirani